احمد میدری ضمن توضیحاتی درباره تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز، اعلام کرد که برای ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی، یارانه برخی خانوارهای پردرآمد حذف خواهد شد.

صفحه اقتصاد – مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی هنوز اجرایی نشده است و سخنگوی طرح اعلام کرده که تصمیمگیری درباره این مرحله در انتظار تأمین منابع مالی و بودجه قرار دارد که سخنان میدری در روزهای اخیر تکلیف واریز کالابرگ الکترونیکی را تا حدودی مشخص کرد. با آنکه اجرای طرح کالابرگ الزام قانونی دارد اما مرحله سوم کالابرگ الکترونیک که باید در اردیبهشت اجرا میشد تاکنون اجرا نشده است و هیچ توضیح شفافی در این باره وجود
ندارد؛ فعلا به سخنان مبهم میدری وزیر کار درباره واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی اکتفا می کنیم.
بزودی؛ واریز کالابرگ مرحله سوم به دستور وزیر کار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: بحث کالابرگ دیروز در دولت مطرح شد، حدود ۱۰ همت از منابع دوره قبل منبع داریم؛ رئیس جمهور محترم تاکید داشتند که منابع کافی برای کالابرگ دیده شود و سازمان برنامه در این زمینه بررسیها را انجام بدهد که ان شاءالله مرحله بعدی شروع شود.
میدری در حاشیه اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای برتر در جمع خبرنگاران اعلام کرد، سیاست دولت ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی است و مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی هم اجرا میشود.
وی گفت اجرای کالابرگ الکترونیکی منوط به تامین منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه است و تاکنون در این زمینه ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع فراهم شده اما هنوز کافی نیست.
به گفته میدری، برای کفایت منابع مالی اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی مجبور هستیم بخشی از یارانه پردرآمدها را حذف کنیم.
وزیر تعاون همچنین گفت سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار همه واحدهای تولیدی زیر مجموعه وزارت تعاون و همچنین سازمان تامین اجتماعی قرار میگیرد.
زمان واریز یارانه کالابرگ الکترونیکی
با ورود به خرداد 1404 بسیاری از مشمولان طرح کالابرگ الکترونیکی در انتظار اعلام زمان واریز مرحله سوم این طرح هستند. در حالی که وعدههایی درباره تداوم اجرای کالابرگ مطرح شده بود، در اردیبهشتماه خبری هم از واریز یارانه نبود؛ موضوعی که نگرانیها درباره توقف یا تأخیر در ادامه این سیاست حمایتی را افزایش داده است.
طرح کالابرگ الکترونیکی نخستینبار در بهمن 1402 با هدف حمایت از خانوارهای دهک اول تا هفتم آغاز شد و دولت سیزدهم تا فروردینماه 1403 در دو مرحله، اعتبار خرید 11 قلم کالای اساسی را در اختیار مشمولان قرار داد. فاز جدید اجرای طرح در دولت چهاردهم، اسفندماه سال گذشته کلید خورد و تاکنون دو مرحله از آن به اجرا درآمده است. اعتبار این دو مرحله تا پایان خردادماه قابل استفاده خواهد بود.
گفتنی است در روزهای گذشته رئیسجمهور نیز بر تداوم اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید کرد اما با این حال هنوز تصمیم قطعی درباره مرحله سوم اتخاذ نشده و تردیدها درخصوص ادامه روند اجرایی کالابرگ ادامه دارد.
در شرایطی که افکارعمومی منتظر پاسخ روشنی از سوی دولت است، اجرای مرحله سوم همچنان در انتظار تأمین اعتبار و مصوبه رسمی باقی مانده و واریز مرحله جدید یارانه کالابرگ در هالهای از ابهام قرار دارد.
وضعیت اعتبار کالابرگ
اعتبار کالابرگ الکترونیکی مرحله دوم بنا به اعلام رسمی تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ قابل استفاده است. بنابراین، مشمولان فرصت دارند تا این تاریخ از اعتبار خود بهرهمند شوند.
