سلام و خسته نباشید خدمت کاربران عزیز سایت آیلین وب. در این مطلب میپردازیم به ۱۰ نکته اساسی و مهم برای افزایش سرعت وردپرس که با این تکنیک ها میتوانید کاربرانتان را خوشنود کنید. و با این روش ها میتوانید امتیاز سرعت سایت را به 99 در جی تی متریکس بالا ببرید.
اگر طراح وب سایت هستید حتما میدونید که سرعت لود بسیار مهم است، صبر خیلی خوب است ، اما تمرین دستیابی به آن دشوار است . خصوصا ”این روزها که همه به دنبال راهی برای افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات هستند و کاربران لزومی بر انجام این تمرین سخت نمی بینند.” پس چاره ای نیست جز اینکه به جای کار کردن روی صبر میلیون ها بازدیدکننده وب سایت ها ، فقط روی وب سرعت سایت خود کار کنید ! اینکار به مراتب آسانتر است، اینطور نیست؟
حتما این را شنیده اید که بازدید کننده ای که صبر خود را از دست بدهد، خیلی راحت با زدن دکمه X سایت شما را ترک کرده و احتمال کمی دارد که مجددا بازگردد. موارد که در ادامه مطرح میشوند نکاتی هستند که باعث کاهش زمان بارگزاری صفحات وب سایت شما میشوند پس همراه ما باشید.
روش های بالا بردن سرعت وردپرس
بهبود سرعت بارگزاری وردپرس نه تنها برای بازدیدکنندگان وب سایت ها ، بلکه برای موتورهای جستجو و افزایش رتبه نیز امری مهم است. اواخر Avril گوگل اعلام کرد که سرعت بارگزاری صفحات وب را در الگوریتم رتبه بندی موتور جستجوی خود وارد خواهد کرد. با وجود اینکه دخیل کردن این معیار در اگوریتم رتبه بندی ، تعادل را با سایر معیارهای رتبه بندی رعایت نمیکند ، به هر حال چیزی است که باید هنگام طرح ریزی برای مسائل SEO وب سایت در نظر گرفته شود.
بررسی سرعت بارگذاری فعلی صفحات
اولین کاری که باید انجام دهید، آنالیز سرعت کنونی صفحه می باشد. این به شما کمک میکند تا با تغییرات از بهبود سرعت بارگزاری مطمئن شوید .ابزارهای بسیاری برای چک کردن اینکه چه مدت بارگذاری صفحه شما به طول می انجامد وجود دارد که برخی از شاخص های آنها عبارتند از GtMetrix ، PingDom ، WebPageTest
بهینه سازی عکس ها و تصاویر
دانستن اینکه چه موقع از چه فرمت فایلی استفاده کنیم بسیار مهم است. تغییر فرمت تصاویر حجم آنها را به طور چشم گیری کاهش میدهد. برای اینکار میتوانید از فتوشاپ استفاده نمایید. کافیست تصویر مورد نظر را در فتوشاپ باز کرده و از منوی فایل گزینه Save For Web را انتخاب نمایید و یا اینکه دکمه های Alt+Ctrl+Shift+S را همزمان فشار دهید . در صفحه ظاهر شده انواع فرمت ها را با تنظیمات مختلف تست کنید و گوشه پایین سمت چپ حجم آنرا در هر لحظه مشاهده نمایید . هنگامی که به کیفیت و حجم مناسب دست یافتید آنرا ذخیره کنید. خوب است بدانید که GIF فرمتی مناسب برای تصاویر متحرک و یا تصاویری با چند محدود رنگی میباشد. PNG فرمتی مناسب برای تصاویری است که نیاز به کیفیت بالا و یا پس زمینه Transparent(شفاف) دارند. JPEG هم فرمتی است برای تصاویری که محدود رنگ ها بالا بوده و جزییات بسیاری در تصویر به کار رفته است.
عدم نمایش تصاویر بزرگ در مقیاس کوچک
از تصاویر بزرگ فقط زمانی استفاده کنید که می خواهید در همان سایز نشان داده شود. مثلا شما میتوانید با تنظیم خصیصه width و height یک عکس با سایز ۵۰۰*۵۰۰ را در مقیاس کوچکتر با سایز ۱۰۰*۱۰۰ نشان دهید. اما برای اینکار با استفاده از نرم افزار فتوشاپ و یا هر ادیتور دیگری ابتدا سایز آنرا به میزانی که می خواهید نمایش داده شود کاهش دهید. این کاهش سایز باعث افزایش سرعت بارگزاری خواهد. در فروشگاه های آنلاین معمولا ۲ تصویر برای یک محصول ذخیره میکنند و در صورت لزوم تصویر بزرگتر را نشان میدهند و در سایر مواقع از تصویر کوچک همان محصول استفاده میکنند.
فشرده سازی و بهینه سازی محتوای صفحات
فشرده سازی محتوا تاثیر زیادی در سرعت بارگزاری صفحات دارد. وقتی از فشرده سازی HTTP استفاده میکنید ، کلیه اطلاعات و داده های صفحه شما در یک سیگنال کوچکتر به درخواست کننده میرسد.{برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید} شما میتوانید فایل های CSS و java Script را نیز فشرده نمایید. برای اینکار میتوانید از ابزارهای آنلاین مخصوص فشرده سازی کدهای مختلف استفاده کنید.
