وی ادامه داد: مابقی دهکها بر حسب نیاز مراجعه میکنند و از خدمات بیمهای بهرهمند میشوند که بخش قابل توجهی از آنان، پس از رفع نیاز درمانی برای تمدید بیمه مراجعه نمیکنند.
شایانفر اظهار کرد: اکنون آمار دقیقی از افراد فاقد بیمه وجود ندارد زیرا این افراد در مقاطعی به طور فصلی از خدمات بیمهای سازمان بیمه سلامت و در مقاطع دیگر از خدمات بیمهای سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند میشوند.
وی تصریح کرد: با توجه به قانون برنامه هفتم پیشرفت باید در طول اجرای برنامه هر سال یک درصد از جمعیت فاقد پوشش بیمه کسر شود و در نهایت در پایان برنامه پوشش به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برای سال جاری مبلغ حق بیمه سالانه ۲ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان است که از این میزان بیمه شدگان دهک ۶، ۲۰ درصد، دهک هفت، ۳۰ درصد، دهک هشت، ۴۰ درصد، دهک ۹، ۵۰ درصد و دهک ۱۰، تمام مبلغ حق بیمه را باید پرداخت کنند.
وی افزود: فرانشیز خدمات به طور کلی ۳۰ درصد تعرفههای مصوب در خدمات سرپایی و ۱۰ درصد در خدمات بستری است و برای افراد مختلف مانند مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و سه دهک اول استثناهایی وجود دارد.
شایانفر با اشاره به اینکه افراد با شماره گیری #۱۶۶۶* میتوانند از پوشش بیمه خود اطلاع پیدا کنند، افزود: افرادی که بیمه آنها به صورت سالانه و در تاریخهای مختلف به پایان میرسد، میتوانند از طریق دفاتر پیشخوان دولت یا با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت به نشانی bimehsalamatiranian.ir نسبت به تمدید بیمه خود اقدام کنند.
مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: برای شناسایی افراد فاقد بیمه میتوان اطلاعات پایگاه برخط و پایگاه اطلاعات ثبت احوال را مقایسه کرد تا مشخص شود چه تعداد در کشور فاقد پوشش بیمه پایه سلامت هستند و در آییننامه پیشنهادی، همکاری همه دستگاههای مورد نظر در تبادل اطلاعات مورد نیاز با سازمان بیمه سلامت پیشبینی شده است.
معاون اسناد پزشکی مدیریت درمان تامین اجتماعی قم گفت: سال گذشته ۶۲ میلیارد و ۳۶۸ میلیون ریال برای درمان بیماران صعبالعلاج تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در این استان هزینه شد.
علیرضا کرخیافزود: بر اساس صورتحساب نسخههای تحت وب بیماران صعبالعلاج تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی، این مبلغ برای ۶۲۳ پرونده هزینه شدهاست.
وی اضافه کرد: این میزان سال ۱۴۰۲ برای ۷۵۲ پرونده، هشت میلیارد و ۹۷۵ میلیون ریال پرداخت شدهاست.
وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی با توجه به هزینههای بسیار بالای بیماران خاص، حمایت ویژهای در پوشش هزینههای درمانی و پاراکلینیکی آنها انجام میدهد.
کرخی بیان کرد: هم اینک صد درصد هزینه درمانی بیماران خاص شامل بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و اوتیسم رایگان است.
به گفته وی، هزینه درمان بیماران رادیوتراپی و شیمیدرمانی که به مراکز دولتی مراجعه میکنند نیز از دیگر خدماتی است که بهصورت صد درصد توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ۹۰ درصد هزینه درمان سرپایی بیماران صعبالعلاج مانند اماس و پروانهای نیز قابل پرداخت است.
معاون مدیریت درمان تامین اجتماعی قم گفت: هماینک هزینه درمان بیماران بدحال متصل به دستگاه تهویه مکانیکی که در آی سی یو و ان آی سی یو بیمارستانهای دولتی بستری هستند بهصورت رایگان است و بهصورت کامل تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.