با ما همراه شوید تا بیشتر با موضوع navigation در اینستاگرام چیست آشنا شوید؟
اگر قصد دارید تا یک کسب و کار مجازی راه اندازی کنید و به دنبال بستر مناسبی برای آن می گردید، اولین پیشنهاد ما به شما استفاده از فضای اینستاگرام است. اپلیکیشن اینستاگرام با ایجاد بیزینس اکانت و امکاناتی که برای این اکانت در نظر گرفته به رونق بسیاری از کسب و کارها کمک شایانی کرده است.
بنابراین شما می توانید در این فضا نه تنها از طریق گذاشتن پست، بلکه با قرار دادن استوری در پیج نیز به کسب و کار مورد نظرتان بپردازید. استوری ها می توانند به عنوان یک ابزار، نقش پررنگی را در تبلیغات و به دنبال آن افزایش تعداد بازدید کننده های صفحه ی کاری داشته باشند.
این امکان برای صاحبان کسب و کار فراهم شده است تا با استفاده از استوری های مناسب، عملکرد پیج را افزایش دهند. برای این که متوجه بشوید که عملکرد شما نتیجه و بازخورد مثبتی داشته است یا بالعکس، نیاز دارید تا آموزش هایی در زمینه ی قابلیت های بیزینس اکانت در اینستاگرام ببینید. در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ این پرسش که navigation در اینستاگرام چیست را به دست بیاورید.
آن چه در این نوشتار، مورد ارزیابی قرار می گیرد:
navigation در اینستاگرام چیست؟
Navigation چیست؟
میزان اهمیت navigation را بیان کنید.
Interaction چیست؟
اهمیت جست و جو بیشتر است یا نویگیشن؟
فعال سازی ابزار آنالیز
نتیجه گیری
navigation در اینستاگرام چیست؟
پس از توضیحاتی در رابطه با امکانات گسترده ی اینستاگرام، به این سوال می رسیم کهnavigation در اینستاگرام چیست؟ برای بهبود عملکردتان مطمئنا نیاز به تحلیل آن دارید. وقتی هر فعالیتی که در پیج انجام می دهید را تحلیل کنید، متوجه می شوید که آیا مفید بوده است یا نه. در فضای اینستاگرام شما می توانید استوری ها را با کمک ابزار تحلیل کنید.
ابزارهایی که برای تحلیل به کمک شما می آیند، در سه دسته جای می گیرند. دسته ی اول navigation، دسته ی دوم interaction و دسته ی آخر discovery نام دارند.
حال به توضیح هر کدام از این ها می پردازیم تا بگوییم که چه هدفی را دنبال می کنند و چه تاثیری روی بهبود عملکرد در فضای اینستاگرام دارند. با ما همراه باشید و ادامه ی مطلب را از دست ندهید.
Navigation
در راستای پاسخ به این سوال که navigation در اینستاگرام چیست، توضیحاتی را ارائه می دهیم. همان طور که می دانید، پایداری یک پیج به میزان بازدید کنندگان آن بستگی دارد. بسیاری از فعالیت هایی که در پیج شما در بخش استوری ها انجام می گیرند، قابل بررسی هستند. اعمال صورت گرفته در استوری را در ادامه توضیح می دهیم.
یکی از فعالیت هایی که بازدید کنندگان شما انجام می دهند، تماشای استوری ها است. اما برخی از افراد به هر دلیلی از تماشای یک استوری صرف نظر کرده و مشتاق هستند تا استوری بعدی را مشاهده کنند.
اینستاگرام حتی فکر اینجا را نیز کرده است. می تواند آمار دفعاتی که افراد در پیج شما بر روی next story کلیک کرده اند تا به تماشای استوری بعدی بنشینند را به شما نمایش دهد. تعجب کرده اید. پس ادامه ی مطلب را بخوانید تا به پاسخ جامعی برای سوال navigation در اینستاگرام چیست، دست پیدا کنید.