ارجاع به فایل های Stylesheet در بالای صفحه
گذاشتن دستور ارجاع به فایل های استایل در بالای صفحه در تگ <head> باعث بارگزاری سریعتر آیتم های نمایشی در صفحه شده و بیننده صفحه را سریعتر دریافت و مشاهده میکند چرا که دستوراتی که برای ظاهر صفحه در فایل های استایل قرار دارند زودتر در اختیار مرورگر قرار گرفته و اجرا میشوند. همچنین این مورد یکی از استاندارهای W3C نیز می باشد
ارجاع به فایل های Script در پایین صفحه
مرورگرها فقط ۲ آیتم را میتوانند در یک لحظه از یک هاست دانلود کنند. اگر شما در بالای صفحه به اسکریپت های خود ارجاع دهید، ممکن است هر آنچه که بعد از این فایل ها وجود دارد تا زمان دانلود کامل بلوکه شود. بنابراین به دلیل ظاهر نشدن علایم نمایشی صفحه ، بازدید کننده احساس میکند سرعت بارگزاری صفحه شما پایین است. برای جلوگیری از این مساله میتوانید به فایل های اسکریپت در پایین صفحات خود ارجاع دهید. ترجیحا این کار را درست قبل از بسته شدن تگ <body> انجام دهید. و یا اینکه از خصیصه defer در تگ <script> استفاده کنید. {آموزش استفاده}
قرار دادن کدهای JavaScript و CSS در فایل های خارجی
کدهای جاوااسکریپت و CSS که مستقیما در خود فایل HTML شما استفاده شده است ، در هر بار فراخوانی صفحه توسط بازدیدکنندگان دانلود میشوند. این باعث می شود که سایت شما از مزایای Caching و کاهش حجم صفحات توسط مرورگر بی بهره باشد. اما اگر کدها در فایل های خارجی باشند در طول گردش در وب سایت شما ، مرورگر همواره همان فایلی که در ابتدا دانلود کرده است را اجرا میکند، همچنین اینکار باعث میشود همیشه برای تغییر در قسمت های مختلف سایت، فقط یک بخش را در کد خارجی تغییر دهید تا تغییرات در کل سایت اعمال شوند.
به حداقل رساندن تعداد درخواست های HTTP
منظور از تعداد درخواست های HTTP، تعداد فایل هایی است که بعد از درخواست یک بازدید کننده مبنی بر نمایش یک وب سایت ، از سروری که سایت روی آن قرار دارد دانلود میشود. فایل هایی مانند JavaScript، CSS، تصاویر و… .
هنگامی که یک سایت برای بازدیدکننده باز می شود، دانلود این فایل ها بیشترین زمان بارگزاری را به خود اختصاص میدهند و این زمان بستگی به سرعت شخص درخواست کننده دارد{در ایران به دلیل سرعت نسبتا پایین کاربران باید حداقل را در نظر بگیریم}. با کم کردن تعداد این فایل ها، تعداد درخواست ها کاهش پیدا کرده و در نتیجه سایت سریعتر بارگزاری میشود. برای کاهش درخواست های HTTP برای عکس های وب سایت ، یکی از راه ها استفاده از CSS sprites می باشد{تکنیکی است که در آن چند عکس را که قرار است جداگانه به نمایش درآیند را در فتوشاپ به یکدیگر میچسبانیم و تبدیل به یک عکس میکنیم. حال برای نمایش هر کدام از آنها در محل خود با تنظیم مقدار background-position فقط بخشی از آن عکس را که می خواهیم نمایش داده شود ، به نمایش در می آوریم و مابقی آنرا مخفی میکنیم}. بدین ترتیب فقط یک عکس هنگام فراخوانی سایت دانلود میشود. همچنین اگر شما فایل های CSS و جاوااسکریپت چندگانه دارید، می توانید با ترکیب آنها تعداد درخواست های HTTP را کاهش دهید. شاید بگید اگر فایل های CSS را ترکیب کنیم حجم فایل افزایش میابد! باید بگم که مسئله ایی ندارد و باعث افزایش سرعت میشود چرا که تغییر فایل برای دانلود جدید خود زمان بر است.
Cache کردن صفحات
اگر شما از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) استفاده میکیند که به صورت داینامیک صفحات وب سایت شما را تولید میکند، باید صفحات وب سایت و کوئری های دیتابیس را به صورت استاتیک cache کنید. اینکار باعث کاهش فشار روی سرور و در نتیجه افزایش سرعت رندر کردن صفحات می شود. به طور کلی با Cache کردن صفحات یک نسخه استاتیک از آن ایجاد شده و در هر بار فراخوانی توسط بازدید کننده به جای باز آفرینی صفحه، نسخه استاتیک موجود به کاربر نمایش داده میشود. اگر کدنویسی وب سایت را خودتان انجام داده اید می توانید در تنظیمات آن قابلیت Cache کردن و مدت زمان موجود بودن یک نسخه Cache شده را مشخص کنید.
چنانچه از سیستم های مدیریت محتوای WordPress استفاده میکنید میتوانید از افزونه قدرتمند و محبوب WP Super Cache استفاده نمایید.
استفاده نکردن از Redirects 301
یک روش موثر و مورد قبول موتورهای جستجو برای انتقال بازدید کنندگان سایت به یک آدرس دیگر است ریدایرکت 301 در وردپرس میباشد که باعث حفظ رتبه و مشخصات سایت در موتور جستجو میباشد. اما استفاده از این روش باعث کاهش سرعت بارگزاری سایت خواهد شد. پیشنهاد میشود تا حد امکان از استفاده خود داری کنید.