زمان واریز کالابرگ ۳۵۰ و ۵۰۰ هزار تومانی اردیبهشت | خبر خوش برای یارانه بگیران متقاضی کالابرگ

فهرست مطالب

سایت سرگرمی روز :

زمان واریز کالابرگ مرحله سوم تیرماه 1404 و در ماه محرم خواهد بود طبق اعلام مسئولان مربوطه برای واریز کالابرگ باید بودجه لازم فراهم شود و با توجه به اینکه بودجه حال حاضر کالابرگ۳۰ درصد است نمی‌توان به صورت ماهانه به یارانه بگیران کالابرگ اهدا کرد و از سوی دیگر برنامه‌ریزی شده تا از یارانه بگیرانی که در اردیبهشت ماه حذف شدند منبع کالابرگ فراهم شود.

اما چون حذف یارانه دهک‌های بالا در اردیبهشت ماه صورت گرفت با این سرعت نمی‌توان مبلغ آن را به عنوان کالابرگ به دهک‌های دیگر اهدا کرد.

با توجه به گفته‌های مسئولان دولتی در مورد بودجه برای پرداخت کالابرگ بنابراین واریز مرحله سوم کالابرگ به تابستان موکول خواهد شد و در ماه محرم به احتمال زیاد واریزی‌های مرحله سوم آغاز می‌شود هرچند که در این مورد نیز مسئولان اظهار نظری نداشتند و فقط گفتند در آینده کالابرگ مرحله سوم واریز می‌شود.

دولت سعی کرده با حذف یارانه بگیران دهک‌های 8 و 9 مبلغ آن را به صورت کالابرگ به حساب دهک‌های ۱ تا ۷ واریز کند اما چون در اردیبهشت ماه مرحله حذف یارانه بگیران دهک‌های بالا آغاز شد فرصت کافی برای مدیریت و تقسیم بندی این مبلغ برای واریز کالا برگ میسر نشده است.

بنابراین از اول تابستان باید منتظر واریزی‌های مرحله سوم کالابرگ به دهک‌های پایین باشیم.

مبلغ کالابرگ مرحله سوم برای دهک‌های ۱ تا ۳ نفری ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک‌های ۴ تا ۷ نفری ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.

کالابرگ الکترونیکی در دولت مسعود پزشکیان در ماه مبارک رمضان آغاز شد و تا فروردین ۱۴۰۴ ادامه یافت و گفته می‌شود که مهلت استفاده از این کالا برگ‌ها تا پایان اردیبهشت ماه می‌باشد بنابراین یارانه بگیران باید هرچه زودتر اقدام به خرید کالا با کالابرگ خود کنند.

سابقه تفکر پرداخت یارانه نقدی ابتدا در دولت مهرورزی در پی اعلام سیاست‌های اقتصادی دولت مبنی بر تحول اقتصادی یا به عبارت دیگر جراحی اقتصادی در سال‌های آخر دوره اول ریاست جمهوری یعنی سال ۱۳۸۷ خورشیدی بر پایه اصلاح قیمت‌ها و هدفمندی یارانه‌ها کلید خورد. مبلغ پرداخت یارانه نقدی به میزان سرانه ۴۵ هزار تومان در لایحه بودجه ۱۳۸۸ طی بحث‌های چالش‌انگیز و با کش و قوس‌های دامنه دار به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید.

این یارانه در دولت تدبیر و امید که بعد از دولت مهرورزی و عدالت‌خواهی زمام امور کشور را دست گرفت بدون کوچک‌ترین تغییر در نحوه پرداخت یارانه نقدی با همان سبک و سیاق قبلی، مبادرت به پرداخت یارانه کرد. در یک اقدام غیرمنتظره با افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت بنزین، ضمن استمرار پرداخت یارانه قبلی، ۶۰ هزار تومان به طور سرانه یارانه نقدی گفته می‌شد به ۶۰ میلیون نفر پرداخت می‌شود، اقدام کرد؛ در حالی که زمانی خود منتقد پرداخت یارانه نقدی بود.

دولت سیزدهم که بعد از دولت تدبیر و امید زمام امور را عهده‌دار شد با اعلام برنامه‌های تحول اقتصادی، نشان داد همان برنامه ایجاد تحول اقتصادی بر مبنای جراحی اقتصادی، برنامه‌های جراحی اقتصادی دولت مهرورزی را نشانه گرفته است. حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی و ضروری، افزایش تعرفه کالاهای وارداتی، افزایش ۶ برابری نرخ تسعیر ارز و افزایش حدود ۶ برابری قیمت کالاهای مصرفی مردم، باعث تشدید تورم در سال ۱۴۰۱ شد.