برعکس این مورد نیز وجود دارد. به این صورت که استوری قرار داده شده در پیج به هر دلیلی مخاطب را جذب می کند. وی تمایل دارد تا پس از یک بار مشاهده، باز هم آن را ببیند و به عقب برگردد. اینستاگرام هر چند بار که بازدید کننده ی استوری های پیج شما به عقب برگردد و استوری قبلی را ببیند، به شما نشان می دهد.
next story swipes
مورد بعدی مربوط به قابلیت next story swipes است. این حالت نیز بیانگر تعداد دفعاتی است که افراد به استوری بعدی مراجعه کرده اند. اما با موردی که در مطلب فوق عنوان کردیم، یکسان نیست. تفاوت آن با قبلی در این است که آمار دفعاتی را نشان می دهد که این افراد برای رفتن به استوری بعدی صفحه را کشیده اند.
وقتی در حال تماشای استوری های یک پیج هستید، قطعا تا به حال این حالت برایتان پیش آمده است که به هر دلیلی نتوانید به این کار ادامه دهید. به همین دلیل خارج می شوید و از تماشای استوری ها صرف نظر می کنید. اینستاگرام به شما این امکان را می دهد تا در قسمت exit story taps مشاهده کنید که چه تعداد دفعه مخاطبین از قسمت استوری خارج شده اند.
Navigation در سطح کلی و به صورت جامع، تعداد دفعاتی که مخاطبین شما اقداماتی از قبیل خارج شدن از استوری های پیج، مراجعه به استوری های بعدی و یا بالعکس آن بازگشت به استوری های قبلی انجام داده اند را مشخص و بازگو می کند.
پیشنهاد می کنیم از پست reach در اینستاگرام به چه معناست دیدن کنید.
میزان اهمیت navigation
وقتی شما زمان زیادی را صرف تولید محتوا برای پیج خود می کنید، قطعا از تولید محتوا هدفی دارید و مطمئنا هدف نهایی شما این است که محتوا به گونه ای اثربخش باشد که مخاطب را جذب کند.
حال که به این نتیجه رسیدید که navigation در اینستاگرام چیست، درک کردید که با استناد به آماری که در بخش نویگیشن دریافت می کنید، مشخص می شود محتوایی که داخل پیج قرار داده اید، مفید بوده است یا خیر و آیا مورد استقبال مخاطبین پیج قرار گرفته است یا خیر. چطور به این نتیجه می رسیم؟ با استفاده از تحلیل آمارها.
به این صورت که اگر تعداد دفعاتی که بازدید کننده برای گذشتن از استوری صفحه را کشیده است تا بتواند استوری بعدی را مشاهده کند بالا باشد، یعنی مخاطب، محتوای شما را نپسندیده است. به هر علتی شما با آن محتوا قادر به جذب او نشده اید. بالعکس این موضوع نیز صادق است.
اگر در بازدید از استوری ها گزینه ی بازگشت زیاد استفاده شده باشد، یعنی محتوای استوری شما اثربخشی لازم را داشته که مخاطب را وادار کرده است تا به عقب بازگردد و مجددا آن را مشاهده کند. باید به محتواهایی که مخاطبین از آن عبور می کنند، بیشتر توجه کنید تا علت عدم توجه را پیدا کنید.
Interaction
پس از درک این که navigation در اینستاگرام چیست، به سراغ گزینه ی دوم می رویم. این گزینه اینتراکشن نام دارد که معنی این کلمه در فارسی اثر متقابل است. اینتراکشن در استوری ها درگیر اقداماتی می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
Profile visit:
یکی از مواردی که اهمیت بالایی دارد، تعداد دفعاتی است که بازدید کننده بعد از دیدن محتوای استوری های پیج کاری شما در اینستاگرام از پروفایل پیج نیز بازدید کرده است.
Replies:
ممکن است محتوایی که برای استوری های صفحه ی کاریتان تولید کرده اید، به صورت پرسش و پاسخ باشد. به این صورت که شما سوالی را مطرح کرده و مخاطبین پیج برای پاسخ به آن در استوری شما عمل ریپلای را انجام می دهند. تعداد دفعات این ریپلای ها برای دادن پاسخ به پرسش شما نیز مهم است.
Followers:
فالوورها به این معنی است که چه تعدادی از مخاطبین پس از این که محتوای استوری شما را تماشا کردند، صفحه را فالو کردند.
Shared:
اگر محتوای تولید شده در استوری های صفحه ی کاری شما با استقبال مخاطبین مواجه شود، قطعا باعث می شود تا استوری را برای دوستان و آشنایان خود بفرستند. در این قسمت تعداد دفعاتی که یک بازدید کننده پس از مشاهده ی استوری آن را به اشتراک گذاشته، نمایش داده می شود.
Website visit:
مهم است که شما محتوایی را در استوری قرار دهید که مورد پسند مخاطبین قرار بگیرد. در این بخش امکان این که متوجه شوید تا چه تعدادی پس از دیدن محتوای استوری، سری به پروفایل شما زده اند، فراهم شده است.
Stickers:
شما می توانید هنگام معرفی یک مکان در استوری، آدرس آن مکان را مشخص کنید یا از هشتگ های مرتبط برای بازدید بیشتر استفاده کنید. بعضی از استیکرها برای مخاطبین جذابیت بصری ایجاد می کنند و آن ها را به ذوق می آورند. در این قسمت شما می توانید ببینید که چه تعدادی از مخاطبین بر روی هشتگ، آدرس مکان و یا استیکرهای استوری شما کلیک کرده اند.
Tags:
وقتی شما در رابطه با شخص دیگری استوری می گذارید، این امکان را دارید تا پیج مورد نظر را تگ کنید. این کار برای تبلیغات نیز به کار می رود. در این بخش، تعداد افرادی که از طریق محتوای استوری شما وارد پیج تگ کرده شده اند، نمایش داده می شود.
اگر بخواهیم به صورت کلی یک جمع بندی بر موضوع اینتراکشن داشته باشیم، می توانیم بگوییم که تعداد فعالیت هایی را نشان می دهد که به صورت کلی بازدید کنندگان هنگام مشاهده ی محتوای استوری پیج شما انجام داده اند.
اگر شما از قرار دادن محتوای استوری در صفحه ی کاری، هدف خاصی مثل اثر متقابل را دنبال می کنید، دسترسی به اطلاعاتی که در بالا توضیح دادیم و آنالیز آن ها برای شما، سودمند است.
کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت خود را در تولید محتوای استوری ها شناسایی کنید و نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنید. همچنین این اطلاعات به شما در شناخت بهتر ذائقه ی بازدید کنندگان صفحه ی کاری کمک می کند.
اهمیت جست و جو بیشتر است یا نویگیشن؟
وقتی متوجه شدیم که navigation در اینستاگرام چیست حال به دنبال اهمیت آن می رویم. وقتی شما نیاز به دسترسی به اطلاعات از یک منبع جامع و کامل دارید و ایمان دارید که پاسخ اکثر سوال هایتان در آنجا وجود دارد، به سمت سایت هایی مثل ویکی پدیا می روید.
در این سایت ها جست و جوی سوالات و دریافت پاسخ برای مخاطب اتفاق می افتد. یا اگر بخواهیم نمونه ی دیگری از این سایت های جامع را مثال بزنیم، می توانیم از یوتیوب نام ببریم.
درست است که در کشور ما این برنامه فیلتر شده است. اما ویدئوهای آن می تواند به صورت کامل پاسخگوی سوالات مخاطبین باشد. حال با بیان کردن چند نمونه می خواهیم این موضوع را اثبات کنیم که اهمیت نویگیشن از سرچ بالاتر است.
در ساختار نویگیشن؛ این امکان برای بازدید کننده ی محتوای صفحه ی کاری به وجود می آید که آن را به صورت جامع و کلی تری تماشا کند. به عنوان مثال؛ وقتی در حال تماشای یک شامپو هستید، متوجه می شوید که در میان دسته ی شامپوی بدن قرار گرفته و اگر به شامپوی سر احتیاج دارید، جای او در آنجا نیست.
در نهایت اگر بخواهیم به زبانی ساده تر اهمیت این دو را عنوان کنیم، می توانیم این گونه بگوییم که جست و جو کاربر را به سمت صفحه ی صاحب یک کسب و کار هدایت می کند. اما نویگیشن داده ها واطلاعات را ارائه می دهد.
فعال سازی ابزار آنالیز
همه چیز را در رابطه با آنالیز و تحلیل اطلاعات در اینستاگرام عنوان کردیم. اما می خواهیم به عقب برگردیم و مهم ترین موضوع را نیز توضیح دهیم. مهم ترین موضوع این است که به چه صورت ابزار آنالیز داده ها و اطلاعات را در پیج های بیزینسی اینستاگرام فعال کنیم؟ با فعال سازی این بخش می توانیم به آمارهای لازم دست پیدا کنیم.
سپس از طریق این آمارها کم و کیف محتوایی که تولید می کنیم و در صفحه ی کاری برای معرفی محصول و بیشتر دیده شدن آن قرار می دهیم را به دست می آوریم. هر چقدر محتوا برای بازدید کنندگان جذاب تر باشد، برخی از این داده ها افزایش پیدا می کنند. البته عکس این موضوع نیز صادق است.
محتوای فاقد جذابیت
هر چقدر محتوا برای بازدید کنندگان فاقد جذابیت باشد، متاسفانه آمارهایی مثل کمتر دیده شدن محتوای پست ها و یا رد کردن محتوای استوری ها افزایش پیدا می کند. این جاست که به اهمیت تحلیل پی می بریم.
ابتدایی ترین موردی که باید در هنگام فعال سازی این قابلیت در نظر بگیرید، این است که صفحه ی شما باید عمومی باشد. این امکان برای صفحات پرایوت وجود ندارد.
بنابراین اگر صفحه ی شما پرایوت است و احتیاج به فعال سازی این قابلیت دارید، باید آن را عمومی کنید. بنابراین در گام نخست، وارد بخش تنظیمات می شوید و در قسمت پروفایل، صفحه را به حالت عمومی در می آورید. مجددا برای گام دوم نیز به سراغ بخش پروفایل می روید و گزینه ی ویرایش پروفایل را پیدا کرده و بر روی آن کلیک می کنید.
سپس به دنبال سوئیچ تو پروفشنال اکانت می گردید و پس از یافتن آن، بر روی بخش بیزینس ضربه بزنید. در انتها کافی است تا مواردی که از شما می خواهد را کامل کنید تا به پایان کار برسید.
نتیجه گیری
وقتی شما یک صفحه برای رونق دادن به کسب و کار خود در اینستاگرام باز می کنید و برای دیده شدن و در نتیجه افزایش میزان فروش به تولید محتوا می پردازید، باید برای خودتان یک هدف مشخص کنید. آنالیز و تحلیل اطلاعات می تواند در رسیدن به این هدف، تاثیر به سزایی داشته باشد. بنابراین با درک مفهوم navigation در اینستاگرام چیست می توانید از این قابلیت حداکثر استفاده را برای تولید محتوای مخاطب پسند انجام دهید.
در پایان توصیه میکنیم جهت تکمیل اطلاعات خود یکی از مقالات الگوریتم استوری اینستاگرام، آموزش اینستاگرام مارکتینگ و یا تبلیغ در استوری اینستاگرام را مطالعه نمایید.