در دنیای امروزی راهاندازی یک سایت به کمک نرمافزارهای مدیریت محتوا مانند وردپرس به سادگی و با چند کلیک امکانپذیر شده است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس جزء موفقترین نرمافزارهای راهاندازی و طراحی سایت است که این قابلیت را به فرد میدهد بدون نیاز به دانش فنی و برنامهنویسی، یک سایت کاملا پویا و انعطافپذیری راهاندازی کند.
یکی از شروط موفقیت یک سایت بدون شک ظاهر آن است و این وظیفه به عهده قالب وردپرس است که ظاهر سایت را به وجود میآورد. اگر بخواهیم به سادگی توضیح دهیم، باید بگوییم قالب وردپرس مجموعهای از فایلها یا کدهایی است که با افزودن آنها به وردپرس میتوانید ظاهر سایت خود را عوض کنید. در نتیجه زمانی که بازدیدکنندهای به سایت شما میآید، رضایت او را حفظ میکنید و کم کم بازدیدکننده به مشتری شما تبدیل خواهد شد.
[toc]
مقدمه
قالب وردپرس ظاهر یک وبسایت را تشکیل میدهد ولی چون وردپرس ظرفیت به مراتب بیشتری برای این کار دارد، یک قالب قادر است ابزارهای گوناگونی را در خود داشته باشد که امکانات و قابلیتهای مختلفی را در اختیار مدیر سایت یا کاربر قرار دهد.به عبارتی خصوصیات فرعی قالبها که ریشه در ظاهر آنها دارد، زمینههای گوناگونی برای کاربرد آنها به وجود میآورد. از وردپرس در حوزههای گوناگونی استفاده میشود و قالبهای وردپرس نیز همین مسیر را در پیش گرفتهاند.
[su_note note_color=”#ec6d7e” text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]به عنوان مثال امکان طراحی یک قالب وردپرس برای یک وبسایت فروشگاهی وجود دارد و این قالب در دسته قالبهای فروشگاهی قرار میگیرد یا یک قالب خبری وردپرس مخصوص سایتهای خبری طراحی شده است. به عبارت دیگر تنوع قالبهای وردپرس بسیار زیاد است و هر کدام امکانات و ویژگیهای گوناگونی در خود دارند.[/su_note]
ساختار کلی قالب ها
با این مقدمه به ساختار کلی یک قالب و فایلهای آن نگاهی میاندازیم:
index.php
این فایل، فایل اصلی هر قالب به شمار میرود که در پوشه اصلی آن قرار میگیرد.
style.css
فایل استایل قالب که به عنوان شیوهنامه نیز شناخته میشود مربوط به طراحی قالب میشود. این فایل کدهایی دارد که مشخصکننده رنگ، ابعاد، عناصر، ظاهر کلی، افکتها و رسپانسیو بودن قالب و پاسخگویی آن به کلیکها و ناوبریها است. توسعهدهنده قالب توضیحات خود را در این فایل قرار میدهد.
rtl.css
این فایل همچنین نسخه راست به چپ (راستچین) فایل شیوه نامه یا Style.css
است. تمامی عناصر که مشخص کردهاند چطور در سایت قرار گیرند، در این فایل به همان شکل تکرار شدهاند ولی این مرتبه جهت نمایش از راست به چپ و متفاوت با فایل اصلی است. این فایل، بخش اصلی فارسی قالبهای وردپرس است و اغلب اوقات بعضی از قالبها چنین فایلی برای بالا بردن سطح فروش یا تعداد دانلودها دارند، ولی بعضی از قالبهای موجود در فروشگاههای بینالمللی چنین فایلی را ندارند و افرادی که پوسته را فارسی میکنند معمولا این فایل را برای هر قالب در نظر میگیرند.
comments.php
این فایل همانطور که اسم آن ممکن است نشان دهد وظیفه مشخصسازی دیدگاهها در قالب را برعهده دارد.
front-page.php
اسم این فایل نشان میدهد که همیشه به عنوان برگه نخست وبسایت به کار گرفته میشود، البته اگر موجود باشد و از بخش تنظیمات > خواندن در پنل وردپرس تنظیمات روی این برگه به کار گرفته میشود.
home.php
این فایل همانند با مورد قبل وظیفه ارائه برگه اصلی وبسایت را دارد. زمانی که وردپرس را روی برگه ایستا تنظیم نکرده باشید این فایل به صورت پیشفرض برگه اصلی سایت به اسم «خانه» را تحویل میدهد.
header.php
این فایل تعیینکننده هدر (سربرگ) سایت است و معمولا لینکهای درون سایت، دسترسی به ابزارها و اسکریپتها را در خود دارد و محل آن بالاترین قسمت وبسایت است.
singular.php
پست یک سایت از این فایل استفاده میکنند. زمانی که پست یکتا یا برگهای وجود ندارد، این برگه به کار گرفته میشود و حتی در صورت نبود این برگه، برگه مربوط به فایل index.php
به کار گرفته میشود.
single.php
زمانی این فایل به کار گرفته میشود که کاربر در یک پست باشد.
single-{post-type}.php
زمانی که کاربر یک پست را از گروه پستهای سفارشی وبسایت شما درخواست میکند، این فایل به کار گرفته میشود و در صورت نبود آن، فایل index.php
استفاده میشود.