به گفته مسئولین وزارت رفاه دو مرحله پرداخت کالابرگ به ۷ دهک اول جامعه با استقبال مشمولین طرح مواجه شده است و توانسته به اهداف خود برسد.
کارشناسان معتقدند اجرای طرح کالابرگ توانسته تأثیر مثبتی بر وضعیت معیشت مردم داشته باشد و برخی مسئولان بر ادامه اجرای این طرح تاکید دارند.
پس از اجرای موفق دو مرحله طرح کالابرگ در اسفند ماه سال گذشته و فروردین امسال اما اجرای مرحله سوم در بلاتکلیفی قرار گرفت و مسئولین هیچ توضیحی در مورد علت عدم پرداخت کالابرگ ارائه نکردند.
نمایندگان مجلس میگویند در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای ادامه طرح کالابرگ تا پایان سال پیشبینیهای لازم صورت گرفته است و مشکلی از نظر منابع مالی وجود ندارد.
مبلغ مرحله سوم کالابرگ ۱۴۰۴ چقدر است؟
در حالی که هنوز اعتباری برای مرحله سوم واریز نشده، اما پیشبینیها بر اساس مراحل قبلی نشان میدهد که مبلغ یارانه کالابرگ ممکن است مشابه مرحله دوم یعنی حدود ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر خانوار باشد. البته این مبلغ هنوز از سوی مسئولان تایید نشده است.
در جدول زیر مبلغ احتمالی و مقایسه با مراحل قبلی را مشاهده میکنید:
مرحله تعداد مشمولان مبلغ یارانه (احتمالی) وضعیت اجرا
اول | ۵۵ میلیون نفر | حدود ۴۰۰ هزار تومان | اجرا شده |
دوم | ۵۹ میلیون نفر | حدود ۴۰۰ هزار تومان | اجرا شده |
سوم | اعلام نشده | اعلام نشده (احتمالاً مشابه قبلی) | هنوز اجرا نشده |
مشمولین مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی هستند؟
در دو مرحله گذشته، یارانه کالابرگ به تمامی یارانهبگیران و بهویژه دهکهای پایین درآمدی و تحتپوشش کمیته امداد و بهزیستی تعلق گرفته بود. به همین ترتیب، انتظار میرود در مرحله سوم نیز افراد دارای شرایط زیر مشمول باشند:
خانوارهای دهکهای اول تا سوم درآمدی
مددجویان کمیته امداد و بهزیستی
سایر یارانهبگیران دارای حساب بانکی معتبر و فعال
دلایل عدم واریز کالابرگ الکترونیکی در اردیبهشت ماه
استعلام کالابرگ الکترونیکی
امکان استعلام مانده اعتبار از طریق کد دستوری #1463500 فراهم شده و شماره تلفن 021-6369 آماده پاسخگویی به سوالات و درخواستهای مشمولان طرح کالابرگ است.
برنامه «شما» نیز به این منظور تهیه شده و میزان موجودی از طریق سرشماره V. Refah برای سرپرستان خانوار پیامک میشود. پیامک هم میزان اعتبار کالابرگ را نشان میدهد و فاقد هر گونه لینکی است.
شارژ مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی برای دهکهای ۴ تا ۷ شارژ مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی برای خانوارهای دهکهای ۴ تا ۷ از سهشنبه ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۴ آغاز شد.
در این مرحله، مبلغ ۳۵۰ هزار تومان اعتبار به ازای هر نفر به حساب سرپرست خانوار واریز شده که صرفاً برای تأمین ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله برنج، گوشت، روغن، لبنیات و حبوبات قابل استفاده است.
بر اساس اعلام مجریان طرح، دهکهای اول تا سوم پیش از این و در تاریخ ۲۰ فروردینماه، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر اعتبار دریافت کردهاند.
اعتبارات تخصیصیافته تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ دارای اعتبار بوده و در صورتی که مشمولان تا آن زمان از تمام اعتبار خود استفاده نکنند، مانده آن به مرحله بعدی انتقال خواهد یافت.
