چک لیست افزایش سرعت وب سایت + راهکار افزایس سرعت سایت

site speed checklist

فهرست مطالب

همانطور که میدانید یکی از مهم ترین بخش های هر وب سایت سرعت بارگذاری آن است که باید خیلی به آن توجه داشته باشید، در واقع سرعت هر وب سایت برای دو مورد خیلی مهم است اولین مورد کاربر است که اگر به سایت شما مراجعه کرد سریعا سایت برای کاربر لود شود و خیلی منتظر برای لود نباشد، دومین مورد هم سئو است که افزایش سرعت سایت یکی از فاکتور های تقریبا مهم سئو است که اگر آنرا در سایت خود رعایت کنید رتبه بهتری هم در نتایج موتور های جستجو خواهید داشت.

ما در این مقاله میخواهیم به افزایش سرعت سایت بپردازیم و یک چک لیست بسیار جامع را در اختیار شما قرار دهیم که با رعایت کردن آن چک لیست بتوانید سرعت بو سایت خود را به خوبی افزایش دهید، اگر سئو سایت برای شما هم مهم است حتما این مقاله مفید خواهد بود که بتوانید یکی از فاکتور های آنرا رعایت کنید حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم؟

اگر با کندی سرعت سایت خود مواجه هستید حتما این سوال را داردی که چگونه میتوانید بهترین سرعت را در سایت داشته باشید، اگر از وردپرس برای طراحی سایت استفاده کرده اید خیلی خوب است و شما میتوانید سریع تر این کار را انجام دهید، سرعت سایت به عوامل زیادی بستگی دارد که تقریبا به تمامی آنها میخواهیم بپردازیم تا بتوانید دلایلی که سایت شما کند شده است را بیابید.

یکی از عوامل آن همین سیستم های مدیریت محتوا هستند، همانطور که گفتیم وردپرس بهینه شده و عالی است، اما یک سری سیستم های مدیریت محتوا دیگری هم وجود دارند و این سیستم هایی که اختصاصی هستند اما اصلا بهینه سازی نشده اند این کار را کمی برای افزایش سرعت سایت سخت میکند و شما باید از هسته اصلی سایت بهینه سازی را شروع کنید.

چه عواملی باعث میشود سرعت سایت کند باشد؟

همانطور که گفته شده عوامل زیادی مانند حجم تصاویر، سایز تصاویر، فشرده سازی کد ها و… میتوانند در سرعت سایت دخیل باشند، که برای رفع هر کدام از آنها راه حلی وجود دارد و با استفاده از آن راهکار ها است که میتوانید سرعت سایت خود را بهبود دهید.

قبل از شروع بهینه سازی سایت باید با استفاده از ابزار هایی سایت خود را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید که آیا سرعت مطلوبی دارد یا خیر، چون بعضی مواقع ممکن است مرورگر یا اینترنت شما مشکل داشته باشد به همین دلیل احساس کنید سایت کند شده است، اما این ابزار ها به شما آمار دقیق از سرعت سایت را میدهند که بهترین ابزار ها را در این بخش به شما معرفی میکنیم.

ابزار های بررسی سرعت سایت:

این ابزار ها در اینترنت بسیار فراوان هستند و به طور مختلفی عرضه شده اند، اما ما در این بخش چند ابزار برتر که در زمینه تحلیل سایت شما میپردازند را معرفی میکنیم که در انتخاب بین این ابزار ها سر در گم نشوید و بتوانید دقیق تر سایت خود را مورد بررسی قرار دهید.

ابزار آنلاین ( GtMetrix )

این ابزار در واقع یک وب سایت است که شما میتوانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید، این وب سایت در واقع محبوب ترین ابزار بررسی سرعت وب سایت است که به شما اجازه میدهد از لوکیشن های مختلف و با سرور های مختلف سایت خود را مورد بررسی قرار دهید که چه سرعتی دارد و آیا در کشور های دیگر هم قابل دسترس است یا خیر.

شما برای استفاده از جی تی متریکس نیاز نیست تخصص خاصی داشته باشید، فقط نیاز است که به این سایت مراجعه کنید و آدرس سایت خود را در کادر مخصوص وارد  کنید بعد از چند ثانیه تمامی اطلاعات سرعت سایت شما نمایش داده خواهد شد که این اطلاعات خیلی مفید هستند و شما میتوانید به عنوان یک تحلیل حرفه ای از آن استفاده کنید.

