سایت سرگرمی روز :
با هدف توسعه محصولات کممصرف و دوستدار محیطزیست، ایران خودرو بهزودی هاوال جولیون پرو هیبریدی را وارد بازار میکند؛ خودرویی با موتور ترکیبی بنزینی-الکتریکی، مصرف سوخت بهینه و مجموعهای از امکانات رفاهی و ایمنی پیشرفته که میتواند استاندارد تازهای در کلاس کراساوورهای هیبریدی در ایران تعریف کند.
براساس اطلاعات بدست آمده، خودرو جدید هاوال جولیون پرو هیبریدی در شرکت ایران خودرو تولید و بزودی روانه بازار خواهد شد.
نسخه هیبریدی این خودرو از ترکیبیک موتور بنزینی و یک موتور الکتریکی بهره میبرد که عملکرد بهینه و مصرف سوخت کمتری را ارائه میدهد. این مدل به دلیل مصرف سوخت بهینه و سیستمهای مدیریتی هوشمند، انتخاب مناسبی برای رانندگی شهری و مسافرتهای طولانی است. به نظر می رسد نسخه مورد نظر جهت عرضه به بازار کشور دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر با توان تولید ۱۸۴ اسب بخار و ۲۷۵ نیوتن متر گشتاور باشد. گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه تر این نیرو را به چرخ های محور جلو انتقال می دهد.
اما در بحث امکانات رفاهی و ایمنی در جایگاه خوبی قرار دارد. هاوال جولیون پرو هایبرید ایکو به امکاناتی مانند دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز اضطراری اتوماتیک، کروز کنترل تطبیقی، اتوپارک، اخطار خروج از خط، نور بالای اتوماتیک، فناوری LED چراغ ها، سانروف برقی بزرگ، ترمز پارک برقی، اتوهلد، هدآپ دیسپلی، تریم داخلی چرم، صندلی برقی و… مجهز است.
هاوال جولیون پرو هایبرید ایکو به امکاناتی مانند دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز اضطراری اتوماتیک، کروز کنترل تطبیقی، اتوپارک، اخطار خروج از خط، نور بالای اتوماتیک، فناوری LED چراغ ها، سانروف برقی بزرگ، ترمز پارک برقی، اتوهلد، هدآپ دیسپلی، تریم داخلی چرم، صندلی برقی و… مجهز است.
شباهت جولیون به H6 کاملا مشخص است. حس یک کراساور اسپرت از ترکیب چراغهای و جلوپنجره دریافت میشود؛ ضمن اینکه باوجود ابعاد کوچک، چندان ارزانقیمت به نظر نمیرسد.
نمونهای که فعلا به صورت غیررسمی در ایران دیده شده، ادوات پلاستیکی در سپر و جلوپنجره دارد؛ اما نسخههای اصلی بازار چین از قطعات فلزی همرنگ بدنه و تزئینات کروم استفاده میکنند. بعید نیست ایران خودرو برای شروع کار با هاوال، ارزانترین مدل جولیون را انتخاب کرده باشد تا بعدا به سراغ نمونههای لوکس برود؛ چراکه تولید سپر و جلوپنجرهی فلزی توسط شرکتهای داخلی، امکانپذیر است.
در نمای جانبی، طراح جولیون به خوبی توانسته ابعاد خودرو را بزرگتر از آنچه هست نشان دهد. در مدل پایه، گلگیر و رکاب پلاستیکی، همراه آینه بغل سیاه ارایه میشوند. خط روی بدنه از چراغ جلو تا عقب کشیده شده و روی درهای ورودی نیز، حجمدهی قابل قبول وجود دارد. هاوال جولیون پرو در خارج چین، با چرخهای ۱۸ اینچ و تایرهای ۲۲۵ میلیمتر فروخته شده است.
در نمای پشت، الگوبرداری از خودروهای هونگچی برای جولیون دیده میشود. چراغهای عجیب با ساختار سه بخشی، نسبت به کل ابعاد بدنه، بزرگ و ناهماهنگ به نظر میرسند. حجمدهی بدنه و برجستگی درپوش صندوق، جالب توجه است اما سپر پلاستیکی و بال عقب سیاه، نکتهی منفی محسوب میشود.
آنچه منجر به فروش قابل توجه هاوال H6 در کشورهای خارج چین، از جمله استرالیا شد؛ استفاده از ادوات چرم و مواد باکیفیت برای قسمتهای مختلف کابین بود؛ درحالیکه قیمت نهایی این خودرو تفاوت زیادی با رقبای ساخت ژاپن و کره جنوبی داشت. این موضوع البته برای هاوال جولیون نیز وجود دارد.
نمایشگر لمسی ۱۰/۲۵ اینچ نسبت به ابعاد کابین، بزرگ و جذاب است. این نمونه با چیدمان ایستاده روی داشبورد مشابه X55 پرو مدیران خودرو دیده میشود اما ظاهرا کیفیت تصویر بهتری دارد. نسخههای سفارشی جولیون، پنل دیجیتال پشت فرمان، پدال تعویض دنده (شیفتر) و کلید گردان به جای دستهدنده نیز ارایه میکنند که برای اکثر خودروهای چینی موجود در ایران، موجود نیست.
در روسیه مدل ۱/۵ لیتر توربو از هاوال جولیون، حدود ۱۵ هزار دلار قیمت دارد و اگر توسط ایران خودرو مونتاژ شود، نزدیک به ۲ میلیارد تومان ارزشگذاری خواهد شد. نسخهی هیبرید با امکانات کامل، برای مشتری بازار امارات یا استرالیا معادل ۱۸ تا ۲۰ هزار دلار امریکا هزینه خرید دارد که طبیعتا قیمت نهایی را به شرط مونتاژ داخل و استفاده از ارز دولتی، حدود ۲/۵ میلیارد تومان خواهد کرد.