برای کسب اطلاع درباره اعتبار کالابرگ الکرونیکی به روش های مشاهده اعتبار کالابرگ ۱۴۰۴ مراجعه کنید.
فرایند خرید نیز از طریق فروشگاههای مجاز سراسر کشور، بهصورت حضوری یا اینترنتی امکانپذیر است و مشمولان میتوانند کالای اساسی مورد نیاز خود را با استفاده از این اعتبار تهیه کنند.
طرح کالابرگ الکترونیکی جدا از یارانه نقدی پرداختی دولت اجرا میشود و مشمولان میتوانند بهصورت همزمان از هر دو بهرهمند شوند.
گفتنی است، مرحله نخست این طرح در اسفند سال گذشته اجرایی شد و مرحله دوم آن نیز از تاریخ ۱۳ فروردینماه با اولویت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی کلید خورده است.
روش استعلام کالابرگ
کالابرگ های خود را به این روش ها می توانید استعلام کنید:
کد دستوری #1463500 را در صفحه تماس وارد کنید.
کد ملی سرپرست خانوار را وارد نمایید.
در ادامه، اگر مشمول دریافت کالابرگ شده باشید، به شما گفته می شود.
چگونگی اجرای مراحل قبلی کالابرگ الکترونیکی
در مرحله اول و دوم کالابرگ الکترونیکی، بیش از 114 میلیون نفر/نوبت مشارکت داشتند. این طرح بهصورت یارانه غیرنقدی برای خرید کالاهای اساسی اجرا شد.
دهک چندم هستم؟
دهکبندی خانوار یکی از معیارهای اصلی دولت برای تخصیص یارانه و تسهیلات حمایتی است. اطلاع از دهک اقتصادی خانوار میتواند در بهرهمندی از یارانه نقدی، بستههای معیشتی و برخی خدمات دولتی تأثیرگذار باشد. افراد میتوانند از طریق روشهای مختلف، وضعیت دهکبندی خود را استعلام گرفته و در صورت وجود هرگونه مغایرت، نسبت به ثبت اعتراض اقدام کنند.
در ادامه روشهای استعلام دهکبندی خانوار، نحوه اعتراض و سامانههای مربوط به این فرایند به صورت جامع توضیح داده شده است.
دهک بندی خانوار چیست؟
دهکبندی خانوار به معنای دستهبندی خانوارها بر اساس سطح درآمد و شرایط اقتصادی است. دولت برای تخصیص یارانه و ارائه تسهیلات حمایتی، خانوارها را در ۱۰ دهک درآمدی طبقهبندی میکند.
دهکهای ۱ تا ۳: اقشار کمدرآمد
دهکهای ۴ تا ۶: اقشار متوسط
دهکهای ۷ تا ۱۰: اقشار پردرآمد (معمولاً از دریافت یارانه حذف میشوند)
روشهای استعلام دهکبندی خانوار
برای اطلاع از اینکه خانوار شما در کدام دهک قرار دارد، چهار روش اصلی وجود دارد:
استعلام از طریق سامانه حمایت (hemayat.mcls.gov.ir)
استعلام با کد دستوری USSD
استعلام از طریق تلفن گویا
مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
۱. استعلام دهکبندی خانوار از طریق سامانه حمایت
مهمترین و دقیقترین روش برای مشاهده وضعیت اقتصادی خانوار، مراجعه به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
نحوه ورود به سامانه:
وارد سایت hemayat.mcls.gov.ir شوید.
گزینه “ورود و ثبتنام” را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی “ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند”، شماره ملی سرپرست خانوار را وارد کنید.
شماره موبایل سرپرست خانوار را ثبت کرده و کد تایید پیامکی را دریافت کنید.
پس از ورود به حساب کاربری، از بخش “وضعیت اقتصادی خانوار”، دهک خود را مشاهده کنید.
در صورت وجود مغایرت، میتوانید از طریق گزینه “درخواست بررسی”، اعتراض خود را ثبت کنید.