افزایش سرعت وب سایت

برای مثال ما وب سایت ایلین وب را مورد بررسی قرار دادیم که نتیجه انرا در تصویر بالا میتوانید مشاهده کنید، اطلاعاتی مانند مدت زمان بارگذاری سایت، تعداد درخواست های سایت به سرور و حجم سایت را به نمایش گذاشته است و حتی ما میتوانیم از این گذارش یک نسخه PDF دانلود کنیم و با کسای دیگر به اشتراک بگذاریم.

ابزار آنلاین ( pingdom )

این ابزار هم یکی دیگر از سایت هایی است ک شما میتوانید سایت خود را با استفاده از آن مورد بررسی قرار دهید تا اطلاعاتی درباره سرعت سایت به شما دهد و بتوانید سرعت سایت خود را بهبود دهید، در واقع این ابزار میتواند از جی تی متریکس بهتر باشد، به این دلیل که جی تی متریکس بسیار پر طرفدار است و سرور های خیلی شلوغی دارد که ممکن است اطلاعات را با کمی اشتباه به شما دهد.

اما این ابزار بسیار حرفه ای تر است و سرور های قدرتمند تری هم نسبت به جی تی متریکس دارد، تنها مشکل آن تحریم بودن در ایران است، شما اگر میخواهید از آن استفاده کنید باید از نرم افزر های تغییر آی پی استفاده کنید که بتوانید به آن دسترسی داشته باشید.

در حال حاظر بهترین ابزار های آنلاین برای تست سرعت وب سایت این دو مورد بود که خدمت شما معرفی کردیم و به شما امکانات آنها را تا حدودی توضیح دادیم اگر میخواهید بیشتر از امکانات آنها اطلاع داشته باشید میتوانید آنها را تست کنید و وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهید.

دلایلی که باعث میشود سرعت سایت شما کم باشد

خیلی خب به بخش اصلی مقاله رسیدیم امیدواریم با مواردی که به شما در این بخش معرفی میکنیم بتوانید سرعت سایت خود را بهبود دهید.

بررسی میزبانی وب سایت:

چک لیست افزایش سرعت وب سایتقبل از هر اقدامی برای افزایش سرعت سایت باید یک سری موارد را بررسی کنید یکی از آنها بررسی هاست و سرویس میزبانی سایت است، در واقع هاستینگ ها و سرور های بی کیفیت که برخی از میزبان ها ارائه میدهند بسیار میتواند در سرعت سایت شما موثر باشد.

بعضی افراد فکر میکنند که هاست یا سرور هرچی بیشتر فضای ذخیره سازی داشته باشد سرعت سایت هم بیشتر خواهد بود، اما اصلا اینگونه نیست بلکه فضای بیشتر فقط یک عضو کوچک در هر هاست یا سرور است تاثیر گذار است اما نه به صورت خیلی زیاد، شما بیشتر باید uptime سرور خود را چک کنید و یا باید منابع سرور را از میزبان خود درخواست کنید که در سروری که شما میزبانی میشوید از چه سخت افزاری استفاده میشود.

برای مثال cpu و ram قدرتمند در سرور میتواند بسیار بر روی سرعت سایت تاثیر داشته باشید، یکی دیگر از عوامل هم تعداد کاربر های سرور میزبانی شما است، برای مثال یک سرور به 500 هاست تقسیم میشود در برخی از امیزبان ها که این بسیار بد است و سایت شما بسیار ضعیف خواهد بود، حتما این نکات را در هنگام خرید هاست یا سرور دقت کنی که بعدا به مشکل بر نخورید.

بهینه سازی تصاویر:

تقریبا 40/50 درصد هر وب سایت را تصاویر تشکیل میدهند، این تصاویر همیشه باید بهینه سازی شوند، اگر این تصاویر را به صورت اورجینال بدون بهینه سازی در سایت قرار دهید حجم صفحات شما بسیار زیاد خواهد شد و این باعث میشود که سرعت سایت به کلی کند شود.

