
سایت سرگرمی روز :
پیگیریهای ما از کانونها نشان میدهد که برای برخی از بازنشستگان پیامک واریز نمیآید و باید موجودی بانکی خود را چک کنند.
پرداخت مستمری تیرماه بازنشستگان کارگری براساس حروف الفبا تا روز پایانی ماه ادامه خواهد داشت.
جدول واریز زمانی حقوق تیرماه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی
پرداخت حقوق (مستمری و مزایای جانبی) مربوط به تیر ماه حدود 5 میلیون بازنشسته و مستمریبگیر این سازمان، اساس حکم سال ۱۴۰۴ محاسبه و از ساعتی پیش در تهران و شهرستانهای کشور آغاز شد
واریز حقوق همه بازنشستگان تامین اجتماعی طی 72 ساعت به ترتیب حروف الفبا و از طریق بانکهای عامل انجام خواهد شد.
فرآیند پرداخت حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در تیرماه ۱۴۰۴ از ، یکشنبه ۲۹ تیر آغاز میشود و طی سه مرحله انجام خواهد شد.
بر این اساس مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ تیر به حساب آنها واریز خواهد شد.در حالی که در سالهای گذشته فرآیند پرداخت حقوق از حوالی بیستم هر ماه آغاز میشد، از ابتدای امسال زمانبندی جدیدی برای واریزها در نظر گرفته شده که طی آن، مستمریها در روزهای پایانی ماه پرداخت میشون
سازمان تامین اجتماعی هدف از این تغییر را هماهنگی بیشتر با شبکه بانکی و تسهیل روند پرداخت به جامعه چهار و نیم میلیون نفری بازنشستگان و مستمریبگیران اعلام کرده است.
گفتنی است، حقوق بازنشستگان کشوری در روز ۳۰ تیر و مستمری بازنشستگان لشکری نیز در تاریخ ۳۱ تیر پرداخت خواهد شد.
یک فعال بازنشستگی نیروهای مسلح گفت: حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح کفاف هزینهها را نمیدهد.
امیر رهبر، فعال بازنشستگی نیروهای مسلح، گفت: حقوق و مزایای دریافتی بازنشستگان نیروهای مسلح، پاسخگوی هزینههای زندگی آنها نیست.
رهبر گفت: اجرای دیرهنگام متناسبسازی حقوق بعد از ۱۶ سال انتظار، وضعیت دریافتی بازنشستگان را به چالش کشیده است.
وی گفت: در حالیکه بازنشستگان نیروهای مسلح، با مشکلات معیشتی، دست و پنجه نرم میکنند، ناامیدی بین بازنشستگان نسبت به سرنوشت خانواده و به خصوص شغل فرزندانشان وجود دارد چرا که در دیگر سازمانها، فرزندان بازنشستهها میتوانند جای پدر سرِ کار بروند ولی در نیروهای مسلح چنین قانونی وجود ندارد.
رهبر به ابهام در ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و بلاتکلیفی در زمینه بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: طبق این قانون، دستگاههای اجرائی مکلفند در چهارچوب بودجههای مصوب و آئیننامهای که به تصویب هیأت وزیران میرسد، کارمندان و بازنشستگان و افراد تحت تکفل را علاوه بر استفاده از بیمه پایه درمان، با مشارکت آنان تحت پوشش بیمههای تکمیلی قرار دهند. این در حالی است که بیمه تکمیلی بازنشستگان متفاوت از شاغلان است و از کارایی لازم هم برخوردار نیست.
این فعال بازنشسته گفت: فوقالعاده خاص همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و این موضوع برای بازنشستگان بسیار اهمیت دارد. به علاوه حق مدیریت بهدرستی اجرا نشده و امتیاز مدیریت درست سر جای قبلی قرار نگرفته است.
رهبر گفت: البته درخواستهای بازنشستگان به این مسائل محدود نمیشود و ما خواستار توجه بیشتر به مشکلات بازنشستگان هستیم.
مصطفی سالاری در گردهمایی روز تأمین اجتماعی در خانه کارگر با اشاره به رسالت این سازمان اظهار داشت: در سازمان تأمین اجتماعی، ما امانتدار و صندوقدار جامعه ذینفعان هستیم؛ منابع را از یک نسل دریافت و به نسل بعدی منتقل میکنیم. این چرخه بیننسلی، مبتنی بر حقالناس، تاکنون ادامه یافته است.
سالاری در ادامه گفت: در سازمانی با گستردگی تأمین اجتماعی، بروز برخی نارساییها طبیعی است. چنین وضعیتی در اغلب صندوقهای بیمهای باسابقه در جهان نیز دیده میشود؛ از جمله اینکه با گذشت زمان نسبت بیمهپردازان به بازنشستگان تغییر کرده و نرخ پشتیبانی کاهش یافته است.