کالابرگ

یکی از طرح‌های راهبردی این دولت در تأمین امنیت غذایی خانوارها، تخصیص یارانه به اقشار کم درآمد بود. با افزایش نرخ تورم و پاسخگو نبودن یارانه ۳۰۰ هزار تومان برای دهک‌های چهارم تا نهم و بخشی از دهک دهم تا یارانه ۴۰۰ هزار تومانی دهک‌های اول تا سوم، دولت سیزدهم در طرح‌هایی جدید با اختصاص یارانه‌های ویژه سعی در کمک به تأمین کالری روزانه کودکان زیر ۶ سال و زنان باردار و شیرده کرد. ضمن این که کالابرگ الکترونیکی را نیز فعال کرد. اما شیوه پرداخت یارانه در دولت سیزدهم این‌گونه بود که خانوارهای هر دهک یا یارانه نقدی را دریافت می‌کردند یا با انصراف از دریافت یارانه نقدی، کالابرگ الکترونیک برای آنها شارژ می‌شد که سبد غذایی تعریف شده برای این طرح ۱۱ قلم کالای اساسی با خرید میزان مشخص از هر یک بود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

در ادامه این طرح در دولت چهاردهم  موضوع را از مرجان دبیری، سخنگو طرح کالابرگ الکترونیک پیگیری کرد که جزئیات طرح به طور مشروح روشن می‌شود.

کالا برگ الکترونیک در دولت چهاردهم برای چه دهک‌هایی شارژ می‌شود؟

مرحله اول و دوم شارژ کالابرگ که اسفند ۱۴۰۳ در دولت چهاردهم آغاز شد برای دهک‌های درآمدی اول تا هفتم (۱ تا ۷) بود که در ۳ فاز اجرا شد.

فاز اول، حمایتی بود و شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی می‌شد. فاز دوم، دهک‌های اول تا سوم (۱ تا ۳) درآمدی را شامل می‌شد که به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان، شارژ شد.

فاز سوم هم به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان تعلق گرفت که اشخاص می‌توانستند با مراجعه به فروشگاه‌های خرد، عمده و زنجیره‌ای خرید خودشان را انجام دهند.

این خرید اعتباری سوخت ندارد به این معنی که اعتبار شارژ شده از بین نمی‌رود. اگر افراد پس از گذشت ۲ ماه هم به فروشگاه‌های طرف قرارداد مراجعه کنند می‌توانند از کالاهای تعیین شده خرید خود را انجام دهند.

به این ترتیب از مرحله اول تا مرحله دوم که پایان آن، دو هفته گذشته بود، شهروندان می‌توانند تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۴ خرید کنند؛ چه آنهایی که نیمی از این شارژ اعتباری را استفاده کرده باشند، چه کسانی که کامل خرید نکرده‌اند و قرار است خریدشان را یکجا انجام دهند.

تمایل مردم در خرید ۱۱ قلم کالای اساسی بیشتر به سمت خرید محصولاتی با ماندگاری بالا مثل حبوبات، برنج، روغن و سپس در این درجه‌بندی گوشت قرمز و گوشت مرغ است.

در این دو مرحله مردم چقدر خرید کردند؟

در مرحله اول ۵۵ میلیون نفر خرید داشتند. مرحله دوم تا اول هفته یعنی شنبه ۱۳ اردیبهشت، ۵۷ میلیون نفر از این اعتبار استفاده کردند. هیچ مشکلی هم در تأمین کالا و اعتبار وجود نداشت.

در واقع در انجام فاز اول و دوم فقط خانوارهای دهک اول تا سوم می‌توانستند از این کمک هزینه معیشتی استفاده کنند؟

فاز اول، دهک‌های درآمدی فقط حمایتی شامل طرح کالابرگ الکترونیک می‌شدند، به این ترتیب خانواده‌های حمایتی (تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی) از دهک درآمدی اول تا هفتم (۱ تا ۷) می‌توانستند از این کمک هزینه استفاده کنند.

فاز دوم، دهک‌های درآمدی یک تا سه (۱ تا ۳) بود که خانواده‌های معمولی یا حمایتی می‌شدند.