archive-{post-type}.php
گاهی اوقات کاربران سایت شما ممکن است یک پست سفارشی از دسته بایگانی سایت شما درخواست کنند، در این مواقع این پست به کار گرفته میشود و زمانی که موجود نباشد و کاربر پست سفارشی از بایگانی را درخواست کند، فایل archive.php
بازخوانی میشود.
page.php
زمانی که کاربر در حال بازدید از یک برگه باشد، به عبارتی درخواستی را بفرستد، این فایل برای برگه به کار گرفته میشود و خود برگه همچنین در قالب به وسیله عناصر گوناگون مانند برگه ساز وردپرس طراحی شده است.
page-{slug}.php
نام برگه هنگامی به کار گرفته میشود که کاربر یک برگه یکتا درخواست کند، به عنوان مثال برگه در مورد ما که در این حالت اسم آن به page-about.php
تغییر میکند.
category.php
زمانی کاربر براساس دستهبندیهای مشخص سایت پستها را درخواست میکند، این فایل به وسیله وردپرس به کار گرفته میشود.
tag.php
مانند دستهبندیها، این فایل همچنین برای پاسخدهی به درخواستهای کاربر در زمان درخواست پستها به وسیله برچسب به کار گرفته میشود.
taxonomy.php
این فایل زمانی نقش خود را نشان میدهد که از دستهبندیهای سفارشی وردپرس شما پستی به وسیله کاربر فراخوانی شود.
author.php
زمانی که کاربر به دنبال مشاهده برگه نویسنده باشد این برگه استفاده میشود.
date.php
استفاده از این فایل برای نشان دادن روز و تاریخ سایت است.
archive.php
استفاده از فایل بایگانی زمانی است که کاربر درخواستهای خود را از نویسندهها، پستها، دستهبندیها یا تاریخ میفرستد. در صورت وجود فایلهایی مانندcategory.php
, author.php
و date.php
فایل بایگانی به کار گرفته نمیشود.
search.php
همانطور که نام این فایل نشان میدهد برای نشان دادن نتایج جستجوی کاربر به کار گرفته میشود.
attachment.php
استفاده از این فایل زمانی است که یک فایل الحاقی جداگانه مانند تصاویر، فایلهای PDF یا سایر فایلهای رسانهای نمایش داده میشود.
image.php
این فایل تحت عنوان فایل رسانههای تصویر یک نسخه ویژهتر از فایل قبلی یعنی attachment.php
است و هنگامی به کار گرفته میشود که یک تصویر به تنهایی نشان داده شود و در صورت نبود آن، وردپرس از فایل attachment.php
استفاده میکند.
۴۰۴.php
خطای معروف 404 به هنگام فراخوانی این فایل نشان داده میشود یعنی هنگامی که وردپرس نمیتواند درخواست کاربر را پیدا کند، به عنوان مثال زمانی که یک پست پاک شده است ولی همچنان در فهرست جستجوی گوگل آدرس آن ایندکس است.
انواع موجود قالب وردپرس
همانطور که میدانید وردپرس یک محتوای متن باز / Opensource است، یعنی تعداد ابزارها و امکانات رایگانی متعددی برای این محصول وجود دارد ولی معنای این حرف این نیست که تجارتی در رابطه با آن وجود ندارد. سایت وردپرس قالبهای خود را در دو گروه متفاوت قرار میدهد یعنی قالب رایگان وردپرس (Free WordPress Theme) و قالب وردپرس حرفهای یا تجاری (Premium WordPress Theme).
تکلیف قالبهای رایگان مشخص است و بیشتر توسط افرادی استفاده میشوند که به دنبال راهاندازی یک سایت بدون هزینه هستند ولی قالبهای تجاری بیشتر توسط کسب و کارها یا افراد حرفهای به کار گرفته میشود. خود سایت وردپرس قالبهای گوناگونی را میفروشد که تمامی آنها از نظر مواردی مانند کدنویسی و توسعهدهندگی بسیار حرفهای طراحی شدهاند و تقریبا هیچ گونه نقصی ندارند.
علاوه بر این سایتهای گوناگونی در جهان اینترنت دیده میشوند که محوریت کسب و کار آنها طراحی قالب وردپرس است و بسیار موفق عمل میکنند. از جمله آنها میتوانیم به وبسایت تم فارست (Theme Forest)، زیر مجموعه شرکت اینواتو (Envato)، اشاره کنیم که حرفهای ترین و بهترین سایت دنیا برای فروش قالبهای تجاری وردپرس است.
معرفی مجموعه بزرگ اینواتو
اینواتو شرکتی جهانی با فعالیت بر پایه همکاری در فروش است که مکانی عالی برای انتشار کارهای گوناگون توسعهدهندگان وب، طراحان و گرافیستهای طراز اول دنیا به شمار میرود. یکی از زیر مجموعههای این شرکت به قالبهای گوناگون سیستمهای مدیریت محتوا مربوط میشود.
معرفی سایت بزرگ تم فارست
سایت تم فارست که در بالا به آن اشاره کردیم تنها قالب وردپرس ندارد، در این فروشگاه عظیم میتوانید انواع قالبهای جوملا، دروپال، مجنتو، HTML و حتی Shopify را جستجو و پیدا کنید. باید بگوییم این فروشگاه نزدیک به 35 هزار قالب وردپرس دارد و همین قضیه طیف وسیعی از علاقهمندان را به سمت این سایت کشانده است. به عبارت دیگر جدا از خود سایت وردپرس، تعداد قالبهای وردپرسی که در یکی از فروشگاههای جهانی قالب وردپرس دیده میشود تقریبا 35 هزار مورد است.