وی با اشاره به وضعیت مالی سازمان افزود: در سال جاری، هزینهکرد ماهانه سازمان حدود ۱۲۵ هزار میلیارد تومان است که ۹۰ هزار میلیارد تومان از آن به پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران اختصاص دارد و ۲۵ هزار میلیارد تومان دیگر صرف هزینههای درمانی ۴۸ میلیون بیمهشده و افراد تحت تکفل آنان میشود.
مدیرعامل تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: در ماه گذشته، به دلیل شرایط خاص کشور، با کاهش قابل توجهی در درآمدهای پیشبینیشده مواجه شدیم به نحوی که بسیاری افراد تصور میکردند تأمین اجتماعی نتواند حقوق بازنشستگان را پرداخت کند اما با حمایت میدری و همراهی مدیران بانک رفاه، در راستای تأمین منابع مورد نیاز برای پرداخت حقوق بازنشستگان و ارائه دیگر خدمات سازمان تأمین اجتماعی در دوره جنگ ۱۲ روزه، مدیران و همه کارکنان سازمان تأمین اجتماعی در ستاد و شعب، شبانه روزی پای کار ایستادند.
سالاری بیان داشت: در حالت عادی، ماهانه حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل حق بیمه وصول میشود، اما حتی در این شرایط نیز با کسری ماهانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی مواجه هستیم که با استفاده از سود سهام شرکتهای تابعه سازمان و دریافت بخشی از مطالبات از دولت تا حدی جبران میشود، اما دولت نیز توانایی و امکان پرداخت کامل و یکباره مبالغ را ندارد.
وی با اشاره به شرایط ناشی از جنگ و اقتصاد کشور گفت: ضمن درک کامل مشکلات بخش تولید، موظف به اجرای کامل تعهدات خود به بیمهشدگان و بازنشستگان هستیم. یکی از این تعهدات، پرداخت معوقات بازنشستگان است که تلاش بسیاری برای تحقق آن انجام شده، اما به دلیل محدودیت منابع تاکنون میسر نشده است؛ با این حال، در نخستین فرصت در ماههای آینده، نسبت به پرداخت آن اقدام خواهیم کرد.
سالاری با بیان اینکه در هر دو مقطع افتخار حضور در سازمان تأمین اجتماعی، معتقد بودم در رأس همه تکالیف و وظایفی که نسبت به ذینفعان مختلف در سازمان داریم، پرداخت حقوق کافی، مناسب و بهموقع و ارائه خدمات درمانی باکیفیت، دو وظیفه اصلی ما در تأمین اجتماعی است.
سالاری افزود: در دوره گذشته حضور در سازمان تأمین اجتماعی، حقوق مستمری بازنشستگان را در ۱۳ ماه به میزان ۲.۵ برابر افزایش دادیم و حدود ۱۲۳ همت از مطالبات سازمان را از دولت دریافت کردیم. برخی افراد نگرانیهایی درباره تأمین منابع مالی این افزایش داشتند، لیکن لازم به ذکر است که در آن زمان، بالغ بر ۱۲۳ هزار میلیارد تومان از دولت بابت اوراق و اموال دریافت شد و افزایشهای مذکور به گونهای برنامهریزی شد که منابع مالی لازم برای پوشش هزینههای افزایش حقوق حداقل به مدت پنج سال تأمین شود.
وی همچنین اظهار داشت: پرداختی فروردینماه امسال به بازنشستگان، نسبت به مهرماه سال گذشته و پیش از اجرای مرحله دوم متناسبسازی، بیش از ۱.۵ برابر افزایش یافته است. این افزایش شامل دو مرحله متناسبسازی و افزایش سنواتی بوده است. اگرچه این میزان با توجه به شرایط اقتصادی، هنوز کافی نیست، اما حداکثر توان سازمان بر اساس منابع موجود به کار گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: در حوزه درمان تلاش داریم هزینهها را برای بیمهشدگان کاهش دهیم. در مناطقی که بیمارستان تأمین اجتماعی وجود ندارد، فرانشیز بیمهشدگان در بیمارستانهای دولتی صفر شده و همچنین درمان بیمهشدگان بالای ۶۵ سال در مراکز دولتی بهصورت رایگان ارائه میشود و برنامهریزی شده که با اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، هزینههای غیرضروری کاهش یافته و کیفیت خدمات افزایش یابد.
سالاری در پایان با اشاره به چشمانداز مالی سال جاری گفت: در صورت تحقق شرایط عادی، پیشبینی میشود ۱,۳۰۰ هزار میلیارد تومان از محل حق بیمه درآمد کسب شود، در حالی که هزینهها به حدود ۱,۵۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. در قالب ۲۰ طرح تحولی سازمان، اقدامات لازم برای افزایش درآمد و کنترل هزینهها در حال اجراست و پیشبینی میکنیم بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید از این مسیرها تأمین شود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود تمام سختیها و مشکلات، که بخشی از آن ناشی از شرایط کلی کشور است، امیدواریم با مشارکت و همراهی شرکای اجتماعی، تحولی مؤثر ایجاد کنیم و امانتدار شایستهای برای ذینفعان باشیم.