۲. استعلام دهکبندی خانوار با کد دستوری USSD
اگر دسترسی به اینترنت ندارید، میتوانید با شمارهگیری کد دستوری زیر از طریق تلفن همراه، وضعیت یارانه خود را بررسی کنید:
کد دستوری:
#کدملی۴۳۸۵۷۴*
نکات مهم:
این روش فقط برای سرپرستان خانوار فعال است.
شماره همراه باید به نام سرپرست خانوار باشد.
نتیجه استعلام در پیامک نمایش داده میشود.
۳. استعلام از طریق تلفن گویا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمارههایی را برای پاسخگویی به سوالات شهروندان درباره یارانه و دهکبندی اعلام کرده است.
شماره تلفنهای گویا:
۰۲۱-۶۳۶۹
۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ (ویژه پیامرسانهای اینترنتی)
با تماس با این شمارهها و ارائه کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از وضعیت دهک اقتصادی خود مطلع شوید.
۴. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
افرادی که به اینترنت یا تلفن دسترسی ندارند، میتوانند با همراه داشتن کارت ملی به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) مراجعه کرده و وضعیت دهک خانوار خود را استعلام کنند.
نحوه ثبت اعتراض به دهکبندی خانوار
اگر خانوار شما در دهکبندی اشتباه قرار گرفته باشد یا یارانه شما قطع شده باشد، میتوانید درخواست بررسی مجدد ثبت کنید.
روش اعتراض:
ورود به سامانه hemayat.mcls.gov.ir
انتخاب گزینه “وضعیت اقتصادی خانوار”
کلیک بر روی “درخواست بررسی”
تکمیل فرم اعتراض و ارائه مدارک لازم
پس از ثبت درخواست، نتیجه بررسی از طریق سامانه یا پیامک اطلاعرسانی میشود.
مدارک لازم برای ثبت اعتراض
کارت ملی سرپرست خانوار
شماره حساب بانکی که یارانه به آن واریز میشود
مدارک مربوط به درآمد و وضعیت اشتغال
پیگیری نتیجه اعتراض
برای پیگیری وضعیت اعتراض میتوانید:
از طریق سامانه حمایت بخش “پیگیری درخواست”
تماس با شماره ۰۲۱-۶۳۶۹
صفحه اقتصاد – مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی هنوز اجرایی نشده است و سخنگوی طرح اعلام کرده که تصمیمگیری درباره این مرحله در انتظار تأمین منابع مالی و بودجه قرار دارد که سخنان میدری در روزهای اخیر تکلیف واریز کالابرگ الکترونیکی را تا حدودی مشخص کرد. با آنکه اجرای طرح کالابرگ الزام قانونی دارد اما مرحله سوم کالابرگ الکترونیک که باید در اردیبهشت اجرا میشد تاکنون اجرا نشده است و هیچ توضیح شفافی در این باره وجود
ندارد؛ فعلا به سخنان مبهم میدری وزیر کار درباره واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی اکتفا می کنیم.
بزودی؛ واریز کالابرگ مرحله سوم به دستور وزیر کار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: بحث کالابرگ دیروز در دولت مطرح شد، حدود ۱۰ همت از منابع دوره قبل منبع داریم؛ رئیس جمهور محترم تاکید داشتند که منابع کافی برای کالابرگ دیده شود و سازمان برنامه در این زمینه بررسیها را انجام بدهد که ان شاءالله مرحله بعدی شروع شود.
میدری در حاشیه اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای برتر در جمع خبرنگاران اعلام کرد، سیاست دولت ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی است و مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی هم اجرا میشود.
وی گفت اجرای کالابرگ الکترونیکی منوط به تامین منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه است و تاکنون در این زمینه ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع فراهم شده اما هنوز کافی نیست.
به گفته میدری، برای کفایت منابع مالی اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی مجبور هستیم بخشی از یارانه پردرآمدها را حذف کنیم.
وزیر تعاون همچنین گفت سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار همه واحدهای تولیدی زیر مجموعه وزارت تعاون و همچنین سازمان تامین اجتماعی قرار میگیرد.