[su_note note_color=”#009142″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]وجود قالبهای وردپرس رایگان و پرمیوم گوناگون در اینترنت باعث شده است افراد نتوانند به درستی قالب مورد نظر خود را انتخاب کنند. انتخاب یک قالب بسیار مهم است چون یک قالب خوب میتواند تعداد مخاطبان یک سایت را به مراتب بیشتر کند و فرصتهای کسب و کار را افزایش دهد.[/su_note]
قالب رایگان انتخاب کنیم یا پولی!؟
هنگام انتخاب یک قالب وردپرس مناسب باید به نکات بسیار مهمی دقت کنید. تعدادی از این نکات که باعث میشوند راحت و سریع مناسبترین قالب را انتخاب کنید به صورت زیر هستند:
رایگان یا پولی؛ مسائله این است!
از گذشته تا به امروز بحث و جدلهای زیادی در بین تعداد زیادی از توسعهدهندگان وبسایتهای وردپرسی وجود داشته است که چرا باید از گزینههای رایگان در وردپرس استفاده کرد. استفاده از نوع قالب وردپرسی و پرداخت یا عدم پرداخت هزینه برای آن پیشینهای طولانی دارد. هنگام انتخاب یک قالب میتوانید صحبت کاربران در مورد آن و نظرات انتقادی را مطالعه کنید و امکانات و معایب قالب مورد نظر را بسنجید. امکانات یک قالب رایگان و پولی را در مقابل یکدیگر قرار دهید و سپس با بررسی کامل براساس نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
قالب وردپرس که انتخاب می کنیم چه مزیت هایی باید داشته باشد؟
ما پیشنهاد میکنیم هنگام انتخاب به ویژگیهای یک قالب حرفهای وردپرس که در ادامه نام میبریم دقت کنید و مواردی مانند تجربه کاربری بازدیدکنندگان و ظاهر سایت را فراموش نکنید. رایگان بودن یک قالب الزاما به معنای بد بودن آن نیست و در صورتی این قالب تمامی امکانات مورد نظر شما را دارد، آن را بدون شک انتخاب کنید.
از طرفی اگر میخواهید یک سایت حرفهای با کارکرد تجاری داشته باشید، باید قالبی با کیفیت بالا و امکانات وسیع انتخاب کنید که به شما کمک کند نسبت به رقبا برتر باشید، بازدیدکننده بالایی را جلب کنید و فرصتهای بی شمار تجاری به وجود آورید
سادگی
دوران عناصر پر زرق و برق تمام شده است و سادگی در دنیای وب امروزی یک اصل به شمار میرود. وبسایتی که ظاهر و طراحی سادهای دارد به سادگی میتواند میلیونها بازدیدکننده را به خود جلب کند و فرصتهای کسب و کار متعددی را برای صاحبان سایت به همراه آورد. بسیاری از طراحان و توسعهدهندگان وبسایتها، قالبهای وردپرسی با رنگبندیهای گوناگون، عناصر پویای شلوغ و طراحیهای پیچیده میپسندند ولی چنین چیزهایی ممکن است بازدیدکنندگان را فراری دهد چون آنها به دنبال محتوا هستند نه سردرگمی به دلیل شلوغی یک سایت.
مواردی مانند شلوغ بودن یک سایت، استفاده بی رویه از تبلیغات، رعایت نکردن نکات مربوط به روانشناسی رنگ و طراحیهای رابط کاربری شلوغ به شهرت یک سایت لطمه میزنند.
[su_note note_color=”#450069″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]همیشه فراموش نکنید حفظ جذابیت به همراه سادگی یکی از نکات مهم در انتخاب قالب وردپرس است. قالب مناسب باید توجه کاربر را جلب کند، آشفتگی او در پیدا کردن مطالب دلخواه را کاهش دهد، استفاده از آن ساده باشد و سریعا لود شود.[/su_note]
واکنشگرا بودن یا رسپانسیو (Responsive)
هرچه تعداد استفاده کاربران از دستگاههای موبایل برای گردش در اینترنت یا خرید کالا بیشتر شود، توجه طراحان وبسایتها به ویژگی واکنشگرایی (رسپانسیو بودن) یک سایت بیشتر میشود تا در نمایشگر انواع دستگاهها به شکل مناسبی به نمایش در آید.
براساس تحقیقاتی که انجام شده است تقریبا 50 درصد از کاربران سایتها در دنیای امروزی از دستگاههای موبایل استفاده میکنند. اگر قصد دارید طراحی رسپانسیو قالب را امتحان کنید، سایت Mobile Friendly گوگل را پیشنهاد میکنیم.
اکثریت قالبهای وردپرس به صورت پیش فرض واکنشگرا هستند، ولی حتما پیش از انتخاب قالب این ویژگی را بررسی کنید. تعداد زیادی از فروشندگان هنوز قالبهایی با طراحی نامناسب را میفروشند، در نتیجه تنها با بررسی دموهای قالب میتوانید متوجه شوید در دستگاههای مختلف به درستی نشان داده میشود یا نه.
سازگاری با مرورگرهای مختلف
بدون شک تعداد مرورگرهایی که کاربران از آنها استفاده میکنند روز به روز بیشتر میشود. بنابراین هر سایتی که میخواهد تعداد بالایی از مخاطبان را برای خود به دست آورد و شرایط را برای بازگشت آنها در آینده فراهم کند، باید سایت و قالب وردپرس او با مرورگرهای مدرن سازگار باشد. به عنوان مثال مشتری که در مرورگر اپرا خود نتواند بخش قابل توجهی از سایت شما را به درستی ببیند، آن را ترک میکند و شما یک مشتری بالقوه را از دست خواهید داد.
[su_note note_color=”#e11708″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]توجه کنید هرگز نمیتوانید یک کاربر را ملزم به استفاده از تنها یک مرورگر کنید.[/su_note]
در نتیجه هنگام انتخاب قالب وردپرس، گزینههایی را مد نظر قرار دهید که با مرورگرهای مختلف سازگار باشند. برای بررسی این کار میتوانید از ابزارهای مختلف استفاده کنید.
بررسی امتیاز قالب و نظرات کاربران
هر محصول قسمتی به اسم امتیاز دارد. این امتیاز براساس کاربران محصول به آن داده شدهاند. امتیازهای یک قالب وردپرس یکی از شاخصهای عالی برای انتخاب آن است. بررسی نظرات سایر کاربران و امتیاز قالب باعث میشود نسبت به قالب، امکانات، کیفیت و معایب آن ذهنیت مناسبی به دست آورید. از همین شاخص میتوانید زمان انتخاب افزونههای وردپرس استفاده کنید.
[su_note note_color=”#618955″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]سعی کنید قالب انتخابی شما رتبه و امتیاز بالایی داشته باشد و اکثر کاربران از آن تعریف کنند.[/su_note]
حالا فرض کنید اسم سایت خود را انتخاب کردید، وردپرس را روی آن نصب کردید و قالب مورد نظر خود را نیز پیدا کردید. ولی آیا این قالب خوب است؟ چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ آیا در دستگاههای موبایل سایتتان به درستی نشان داده میشود یا نه؟ این سوالات به همراه انبوهی از سوالات دیگر در ذهن هر کاربری شکل میگیرند.
میخواهیم به شما کمک کنیم تا با خصوصیات یک قالب حرفهای وردپرس آشنا شوید.
توجه داشته باشید قالب انتخابی شما ممکن است تمامی این ویژگیها را داشته باشد یا هیچ کدام از آنها را نداشته باشد. نگران نباشید چون با نصب تعدادی از افزونهها میتوانید بخشی از این قابلیتها را به قالب وردپرس سایت خود اضافه کنید.
ویژگیهای ممتاز یک قالب حرفهای وردپرس
پنل تنظیمات کامل
بدون شک پنل تنظیمات قالب یکی از قسمتهای بسیار مهم یک قالب وردپرس است چون اگر قالب یک پنل تنظیمات کامل یا قدرتمند در اختیار شما نگذارد، برای اعمال تغییرات حتی ساده در سایت خود باید به کدنویسی مسلط باشید و تحت این شرایط وقت زیادی از شما گرفته میشود و حتی مجبور میشوید از یک متخصص کمک بگیرید و بدون شک هزینهبر خواهد بود.
علاوه بر این هنگامی که یک طراح انرژی زیادی روی پیادهسازی یک پنل تنظیمات قدرتمند و کامل میگذارد، قدرت آن قالب و انعطافپذیری بالای آن را نشان میدهد.
سازگاری با افزونههای معروف
واقع بیش از 50 درصد سایتهای ورودپرسی در دنیا از افزونههای مختلف وردپرس استفاده میکنند. بنابراین پیش از خرید یک قالب وردپرس برای سایت خود بررسی کنید آیا این قالب با افزونههای شناخته شدهای مانند افزونه فرم تماس ۷ و افزونه چند زبانه کردن سایت یعنی WPML و اسلایدرساز Revolution Slider سازگاری دارد یا نه. از جمله سایر افزونههای معروف میتوانیم به افزونه صفحهساز ویژوال کامپوزر، افزونه Yoast Seo (بهترین افزونه برای سئو) اشاره کنیم.
[su_note note_color=”#618955″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]بعضی از اوقات طراح قالب وردپرس همراه با طراحی قالب افزونههای دلخواه خود را پیادهسازی میکند.[/su_note]
صفحهساز قدرتمند
بدون شک مدیریت یک سایت به معنای ساخت صفحات مختلف است. بعضی از قالبهای وردپرس صفحهساز ندارند و تنظیم صفحه اصلی در آنها به کمک ابزارکها انجام میشود. یک قالب وردپرس حرفهای باید از یک صفحهساز قدرتمند با ابزارکها و امکانات متعدد بهره ببرد تا کاربر یا مشتری بتواند براساس میل خود قالب را شخصیسازی کند.
سرعت بارگذاری بالا
بدون شک بالا بردن تعداد امکانات و قابلیتهای یک قالب وردپرس زمان بارگذاری یا لود آن را زیاد میکند. بعضی از قالبها با آن که دارای امکانات واقعا متعددی هستند ولی به دلیل زمان لود بالا عیب بزرگی دارند و همین قضیه روی فروش آنها تاثیر منفی میگذارد. سرعت لود بالا نه تنها روی تجربه کاربر از نمایش سایت تاثیر میگذارد بلکه یکی
از نکات بسیار مهم در رتبهبندی سایت و مباحث سئو به شمار میرود.
