الگوی aida چیست؟

به راستی الگوی aida چیست؟

این الگو چه کاربردهایی دارد؟ 

کلمه ی AIDA  مخفف AWARENESS، INTEREST، DESIRE، ACTION  هست، که به معنای آگاهی، علاقه، تمایل و اقدام می باشد. 

 مخفف همه ی این ها در کنار یک دیگر AIDA  را تشکیل می دهند و  الگوی آیدا یک مدل ارتباط است که شرکت های تبلیغاتی و دیگر شرکت ها برای تبلیغ، فروش و معرفی محصولات خود از الگوی AIDA استفاده می کنند.

 پس اگر شما تحت تاثیر از یک تبلیغ محصولی را خریداری کرده اید یا اینکه فرمی را پر کردید و یا پیامک ارسال کردید این را بدانید که به احتمال زیاد ذهن شما تحت تاثیر الگوی AIDA بوده است. 

در ادامه به صورت کامل در مورد الگوی آیدا و کاربرد آن توضیح خواهیم داد.

الگوی AIDA

اینفوگرافیک الگوی AIDA

اینفوگرافیک الگوی AIDA
اینفوگرافیک الگوی AIDA

الگوی AIDA چیست؟

 الگوی AIDA در واقع یک طرح است که برای بازاریابی و تبلیغات مورد استفاده قرار می گیرد.

برای مثال: آیا تا به حال یک تبلیغ خوب را مشاهده کرده اید که بلافاصله بعد از دیدن تبلیغ، سبب شده تا محصول را در اینترنت سرچ کنید و بخواهید بیشتر در مورد آن بدانید تا آن محصول را خریداری کنید؟

یا این که برایتان پیش آمده تا تحت تاثیر پیشنهاد های تخفیفی یک سرویس یا محصول به هیجان بیاید؟

شما از زمانی که با یک برند آشنا می شوید و محصولات آن برند را می بینید تا زمانی که از آن برند خرید می کنید، همواره شرکت ها تلاش می کنند تا به طور استراژیک رفتار خریدتان را تجزیه و تحلیل کنند و شما را تحت تاثیر قرار دهند. همه ی این کار ها را از طریق الگوی AIDA انجام می شود.

الگوی AIDA چیست؟

توضیح الگوی aida به زبان ساده!

خیلی ساده بخواییم براتون بگیم :

 الگوی  AIDA از چهار مرحله تشکیل شده است که در مورد هر کدام جداگانه توضیح خواهیم داد.

مرحله ی اول آگاهی Awareness

در اولین مرحله مخاطب با برند آشنا می شود که می تواند از طریق بازاریابی یا تبلیغات، آگهی ها یا کیوسک های نمایش محصولات باشد.

در این مرحله باید برای مصرف کننده برند به صورت صحیح و قوی  معرفی شود  تا توجه بیننده جلب شود.

برندها برای جلب توجه بیننده از تبلیغات جذاب، پیام شخصی، هدف گیری هوشمندانه استفاده می کنند. تا مصرف کننده را تحت تاثیر قرار دهند.

مرحله ی دوم علاقه Interest

مهم ترین مرحله ی مدل AIDA  علاقه است.

اگر برای مصرف کننده محصول هیچ معنای نداشته باشد، هرگز مصرف کننده به مرحله ی خرید نمی رسد.

بنابراین دارای اهمیت ویژه ای است که پیام محصول شما واضح و سفارشی و مناسب مخاطبین مورد نظر باشد.

و این موضوع نیز که محصولی که معرفی می شود نیز نیاز های مصرف کننده را رفع کند دارای اهمیت ویژه ای است.

مرحله سوم  تمایل Desire

بعد از این که در مصرف کننده علاقه ایجاد شد در مرحله ی بعد باید به نیاز مصرف کننده توجه شود، زیرا ایجاد علاقه به تنهایی در مصرف کننده کافی نیست شاید با معرفی درست و ایجاد علاقه مخاطب به اشتیاق بیاید اما به مرحله ی خرید نرسد.

بنابراین بعد از این که در علاقه و تمایل ایجاد شد باید برند به مخاطب بگوید که چرا به این محصول نیاز دارد در صورتی که مصرف کننده دبه آن محصول نیاز نداشته باشد باید سعی شود نیاز در مصرف کننده ایجاد شود.

مرحله ی تمایل در مصرف کننده در طول زمان به دست می آید که اغلب مصرف کننده پیشنهاد های رقبا را باهم مقایسه می کند سپس یک محصول را انتخاب می کند، بنابراین باید یک برند سعی کند ویژگی های شاخص خود را که سبب برتری او نسبت به سایر برند ها می شود برای مصرف کننده تعریف کند.

مرحله ی چهارم اقدام Action

آخرین مرحله AIDA اقدام است که بعد از این برای مصرف کننده حالتی مثبت در مقایسه با برند ایجاد شد، مشتاق می شود تا محصول آن برند را خریداری و امتحان کند. در این مرحله می توان از تخفیفات، تست های رایگان، سیستم ارجاعی و روش های دیگر مصرف کننده را بیشتر تشویق به خرید کرد و اعتماد مصرف کننده را به صورت کامل به دست آورد که آخرین اهرم فشار برای خرید است.

 

کاربرد الگوی AIDA

حالا که به صورت کامل با مدل AIDA و اجزای آن آشنا شدیم باید بدانیم که الگوی AIDA کاربرداهای زیادی در زمینه های تبلیغاتی و معرفی  محصول و برندها کاربد دارد.

البته در دنیای فروش و تبلیغات مدل های زیادی وجود دارد که مدل AIDA یکی از پر کاربرد ترین این مدل هاست که شرکت های تبلیغاتی و دیگر شرکت ها از آن استفاده می کنند.

همچنین می توان از مدل AIDA به عنوان یک ابزار ساده برای تحلیل کردن تیزر های تبلیغاتی، پوسترها، تراکت ها، بیلبورد هاو … استفاده کرد.

نحوه ی استفاده از الگوی AIDA

نحوه ی استفاده از مدل AIDA برای معرفی و تبلیغات محصول به مصرف کننده ها بسیار آسان و در حین حال کاربردی است که درصد موفقیت برند ها  و فروش محصولات در ان بسیار بالا ست.

به همین مدل AIDA بین بقیه ی مدل های تبلیغاتی و معرفی محصول پر طرفدار است.

همانگونه که قبلا نیز به این موضوع که مدل AIDA در تمامی فعالیت های بازاریابی و معرفی یک برند مورد استفاده قرار می گیرد اشاره کر دیم.

برای استفاده از این مدل در ابتدا باید طی یک برنامه ریزی خیلی دقیق شروع به اطلاع رسانی در مورد ورود یک محصول جدید به بازار در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام کنید، سپس سعی کنید محصول خود را به صورت هیجان انگیز با استفاده از استراژدی ها معرفی کنید تا اشتقیاق مخاطبان بالا رود.

در مرحله ی بعدی باید  در مخاطبتان با استفاده از ترفند های بازاریابی حس وسوسه را در آن ها ایجاد کنید تا به مرحله ی آخر یعنی خرید هدایت کنید، در مرحله ای آخر مدل AIDA مخاطب آماده ی خرید است که شما برای اطمینان از خرید مخاطب می توانید از تخفیفات، تست های رایگان و … در آخرین مرحله استفاده کنید.

امیداوریم با تا اینجای مقاله به صورت کامل متوجه شده باشید که الگوی aida چیست؟

الگوی aida در ساخت پیام تبلیغاتی

مدل AIDA توسط یک تاجر آمریکایی به نام E. St. المو لوئیس ، ساخته شده در سال 1898.

هدف اصلی آن بهینه سازی تماس های فروش، به ویژه ارتباط مناسب بین فروشنده و خریدار برای محصول بود.

وقتی صحبت از استفاده از روش های علمی برای طراحی فرایندهای تبلیغات و فروش می شود، می توان لوییس را پیشگام دانست.

در همان زمان ، برای لوئیس مهم بود که تبلیغات را نوعی “آموزش” ببیند که به ذینفع کمک می کند.

توضیح نظری تئوری تبلیغات لوئیس به تجربه گسترده بستگی دارد. به عنوان مثال، وی رئیس بازاریابی در شرکت های مختلف بوده و به سازمان ها و همچنین شرکت های درگیر در ارائه فعالیت های تبلیغاتی مشاوره داده است.

وی دانش خود را در نشریات مختلف، هم در زمینه نوشتن و هم در سمینارها در دانشگاه های آمریکا، به اشتراک می گذارد. مدل AIDA آن را می توان میراث مهمی در نظر گرفت، زیرا هنوز هم بیش از 100 سال پس از اولین حضور خود ، یکی از مدل های aida در ساخت پیام تبلیغاتی “بازاریابی دیجیتال”، استفاده می شود.

الگوی aida در ساخت پیام تبلیغاتی
الگوی aida در ساخت پیام تبلیغاتی
مدل Aida در ساختار پیام های تبلیغاتی برای بازاریابی دیجیتال

به دلیل کاربرد نسبی این فرآیند در هر صورت، از تبلیغات گرفته تا فروش مستقیم، از آن پس به عنوان الگویی برای مناطق مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.

نوشتن لندینگ پیج های با کیفیت توسط این الگو امروزه به وفور در وب فارسی دیده می شود. 

صفحات فرود تبلیغات ادوردز و همچنین پست ها و ویدیوهای اسلایدی در اینستاگرام و سایر سوشال ها اکثر با همین متد به کار خود ادامه می دهند.

این روش یک روش بسیار موفق است.

امیدواریم به صورت کامل درک کرده باشید که الگوی aida چیست؟

لینک کوتاه : 

https://cutt.ly/nbR3s4L

دیدگاهتان را بنویسید