آموزش بافت جلیقه کلاه دار دخترانه

فهرست مطالب

با سلام به همه دوستان عزیز. امروز می‌خواهیم به شما یاد بدهیم که چطور یک جلیقه کلاه‌دار برای دختران ببافید.

اگر در بافتنی با دو میل تازه‌کار هستید یا تجربه زیادی ندارید، می‌توانید قبل از شروع، فیلم‌های آموزشی زیر را تماشا کنید تا با اصول اولیه آشنا شوید:

آموزش سر انداختن بافتنی دو میل
آموزش کور کردن در بافتنی دو میل
آموزش کم کردن دانه بافت دو میل
آموزش ساده بافی با دو میل
آموزش بافت پیچ با دو میل
آموزش بافت نخودی با دو میل
آموزش بافت رکن یا ابری
آموزش بافت جا دکمه افقی

**گام اول: بافت قسمت اول جلیقه**

کار را با نخ بنفش شروع می‌کنیم و ۳۵ دانه سر می‌اندازیم.
دو رج به روش بافت رکن می‌بافیم. سپس دانه‌ها را به شکل مشخص شده تقسیم می‌کنیم.

رج 1

برای سجاف، ۵ دانه از نوع رکن می‌بافیم. سپس ۳ دانه زیرکار می‌زنیم. از دانه بعدی، ۴ دانه بیرون می‌آوریم.

این روش را تا انتهای آن ۳۰ دانه زیرکار ادامه می‌دهیم: از هر دانه بعدی، ۴ دانه درمی‌آوریم.

تا پایان رج، به همین شکل بافتن را ادامه می‌دهیم و در نهایت، رج را با ۳ دانه زیرکار تمام می‌کنیم.

رج 2-3

در ردیف دوم و سوم، ابتدا پنج دانه اصلی را می‌بافیم. سپس بقیه دانه‌ها را به این صورت ادامه می‌دهیم: سه دانه را به حالت زیر و چهار دانه را به حالت رو می‌بافیم.

در ردیف چهارم، دوباره پنج دانه اصلی را می‌بافیم. بعد از آن، یک دانه زیر می‌بافیم و از دانه بعدی چهار دانه بیرون می‌کشیم. سپس یک دانه زیر می‌بافیم و در پایان، آن چهار دانه‌ای که اول ردیف اضافه کرده بودیم را با هم یکی می‌کنیم.

پایان رج ها

یعنی همزمان که دانه‌های جدید را اضافه می‌کنیم، دانه‌های مربوط به طرح فندقی قبلی را هم کنار هم جمع می‌کنیم. با این روش، رج را تمام می‌کنیم.
در رج‌های بعدی هم به بافتن طرح به همین شکل ادامه می‌دهیم، با این فرق که جای طرح در هر رج تغییر می‌کند.

مرحله دوم: بافت بخش کلاه‌دار یقه
در این قسمت، ۵ ردیف گل برای لبه پایین لباس می‌بافیم (که حدود ۸ سانتی‌متر می‌شود). سپس به مدت ۱۲ سانتی‌متر به روش ساده بافی ادامه می‌دهیم.

بعد از آن، دانه‌ها را به این صورت مرتب می‌کنیم:
۵ دانه برای قسمت کناری، ۱۰ دانه برای قسمت رو، ۵ دانه برای قسمت کناری، ۵ دانه برای قسمت کناری دیگر، ۱۰ دانه برای قسمت رو.

انداختن مدل

طبق الگویی که داریم، شروع به بافتن مدل می‌کنیم.
وقتی قد کار به ۳۰ سانتی‌متر رسید، برای بخش حلقه، ۵ دانه اضافه می‌کنیم.
به این ترتیب، بافت قسمت حلقه را آغاز می‌کنیم.

برای خرید وسایل و ابزارهای مورد نیاز این آموزش، روی عکس‌های زیر کلیک کنید.

                         

در مرحله چهارم، پنجمین دانه را با یکی از دانه‌های قبلی با هم جمع کرده و به عقب برمی‌گردانیم. این روش را در مجموع پنج بار انجام می‌دهیم.

پایان حلقه

تا وقتی که بافت بخش حلقه تمام شود، فقط پنج دانه می‌بافیم و در هر رج یک دانه کم می‌کنیم. این پنج دانه را به عنوان بخش اصلی برای لبه‌ی کار در نظر می‌گیریم.