بهینه ساری سایت

بهینه سازی تصاویر سخت نیست و شما از طریق بعضی از ابزار ها میتوانید تصاویر خود را در عرض چند ثانیه بهینه سازی کنید، دو ابزار برای این کار به شما معرفی میکنیم که سریعا تصاویر خود را بهینه سازی کنید و سرعت سایت خود را افزایش دهید.

وب سایت  : image compressor یکی از ابزار های بهینه سازی تصاویر این وب سایت است که با استفاده از آن میتوانید تصاویر خود را با هر فرمتی که دارند در آن آپلود کنید تا شروع به بهینه سازی آنها کند و به شما تحویل دهد، یکی از ویژگی های این ابزار بهینه سازی انبوه تصاویر است، به این صورت که شما میتوانید مثلا 50 تصویر را در این سایت آپلود کنید و در عرض چند ثانیه آنها را بهینه سازی کند و شما هم آنها را دانلود کنید.

افزونه بهینه سازی تصاویرافزونه wp smush : اگر از وردپرس استفاده میکنید و نمیخواید به صورت دستی با ابزار معرفی شده تصاویر را بهینه سازی کنید این افزونه میتواند برای شما مناسب باشد، با نصب این افزونه میتوانید تمامی تصاویر را بدون آپلود کردن در خود وردپرس بهینه سازی کنید، این ابزار در دو نسخه حرفه ای و رایگان عرضه شده است که نسخه رایگان آنرا میتوانید از مخزن وردپرس دریافت کنید، البته نسخه رایگان محدودیت هایی دارد و شما نمیتوانید در ماه 100 تصویر را بیشتر بهینه سازی کنید، اگر میخواهید در این افزونه محدودیتی نداشته باشید باید نسخه پریمیوم آنرا خریداری کنید، برای خرید افزونه wp smush pro میتوانید به آیلین وب مراجعه کنید و نسخه اورجینال این افزونه را با قیمت بسیار مناسب خریداری نمایید.

وب سایت خود را بروز نگه دارید:

روش های بهینه سازی سایتهمیشه وب سایت خود را بروز کنید، اگر از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده میکنید باید به بروزرسانی چند مورد توجه داشته باشید، یکی از آنها بروزرسانی هسته وردپرس است، همانطور که گفته شده وردپرس یک سیستم بهینه شده است اما با هر نسخه جدیدی که از آن منتشر میشود یک سری اشکالات آن رفع میشود و هسته اصلی آن بهینه تر خواهد شد.

بروزرسانی افزونه ها: هر سایتی که با وردپرس ایجاد میکنید یک سری افزونه ها در آن نصب میکنید، این افزونه ها به علت افزایش کارکرد سایت و امکانات سایت توسط شما نصب میشود، اما زیاده روی در نصب و استفاده از افزونه ها هم میتواند سرعت سایت شما را با کاهش زیادی روبه رو کند، تا حد امکان افزونه های سایت خود را خیلی زیاد نکنید، به هر حال اگر افزونه هایی هم که در سایت خود نصب کردید هر روز آنها را چک کنید که اگر نسخه جدیدی از آنها وجود داشته باشد سریعا آنرا بروزرسانی کنید.

بروزرسانی قالب: علاوه بر بروز رسانی افزونه ها و هسته اصلی وردپرس شما باید قالب خود هم بروزرسانی کنید، اگر قالب آماده ای خریداری کردید بعد از مدتی تیم طراح قالب بروزرسانی هایی برای قالب در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید با استفاده از آن قالب خود را بروز رسانی کنید و قالبی بهینه تر داشته باشید، اما اگر خود قالب طراحی کرده اید بهتر است تا حد امکان قالب را کم حجم و بهینه شده طراحی کنید تا در آینده مجبور به بهینه سازی آن نباشید و سرعت وب سایت شما را کاهش ندهد.

بهینه سازی کد های وب سایت:

در هر وب سایت کد ها و فایل هایی مانند با فرمت html,css,javascript و … وجود دارد که آنها هم نیاز به بهینه سازی دارند، این فایل ها اغلب حجم های بسیار می دارند و شاید فکر کنید نیازی به بهینه سازی آنها نیست، اما بی شک یکی از عوامل افزایش سرعت وب سایت بهینه سازی کد ها است که میتوانید از طریق روش های مختلفی این کار را انجام دهید، ما در این بخش یک ابزار بسیار حرفه ای برای بهینه سازی کد های وب سایت به شما معرفی میکنیم که سریعا این کد ها را در سایت خود بهینه سازی کنید.