طراحی واکنشگرا و AMP
بدون شک پیشرفت دنیای موبایل باعث بالا رفتن تعداد کاربران دستگاههای همراه به نسبت کاربران دستگاههای رومیزی شده است. در نتیجه باید سایت خود را برای نمایش بدون عیب در دستگاههای موبایل بهینه کنید تا محتوای آن براساس نمایشگر دستگاه کاربر رندر شود.
از طرفی اگر سایت فروشگاهی دارید بدون شک چنین عاملی روی بالا بردن سطح فروش شما تاثیر قابل توجهی میگذارد و تعداد مشتریان ورودی به سایت از طریق موتورهای جستجو به ویژه گوگل بیشتر میشوند.
پشتیبانی از شورت کدهای وردپرس
شورت کدها امکانات بسیار حرفهای هستند که به همراه هر یک از قالبهای این سیستم مدیریت محتوا عرضه میشود. به کمک شورت کدها میتوانید در بخشهای گوناگون سایت خود امکانات بسیار جالبی را به عنوان مثال در بین یک مقاله، در ابتدای یک برگه یا هر بخش دیگری، اضافه کنید.
قالبهای حرفهای وردپرس شورت کدهای متعددی دارند که هنگام انتخاب یک قالب باید به این قضیه توجه کنید.
تعداد دموها
بعضی از قالبهای حرفهای وردپرس به صورت اختصاصی برای یک موضوع ویژه طراحی شدهاند یا چند منظوره هستند. بدون شک قالبهای چند منظوره طرفدار بیشتری دارند و وجود چند دمو و پیش نمایش در آن سبب میشود تا تعداد خریدها افزایش یابد و همچنین کاربران از بین پیش نمایشهای مختلف یک قالب وردپرس بهترین آن را انتخاب کنند.
[su_note note_color=”#618955″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]به عنوان مثال قالب Be (BeTheme) جزو 5 رتبه اول پرفروشترین قالبهای وردپرس در دنیا است که علت اصلی آن وجود بیش از 300 دمو و پیش نمایش برای این قالب است.[/su_note]
کدنویسی سئو و بهینه در قالب وردپرس
بدون شک زمانی که سایت خود را به تازگی راهاندازی کردید هیچ بازدیدکنندهای آدرس سایت شما را بلد نیست و به مرور زمان کاربران از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل باید وارد سایت شوند، در نتیجه بهینهسازی وبسایت یا سئو نکته بسیار مهمی در مدیریت سایت و انتخاب قالب است. اگر قالب وردپرس انتخابی شما برای موتورهای جستجو استاندارد نباشد، هر قدر قالب زیبایی را انتخاب کرده باشید اما هیچ بازدیدکنندهای برای شما به همراه نمیآورد.
طراحی براساس رابط کاربری و تجربه کاربری
بدون شک ظاهر یک سایت به واسطه رابط کاربری زیباتر میشود و تجربه کاربری روی سطح بهینه بودن سایت برای کاربر تاکید میکند. اگر چنین مواردی را رعایت کنید، بازدیدکنندگان سایتتان از حالت موقت به حالت دائم تبدیل میشوند. همچنین بازدیدکنندگان سایت شما اگر از تجربه کاربری آن راضی بودند، بدون شک با تبلیغ شفاهی آن و معرفی به دوستان و آشنایان خود، تعداد مخاطبان سایت شما را افزایش میدهند.
پشتیبانی
بدون توجه به نوع قالبی که استفاده میکنید، حتی اگر بهترین و حرفهای ترین باشد، در هر صورت روزی در سایت خود با مشکل روبرو میشوید. وجود مشکل در سایت به معنای از دست رفتن مخاطبان و بازدیدکنندگان آن است. تصور کنید پشتیبانی برای رفع این مشکل وجود نداشته باشد. فاجعه رخ میدهد!
بنابراین زمان خرید قالب وردپرس یا انتخاب هر کدام از موارد رایگان حتما به پشتیبانی از آن توجه کنید چون در کنار یک قالب وردپرس حرفهای همیشه طراح آن به عنوان پشتیبان قرار میگیرد و با رفع مشکل مشتریان خود به شهرت خود میافزاید.
بررسی قالب های محبوب وردپرس
حالا که قالب خود را انتخاب کردهاید این قالب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ در ادامه مطلب به ویژگیهای یک قالب حرفهای وردپرس اشاره میکنیم تا با استفاده از آن بتوانید سریعا و با کارآمدی بالا کسب و کار خود را توسعه دهید.
در ادامه مطلب شما را به 4 قالب معروف و شناخته شده وردپرس یعنی قالب زفایر، قالب آوادا، قالب Be و قالب انفولد آشنا میکنیم و با بررسی خصوصیات این قالبها، آنها را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
تمامی چهار قالب وردپرس بالا جزو بهترین و حرفهای ترین قالبهای وردپرسی محسوب میشوند که هر کدام از آن ها ویژگیهای مشترکی دارند ولی امکانات بی همتا و جذاب آنها باعث جذب کاربران متفاوتی شده است که در ادامه به ویژگیهای این قالبها اشاره میکنیم.
ویژگی های مهم قالب های وردپرس ذکر شده
امکانات و ویژگیهای مشترک:
- تمامی چهار قالب زفایر ، قالب آوادا ، قالب BE و قالب انفولد از ویژگی رسپانسیو و واکنشگرایی بهره میبرند.
- علاوه بر این تمامی این 4 قالب پنل تنظیمات حرفهای دارند که این توانایی را به کاربر میدهد بدون نیاز به دانش کدنویسی و به سادگی تغییرات مورد نظر خود را اعمال و سایت را شخصیسازی کند.
- این 4 قالب با رعایت تمامی نکات کدنویسی و بهینه بودن کدها جزو بهترین و پیشرفتهترین قالبها به شمار میروند و فروش متعدد آنها که این قالبها را جزو 10 قالب پر فروش دنیا قرار میدهد، مهر تاییدی برای این ادعا است.
- قالب آوادا، زفایر و Be صفحهساز اختصاصی مخصوص به خود را دارند تا بدون نیاز به دانش کدنویسی امکان طراحی سایتهای حرفهای و زیبا وجود داشته باشد. از طرفی قالب زفایر page builder (صفحهساز) ویژوال کامپوزر دارد که جزو بهترین و پر امکاناتترین صفحهسازها به شمار میرود. در صورتی که قالب Be را انتخاب کنید. این قابلیت را در اختیار شما میگذارد تا در کنار صفحهساز اختصاصی خود قالب از صفحهساز ویژوال کامپوزر استفاده کنید، در نتیجه انعطافپذیری قالب بسیار بالا است.
- امکان استفاده از تمامی 4 قالب برای طراحی سایتهای تجاری یا شرکتی وجود دارد. علاوه بر این کاربر میتواند با استفاده از افزونههایی مانند ووکامرس به عنوان یک سایت فروشگاهی از آنها استفاده کند.
شهرت قالب Be به تعداد بالای پیشنمایشها یا دموهای آن (بیش از 300 مورد) بر میگردد که میتوانید از آن برای طراحی و ساخت هر نوع سایت و کاربردی استفاده کنید. تعداد دموهای قالب انفولد و آوادا نیز زیاد هستند اما تعداد پیش نمایشهای آماده قالب انفولد و قالب آوادا به نسبت قالب Be کمتر است.
[su_note note_color=”#5d5d5d” text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]در پایان روی هم رفته اگر شک دارید از بین کدام یک از این 4 قالب انتخاب کنید بهتر است به دموهای آماده این قالبها نگاهی بیاندازید.[/su_note]
تمامی آنها با فراهمسازی سطح بالایی از امکانات و خصوصیات حرفهای جزو بهترین قالبهای وردپرس محسوب میشوند و این سلیقه شما در ظاهر قالب است که نقش اساسی در تصمیمگیری نهاییتان ایفا میکند. همچنین راحی استفاده از این قالبها و صفحهساز آنها نکته دومی است که روی انتخاب شما تاثیر میگذارد.
براساس تجربه و پیشنهاد ما اگر با ویژوال کامپوزر تا حالا کار کردهاید و مشکلی با آن ندارید، بهتر است از قالب زفایر یا قالب Be استفاده کنید.
[su_button url=”https://aylinweb.com/what-in-visual-composer/” target=”blank” style=”flat” background=”#11eb4b” size=”6″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: leanpub”]دوره رایگان آموزش کار با افزونه ویژوال کامپوزر[/su_button]
به این علت که صفحهساز انفولد و آوادا اختصاصی است و در صورتی برای مرتبه اول میخواهید از آنها استفاده کنید و اطلاعات زیادی از طراحی سایت نداشته باشید، کمی زمان میبرد تا با خصوصیات و شیوه کار با page builder این دو قالب آشنا شوید. البته باید بگوییم شیوه کار با صفحه ساز دو قالب انفولد و آوادا بسیار راحت است و به شیوه کشیدن و رها کردن (drag and drop) میتوانید این کار را انجام دهید.
البته توجه کنید هر 4 قالب امکانات اختصاصی ممکن است داشته باشند تا برگ برنده آنها به شمار رود. به عنوان مثال براساس تجربه شخصی ما قالب انفولد کاملتر است چون نه تنها ماژولهای متعددی برای طراحی سایت در اختیار طراح میگذارد، بلکه قابلیت شخصیسازی هر کدام از ماژولها را به شکل بی نقص و وسیعی فراهم میکند تا ظاهر سایت را مطابق با سلیقه خود طراحی کنید. از طرفی قالب انفولد ماژولی اختصاصی به اسم چرخنده دارد که دو قالب Be و آوادا آن را ندارند و اگر در قالب زفایر افزونه Ultimate Addons را نصب کنید چند ویژگی به قالب اضافه میکند.
[su_button url=”https://aylinweb.com/product/ultimate-vc-addons-for-visual-composer/” target=”blank” style=”flat” background=”#11eb4b” size=”6″ center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: shopping-basket”]خرید افزونه Ultimate Addons[/su_button]
در ادامه مطلب تعدادی از خصوصیات هر کدام از قالبها را به صورت مجزا بررسی میکنیم.
خصوصیات و امکانات قالب زفایر در یک نگاه:
- قالب وردپرس زفایر کاملا واکنشگرا است و در تمامی دستگاهها با هر اندازه و دقتی به درستی نشان داده میشود.
- پنل تنظیمات به زبان فارسی دارد. به عبارتی اگر ارتباط خوبی با زبان انگلیسی ندارید میتوانید از پنل تنظیمات فارسی آن استفاده کنید.
- دارای قسمت تنظیمات کلی که حالتهای کلی وبسایت را دارد.
- در پنل تنظیمات قالب قسمتی برای طرحبندیها وجود دارد که امکان انتخاب طرحبندی به صورت تمام صفحه، جعبهای و غیره وجود دارد.
- 6 رنگ از پیش مشخص شده دارد تا از آن برای رنگبندی قالب سایت استفاده کنید ولی در پنل تنظیمات قالب قسمتی برای تنظیمات رنگبندی بخشهای گوناگون سایت است که تعداد رنگهای قابل پشتیبانی بی انتها است.
- قالب زفایر بخشی برای تنظیمات مربوط به هدر دارد که کاربر میتواند از سه حالت گوناگون هدر (چسبنده، شفاف و پنهان) انتخاب کند.
- وجود بخشی به اسم تنظیمات پیشرفته که مربوط به مدیریت محتوای آن میشود.
- تنظیمات لوگو که در قسمتهای معینی میتوانید آن را فراخوانی کنید.
- تنظیمات مربوط به فهرستها که مربوط به فونت، اندازه و رنگبندیها میشود.
- تنظیمات تایپوگرافی که قسمتهای فراوان فونتها را در بر میگیرد.
- سازگاری با افزونه ترجمه سایت wpml و پشتیبانی از وبسایتهای چند زبانه
- سازگاری و هماهنگی بدون نقص با افزونه ویژوال کامپوزر که یک صفحه ساز کاملا گرافیکی است که با روش درگ اند دراپ (کشیدن و رها کردن) میتوانید صفحات را بسازید.
- اسلایدر فوقالعاده زیبایی که به کمک قویترین افزونه یعنی Slider Revolution طراحی شده است
- دو پیش نمایش نصبی برای Slider Revolution دارد.
- قابلیت درون ریزی فقط با یک کلیک
- پشتیبانی و ادغام با پلاگین فروشگاهسازی ووکامرس
- بهینهسازی کامل قالب و کدنویسی استاندارد و بهینه برای به دست آوردن رتبه بهتر در موتورهای جستجو
- انتخاب پس زمینه به شکل پارالکس و وجود افکتهای پارالاکس برای بک گراند
- دارای مجموعهای از 1273 آیکون زیبا
- فرم آماده
- دارای ویرایشگر CSS سفارشی
- نمایش به حالت رتینا
- استفاده از زبانهای طراحی css3 و htms5 و تمرکز کامل روی جزئیات
- بهرهمندی از 8 نوع انیمیشن برای ستونها و تصاویر
- نصب ساده قالب با امکان وارد کردن دموهای آزمایشی
- استفاده از قابلیت Slick Slider به منظور نمایش لوگوی مشتریان
- تنظیمات مربوط به قسمت نمونه کارها
- لینک اختصاصی به آیتمهای قسمت نمونه کارها
- حالت متفاوت چینش عنوان برای آیتمهای قسمت نمونه کارها
- صفحهبندی و لود صفحات به صورت Ajax
- امکان فیلتر دستهبندیها
- فعال یا غیرفعالسازی نمایش توضیحات نوشته از جمله اسم نویسنده، تاریخ و غیره.
- 3 سبک متفاوت برای نمایش خلاصه مطلب
- امکان استفاده از فونتهای گوگل یا آپلود فونتهای فارسی شخصی
- تنظیم اندازه فونتها برای 9 عنصر بی همتای صفحه
- سازگاری و پشتیبانی کامل از افزونه فرم تماس 7
خصوصیات و امکانات قالب زفایر در یک نگاه:
- بهرهمندی از طرح فوقالعاده زیبا که آن را زیباترین قالب وردپرس معرفی کردهاند.
- امکانات بسیار متعدد با پنل تنظیمات حرفهای و به زبان فارسی
- بهرهمندی از دموهای آماده زیبا برای صفحه اصلی سایت
- بهینهسازی بسیار قوی برای موتورهای جستجو
- بهرهمندی از یک صفحهساز ویژه تحت عنوان fusion builder که یک افزونه صفحهساز گرافیکی قدرتمند است.
- سازگاری بی نقص با ووکامرس برای راهاندازی یک سایت فروشگاهی
- سازگاری با افزونه wpml یا افزونه چند زبانه وردپرس
- سازگاری کالم با bbpress برای راهاندازی سایتهای شبکه اجتماعی وردپرسی
- بهرهمندی از مگا منوی کاملا حرفهای
- رنگبندی نامحدود و قابلیت سفارشیسازی رنگ قالب یا بی نهایت رنگ
- قابلیت انتخاب دو حالت شفاف و تیره برای رنگ قالب
- کسب رتبه A در سایت gtmetrix.com در زمینه سرعت لود بسیار بالا
- برخورداری از هدرهای گوناگون و جذاب
- این قالب امکان ساخت وبسایت تک صفحهای را در اختیار کاربر میگذارد.
- استفاده از زبان طراحی و فناوری css3 و html5
- قابلیت ساید بار به تعداد بی شمار
- قسمت نوشتهها ویژگیهای بسیار حرفهای دارد.
- بهرهمندی از یک صفحه 404 اختصاصی
- سازگاری با انواع مرورگرها
- کاملا واکنشگرا و رسپانسیو
- برخورداری از دو حالت جعبهای و تمام عرض
- استفاده از شورت کدهای بسیار اختصاصی و حرفهای
- امکان تنظیم دستی عرض هر صفحه
- امکان تنظیم ستونها از 1 تا 6
- دارای دو اسلایدار کاملا حرفهای
- امکان نمایش رتینا
خصوصیات و امکانات قالب Be در یک نگاه:
- قابلیت انواع سایتهای مختلف از جمله: خبری، شرکتی، فروشگاهی، هاستینگ، خدمات بهینهسازی سایت، رستورانها، گالری تصاویر، آشپزی، املاک، تناسب اندام.
- برخورداری از صفحات پیش فرض مانند: تماس با ما، درباره ما، صفحه شخصی، صفحه 404، صفحه خصوصیات کاری، گالری سایت، مرکز خدمات، صفحه «نحوه انجام»، تیم ما، صفحه تعیین قیمت و غیره.
- امکان نصب و راهاندازی پیش نمایش فارسی فقط با یک کلیک
- سازگاری بی نقص از افزونه فروشگاهسازی ووکامرس
- پشتیبانی کامل از افزونه صفحهساز ویژوال کامپوزر
- بهرهمندی از صفحهساز ویژه به اسم مافین بیلدر
- دارای بیش از 300 پیش نمایش برای هر نوع سایت با هر نوع محتوایی
- پشتیبانی کامل از افزونه چند زبانه وردپرس (wpml)
- دارای پنل تنظیمات حرفهای به زبان فارسی
- دارای بیش از 15 نوع سبک گوناگون برای هدر
- پشتیبانی از تنوع رنگی نامحدود
- رنگبندی و شخصیسازی تمامی بخشهای سایت براساس سلیقه کاربر
- دارای شورت کدهای کاملا حرفهای
- کاملا واکنشگرا و نمایش صحیح سایت در تمامی دستگاهها با رزولوشنهای مختلف
- امکان نمایش رتینا
- دارای ابزارکهای کاملا اختصاصی
- پشتیبانی از گوگل مپ
- دارای آیکونهای انواع رسانههای اجتماعی
- منوی اختصاصی فوتر
- استفاده از فناوریهای Css3 و html5
- سازگاری با انواع مرورگرها
- امکان طراحی سایت در عرض چند دقیقه
- تنظیمات ساده قالب
- دارای بیش از 300 آیکون با کیفیت بالا
- پشتیبانی کامل از css سفارشی
- قابلیت فعال یا غیر فعالسازی منوی چسبان
خصوصیات و امکانات قالب انفولد در یک نگاه:
- طراحی و کدنویسی پیشرفته، مدرن و متفاوت برای هر نوع سلیقه و سایتی
- صفحهساز گرافیکی با قابلیت درگ اند دراپ قسمتها تا هر نوع طراحی را به کمک این صفحهساز پیادهسازی کنید.
- بهرهمندی از تنظیمات پیشرفته برای سربرگ سایت و چندین استایل برای فوتر سایت
- رنگبندی نامحدود و قابلیت انتخاب رنگ دلخواه برای سایت توسط بخشی به اسم color picker در پنل تنظیمات قالب
- بهینهسازی کامل قالب برای موتورهای جستجو و بالا بردن رتبه سایت
- امکان گزینش طرح جعبهای یا تمام پهنا برای سایت
- برخورداری از دموهای آماده با قابلیت نصب و درون ریزی از راه پنل تنظیمات قالب تنها با یک کلیک
- برخورداری از یک فرمساز پیشرفته برای به عنوان مثال ساخت فرم تماس با ما و دیگر فرمها و قابلیت انتخاب مواردی مانند ورودی، محدوده متن، منوی کشویی و غیره
- پشتیبانی کامل از فرمساز گراویتی فرم
- سازگاری کامل با تمامی دستگاههای موبایل و دسکتاپی و حتی نمایشگرهای کوچک
- پشتیبانی کامل از افزونه چند زبانه وردپرس یعنی wpml
- سازگاری بی نقص با افزونه فروشگاهی ووکامرس
- قابل استفاده برای تمامی انواع سایتها از جمله فروشگاهی، شرکتی، شخصی
- نمایش نمونه کارها با زبان Ajax
- پشتیبانی از نمایش رتینا برای بالا بردن کیفیت خوانایی متنون در گوشیهای هوشمند و تبلتها
- سازگاری با افزونه خبرنامه میلچیمپ
- پشتیبانی از افزونههای رویداد Events Calendar و Events Calendar Pro
- امکان به کارگیری چندین اسلایدشو در هر صفحه، پشت یا نوشتههای سایت
- بهرهمندی از شورت کدهای حرفهای
- قابلیت مدیریت نوارهای جانبی یا سایدبارها
- اسلایدر سه بعدی حرفهای
- سازگاری کامل با افزونه layer Slider
- دارای قابلیت راست چین استاندارد
- کدنویسی متفاوت و کیفیت طراحی بالا
- امکان غیرفعالسازی حالت واکنشگرا از پنل تنظیمات با یک کلیک
- امکان تعریف حالت پستها از جمله کلیپ، صوت، متن و نقل قول
- امکان افزودن ساده نمونه کارها
- پشتیبانی کامل از نمایش ویدئو در سایت
- پشتیبانی کامل از پخش صدا در سایت
همچنین ویدئویی در یوتیوب وجود دارد که بهتر می تواند شما را در انتخاب قالب وردپرس راهنمایی کند. این ویدئو به زبان انگلیسی است ولی براحتی می توانید تمامی قسمت ها را درک کنید.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=L51Xakm_xDI”]