زمان واریز یارانه کالابرگ الکترونیکی
با ورود به خرداد 1404 بسیاری از مشمولان طرح کالابرگ الکترونیکی در انتظار اعلام زمان واریز مرحله سوم این طرح هستند. در حالی که وعدههایی درباره تداوم اجرای کالابرگ مطرح شده بود، در اردیبهشتماه خبری هم از واریز یارانه نبود؛ موضوعی که نگرانیها درباره توقف یا تأخیر در ادامه این سیاست حمایتی را افزایش داده است.
طرح کالابرگ الکترونیکی نخستینبار در بهمن 1402 با هدف حمایت از خانوارهای دهک اول تا هفتم آغاز شد و دولت سیزدهم تا فروردینماه 1403 در دو مرحله، اعتبار خرید 11 قلم کالای اساسی را در اختیار مشمولان قرار داد. فاز جدید اجرای طرح در دولت چهاردهم، اسفندماه سال گذشته کلید خورد و تاکنون دو مرحله از آن به اجرا درآمده است. اعتبار این دو مرحله تا پایان خردادماه قابل استفاده خواهد بود.
گفتنی است در روزهای گذشته رئیسجمهور نیز بر تداوم اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید کرد اما با این حال هنوز تصمیم قطعی درباره مرحله سوم اتخاذ نشده و تردیدها درخصوص ادامه روند اجرایی کالابرگ ادامه دارد.
در شرایطی که افکارعمومی منتظر پاسخ روشنی از سوی دولت است، اجرای مرحله سوم همچنان در انتظار تأمین اعتبار و مصوبه رسمی باقی مانده و واریز مرحله جدید یارانه کالابرگ در هالهای از ابهام قرار دارد.
وضعیت اعتبار کالابرگ
اعتبار کالابرگ الکترونیکی مرحله دوم بنا به اعلام رسمی تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ قابل استفاده است. بنابراین، مشمولان فرصت دارند تا این تاریخ از اعتبار خود بهرهمند شوند.
به گفته مسئولین وزارت رفاه دو مرحله پرداخت کالابرگ به ۷ دهک اول جامعه با استقبال مشمولین طرح مواجه شده است و توانسته به اهداف خود برسد.
کارشناسان معتقدند اجرای طرح کالابرگ توانسته تأثیر مثبتی بر وضعیت معیشت مردم داشته باشد و برخی مسئولان بر ادامه اجرای این طرح تاکید دارند.
پس از اجرای موفق دو مرحله طرح کالابرگ در اسفند ماه سال گذشته و فروردین امسال اما اجرای مرحله سوم در بلاتکلیفی قرار گرفت و مسئولین هیچ توضیحی در مورد علت عدم پرداخت کالابرگ ارائه نکردند.
نمایندگان مجلس میگویند در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای ادامه طرح کالابرگ تا پایان سال پیشبینیهای لازم صورت گرفته است و مشکلی از نظر منابع مالی وجود ندارد.
مبلغ مرحله سوم کالابرگ ۱۴۰۴ چقدر است؟
در حالی که هنوز اعتباری برای مرحله سوم واریز نشده، اما پیشبینیها بر اساس مراحل قبلی نشان میدهد که مبلغ یارانه کالابرگ ممکن است مشابه مرحله دوم یعنی حدود ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر خانوار باشد. البته این مبلغ هنوز از سوی مسئولان تایید نشده است.
در جدول زیر مبلغ احتمالی و مقایسه با مراحل قبلی را مشاهده میکنید:
مرحله تعداد مشمولان مبلغ یارانه (احتمالی) وضعیت اجرا
اول | ۵۵ میلیون نفر | حدود ۴۰۰ هزار تومان | اجرا شده |
دوم | ۵۹ میلیون نفر | حدود ۴۰۰ هزار تومان | اجرا شده |
سوم | اعلام نشده | اعلام نشده (احتمالاً مشابه قبلی) | هنوز اجرا نشده |
مشمولین مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی هستند؟
در دو مرحله گذشته، یارانه کالابرگ به تمامی یارانهبگیران و بهویژه دهکهای پایین درآمدی و تحتپوشش کمیته امداد و بهزیستی تعلق گرفته بود. به همین ترتیب، انتظار میرود در مرحله سوم نیز افراد دارای شرایط زیر مشمول باشند:
خانوارهای دهکهای اول تا سوم درآمدی
مددجویان کمیته امداد و بهزیستی
سایر یارانهبگیران دارای حساب بانکی معتبر و فعال
دلایل عدم واریز کالابرگ الکترونیکی در اردیبهشت ماه
استعلام کالابرگ الکترونیکی
امکان استعلام مانده اعتبار از طریق کد دستوری #1463500 فراهم شده و شماره تلفن 021-6369 آماده پاسخگویی به سوالات و درخواستهای مشمولان طرح کالابرگ است.
برنامه «شما» نیز به این منظور تهیه شده و میزان موجودی از طریق سرشماره V. Refah برای سرپرستان خانوار پیامک میشود. پیامک هم میزان اعتبار کالابرگ را نشان میدهد و فاقد هر گونه لینکی است.
شارژ مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی برای دهکهای ۴ تا ۷ شارژ مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی برای خانوارهای دهکهای ۴ تا ۷ از سهشنبه ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۴ آغاز شد.
در این مرحله، مبلغ ۳۵۰ هزار تومان اعتبار به ازای هر نفر به حساب سرپرست خانوار واریز شده که صرفاً برای تأمین ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله برنج، گوشت، روغن، لبنیات و حبوبات قابل استفاده است.
بر اساس اعلام مجریان طرح، دهکهای اول تا سوم پیش از این و در تاریخ ۲۰ فروردینماه، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر اعتبار دریافت کردهاند.
اعتبارات تخصیصیافته تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ دارای اعتبار بوده و در صورتی که مشمولان تا آن زمان از تمام اعتبار خود استفاده نکنند، مانده آن به مرحله بعدی انتقال خواهد یافت.
برای کسب اطلاع درباره اعتبار کالابرگ الکرونیکی به روش های مشاهده اعتبار کالابرگ ۱۴۰۴ مراجعه کنید.
فرایند خرید نیز از طریق فروشگاههای مجاز سراسر کشور، بهصورت حضوری یا اینترنتی امکانپذیر است و مشمولان میتوانند کالای اساسی مورد نیاز خود را با استفاده از این اعتبار تهیه کنند.
طرح کالابرگ الکترونیکی جدا از یارانه نقدی پرداختی دولت اجرا میشود و مشمولان میتوانند بهصورت همزمان از هر دو بهرهمند شوند.
گفتنی است، مرحله نخست این طرح در اسفند سال گذشته اجرایی شد و مرحله دوم آن نیز از تاریخ ۱۳ فروردینماه با اولویت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی کلید خورده است.
روش استعلام کالابرگ
کالابرگ های خود را به این روش ها می توانید استعلام کنید:
کد دستوری #1463500 را در صفحه تماس وارد کنید.
کد ملی سرپرست خانوار را وارد نمایید.
در ادامه، اگر مشمول دریافت کالابرگ شده باشید، به شما گفته می شود.
چگونگی اجرای مراحل قبلی کالابرگ الکترونیکی
در مرحله اول و دوم کالابرگ الکترونیکی، بیش از 114 میلیون نفر/نوبت مشارکت داشتند. این طرح بهصورت یارانه غیرنقدی برای خرید کالاهای اساسی اجرا شد.
دهک چندم هستم؟
دهکبندی خانوار یکی از معیارهای اصلی دولت برای تخصیص یارانه و تسهیلات حمایتی است. اطلاع از دهک اقتصادی خانوار میتواند در بهرهمندی از یارانه نقدی، بستههای معیشتی و برخی خدمات دولتی تأثیرگذار باشد. افراد میتوانند از طریق روشهای مختلف، وضعیت دهکبندی خود را استعلام گرفته و در صورت وجود هرگونه مغایرت، نسبت به ثبت اعتراض اقدام کنند.
در ادامه روشهای استعلام دهکبندی خانوار، نحوه اعتراض و سامانههای مربوط به این فرایند به صورت جامع توضیح داده شده است.
دهک بندی خانوار چیست؟
دهکبندی خانوار به معنای دستهبندی خانوارها بر اساس سطح درآمد و شرایط اقتصادی است. دولت برای تخصیص یارانه و ارائه تسهیلات حمایتی، خانوارها را در ۱۰ دهک درآمدی طبقهبندی میکند.
دهکهای ۱ تا ۳: اقشار کمدرآمد
دهکهای ۴ تا ۶: اقشار متوسط
دهکهای ۷ تا ۱۰: اقشار پردرآمد (معمولاً از دریافت یارانه حذف میشوند)
روشهای استعلام دهکبندی خانوار
برای اطلاع از اینکه خانوار شما در کدام دهک قرار دارد، چهار روش اصلی وجود دارد:
استعلام از طریق سامانه حمایت (hemayat.mcls.gov.ir)
استعلام با کد دستوری USSD
استعلام از طریق تلفن گویا
مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
۱. استعلام دهکبندی خانوار از طریق سامانه حمایت
مهمترین و دقیقترین روش برای مشاهده وضعیت اقتصادی خانوار، مراجعه به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
نحوه ورود به سامانه:
وارد سایت hemayat.mcls.gov.ir شوید.
گزینه “ورود و ثبتنام” را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی “ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند”، شماره ملی سرپرست خانوار را وارد کنید.
شماره موبایل سرپرست خانوار را ثبت کرده و کد تایید پیامکی را دریافت کنید.
پس از ورود به حساب کاربری، از بخش “وضعیت اقتصادی خانوار”، دهک خود را مشاهده کنید.
در صورت وجود مغایرت، میتوانید از طریق گزینه “درخواست بررسی”، اعتراض خود را ثبت کنید.
۲. استعلام دهکبندی خانوار با کد دستوری USSD
اگر دسترسی به اینترنت ندارید، میتوانید با شمارهگیری کد دستوری زیر از طریق تلفن همراه، وضعیت یارانه خود را بررسی کنید:
کد دستوری:
#کدملی۴۳۸۵۷۴*
نکات مهم:
این روش فقط برای سرپرستان خانوار فعال است.
شماره همراه باید به نام سرپرست خانوار باشد.
نتیجه استعلام در پیامک نمایش داده میشود.
۳. استعلام از طریق تلفن گویا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمارههایی را برای پاسخگویی به سوالات شهروندان درباره یارانه و دهکبندی اعلام کرده است.
شماره تلفنهای گویا:
۰۲۱-۶۳۶۹
۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ (ویژه پیامرسانهای اینترنتی)
با تماس با این شمارهها و ارائه کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از وضعیت دهک اقتصادی خود مطلع شوید.
۴. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
افرادی که به اینترنت یا تلفن دسترسی ندارند، میتوانند با همراه داشتن کارت ملی به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) مراجعه کرده و وضعیت دهک خانوار خود را استعلام کنند.
نحوه ثبت اعتراض به دهکبندی خانوار
اگر خانوار شما در دهکبندی اشتباه قرار گرفته باشد یا یارانه شما قطع شده باشد، میتوانید درخواست بررسی مجدد ثبت کنید.
روش اعتراض:
ورود به سامانه hemayat.mcls.gov.ir
انتخاب گزینه “وضعیت اقتصادی خانوار”
کلیک بر روی “درخواست بررسی”
تکمیل فرم اعتراض و ارائه مدارک لازم
پس از ثبت درخواست، نتیجه بررسی از طریق سامانه یا پیامک اطلاعرسانی میشود.
مدارک لازم برای ثبت اعتراض
کارت ملی سرپرست خانوار
شماره حساب بانکی که یارانه به آن واریز میشود
مدارک مربوط به درآمد و وضعیت اشتغال
پیگیری نتیجه اعتراض
برای پیگیری وضعیت اعتراض میتوانید:
از طریق سامانه حمایت بخش “پیگیری درخواست”
تماس با شماره ۰۲۱-۶۳۶۹