وقتی قد بافت به ۴۷ سانتی‌رسید، برای ایجاد فرورفتگی یقه از سمت مقابل، به ترتیب ۱، ۱، ۳، ۵ و ۷ دانه کم می‌کنیم. زمانی که قد کار به ۵۲ سانتی‌متر برسد، همه‌ی دانه‌ها را با هم می‌بندیم. قسمت جلوی دیگر هم دقیقاً به همین روش بافته می‌شود.

**مرحله سوم: پشت جلیقه کلاه‌دار**

۶۱ دانه روی میل می‌اندازیم. دو خط مرکزی شبیه به مدل فندقی در قسمت جلو ایجاد می‌کنیم. ۱۲ سانتی‌متر به روش بافت ساده ادامه می‌دهیم. پس از آن، کار را با بافت رو ادامه می‌دهیم.

توجه

وقتی قد کار به ۳۰ سانتیمتر رسید، مانند قسمت قبل، ۵ دانه اضافه کنید و به همان شیوه قبلی ادامه دهید. با این تفاوت که این قسمت، دانه‌ها یکی‌یکی بافته می‌شود.
به این صورت که اول دانه سمت راست را ببافید، بعد دانه سمت چپ را به همان روش کار کنید.
وقتی قد بافت به ۵۲ سانتیمتر رسید، همه دانه‌ها را با هم یک‌جا کور کنید.

مرحله چهارم: بافتن کلاه و جلیقه به هم متصل
با نخ لاناگلد شماره ۲۰۶، تعداد ۱۶۴ دانه سر می‌اندازیم.
دو رج به روش رکنی می‌بافیم و سپس به اندازه ۷ سانتی متر مطابق الگو ادامه می‌دهیم.
بعد از آن، ۹ سانتی متر دیگر را با بافت ساده پیش می‌رویم.
حالا در هر ۵ رج، یک بار از هر دو طرف یک دانه کم می‌کنیم. این کار را ۴ بار تکرار می‌کنیم.
پس از آن، در هر رج رو از دو طرف، ۸ دانه کم می‌کنیم.

تیزی کلاه

برای صاف کردن لبه بالایی کلاه، از دو طرف دانه وسط آن، شش بار و هر بار یک دانه کم می‌کنیم. سپس باقی‌مانده دانه‌ها را یک‌جا می‌بندیم و دورتادور یقه لباس می‌دوزیم.

مرحله پنجم: شناخت بافت‌ها

در این مرحله، باید مناطق مختلف شهر را از نظر ویژگی‌های اجتماعی و اقتصادی بررسی کنیم. هدف این است که بفهمیم هر محله چه خصوصیاتی دارد و مردم در هر ناحیه چگونه زندگی می‌کنند.

برای این کار، اطلاعات مختلفی مانند میزان درآمد ساکنان، سطح تحصیلات، نوع شغل‌ها، تراکم جمعیت و امکانات هر محله را جمع‌آوری و تحلیل می‌کنیم. این اطلاعات به ما کمک می‌کند تا یک نقشه دقیق از بافت‌های گوناگون شهر تهیه کنیم.

با تهیه این نقشه، می‌توانیم بفهمیم که هر منطقه چه نیازهایی دارد و چگونه می‌توان برای بهبود شرایط زندگی در هر بافت، برنامه‌ریزی کرد. این کار به مدیریت بهتر شهر و توزیع عادلانه‌تر منابع کمک می‌کند.

در این مرحله، شما به پایان کار خود می‌رسید و حاصل تلاش‌تان را مشاهده می‌کنید. اینجاست که تمام مراحل قبلی به ثمر می‌نشینند و نتیجه نهایی شکل می‌گیرد. می‌توانید ببینید که کارتان به کجا انجامیده و چه چیزی به دست آورده‌اید. این نتیجه، نشان‌دهنده تمام کوشش و زمانی است که صرف کرده‌اید.

اگر به بافتن و کار با قلاب علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنم هنر تریکو بافی را امتحان کنید. می‌توانید با یادگیری روش بافت سبد تریکو، یک سرگرمی زیبا و خلاقانه را شروع کنید.