افزونه wp rocket : یکی از بهترین افزونهافزونه راکت وردپرس هایی که در وردپرس وجود دارد و شما از طریق آن میتوانید به سرعت وب سایت خود جان ببخشید راکت است، افزونه راکت شما با افزونه راکت میتوانید سریعا فایل ها و کد های وب سایت خود را بهینه سازی کنید، افزونه راکت به دلیل حرفه ای بودن و عدم محدودیت ها یک افزونه پریمیوم است و شما باید برای استفاده از آن اول خریداری کنید، شما میتوانید در آیلین وب اقدام به خرید افزونه راکت کنید.

توجه: قبل از هرگونه بهینه ساز وب سایت خود، از سایت خود یک نسخه پشتیبانی تهیه کنید، به دلیل بهینه سازی کد ها ممکن است سایت دچار مشکل شود و شما مجبور به بازگردانی از طریق نسخه پشتیبانی شوید.

بهینه سازی پایگاه داده ( detabase ):

بهینه سازی دیتابیس

یکی دیگر از مواردی که باید به بهینه سازی آن بپردازید پایگاه داده یا همان دیتابیس وب سایت است، دیتابیس در اوایل کار وب سایت اصلا پر حجم نیستند و اطلاعات زیادی هم در آن قرار ندارد، اما با گذشت زمان و استفاده زیاد از افزونه ها و قالب میتواند این دیتابیس را سنگین کند.

افزونه هایی که نصب میکنید و بعد از مدتی دیگر به آنها نیاز ندارید و آنها را حذف میکنید اسنادی از آنها در دیتابیس باقی می ماند که بلا استفاده است و شما باید آنها را پاک سازی کنید، اما پیدا کردن این پرونده ها در دیتابیس برای همه مقدور نیست و ممکن است کمی سخت باشد، برای همین شما اگر تخصص در این کار ندارید نباید به صورت دستی انجام دهید بهتر است از ابزار های پیشرفته استفاده کنید.

افزونه WP Sweep : همانطور که برای هر کاری در وردپرس افزونه ای وجود دارد، برای پاکسازی سند های اضافه وردپرس هم افزونه ای وجود دارد که میتوانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید، این افزونه اسناد باقی مانده از موارد پاک شده وب سایت را شناسایی میکند و به شما گذارش میدهد که با یک کلیک میتوانید تمام آنها را حذف نمایید، با حذف این موارد میتوانید سرعت وب سایت خود را افزایش دهید.

فعال کردن تکنولوژی فشرده GZIP :

فعال سازی gzip در وردپرستکنولوژی فشرده سازی  GZIP یکی از روش های افزایش سرعت سایت است که خیلی موثر است و اگر شما این قابلیت را در وب سایت خود فعال کنید وب سرویس شما برخی از منابع وب سایت را فشرده سازی میکند و بعد به کاربر ارسال میکند که باعث میشود کاربر خیلی زیاد برای لود شدن سایت شما صبر نکند.

اگر میخواهید این قابلیت را در وب سایت خود فعال کنید بهتر است از افزونه W3 Total Cache استفاده کنید که به سادگی این قابلیت را برای شما فعال خواهد کرد و ممکن است سرعت وب سایت شما را تا چندین برابر افزایش دهد.

نتیجه گیری:

در این مقاله سعی داشتیم شما را کاملا با مزایای سرعت وب سایت آشنا کنیم و یک چک لیست در اختیار شما قرار دادیم که با رعایت تمامی این نکات میتوانید سرعت وب سایت خود را تا چندین برابر افزایش دهید، حتما به افزایش سرعت وب سایت خود توجه کنید که اگر سرعت وب سایت شما کم باشد هم از نظر سئو یکی از فاکتور ها را رعایت نکرده اید و هم کاربران باید برای بارگذاری سایت شا زیاد صبر کنند که اکثر مواقع سایت شما را سریعا ترک خواهند کرد.

نکاتی که در مقاله گته شد تماما از متخصص های سئو الهام گرفته شده است و تضمینی هستند، امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید، و کاملا برای شما مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید