آغاز واریز ۲ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان | مرحله جدید پرداخت اقساطی معوقات بازنشستگان شروع شد

آغاز واریز ۲ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان | مرحله جدید پرداخت اقساطی معوقات بازنشستگان شروع شد

فهرست مطالب

سایت سرگرمی روز :

همزمان با واریز حقوق اردیبهشت‌ماه، نخستین قسط از معوقات بازنشستگان کشوری به حسابشان واریز شد. این پرداخت که بخشی از مطالبات ۸ ماهه ناشی از متناسب‌سازی حقوق و نیز افزایش حق اولاد و عائله‌مندی را دربرمی‌گیرد، گرچه برای برخی بازنشستگان تسکین موقتی است، اما هنوز تا تسویه کامل مطالبات راهی دراز باقی مانده است.

طبق اعلام این مقام، مبالغ پرداختی شامل افزایش‌ های حق اولاد و عائله‌مندی است که به دلیل مشکلات فنی و اداری در دستگاه‌های محل خدمت، در زمان مناسب در حقوق فروردین ماه بازنشستگان لحاظ نشده بود.

درخصوص معوقات ناشی از متناسب‌سازی حقوق، این مقام صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: بازنشستگانی که مشمول متناسب‌سازی حقوق شده‌اند، حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد از معوقات خود را به همراه حقوق اردیبهشت ماه دریافت کردند.

همچنین، برای بازنشستگانی که در این طرح متناسب‌سازی حقوق شرکت نکردند، مبلغ یک میلیون تومان به عنوان معوقه به حساب آنان واریز شد. با احتساب مبلغ معوقه فروردین ماه، این دسته از بازنشستگان مجموعاً دو میلیون تومان دریافت کرده‌اند.

در پایان، این مقام مسئول به اظهارنظرهای برخی افراد در فضای عمومی انتقاد کرد و تاکید کرد: بیانیه‌ها و سخنان غیررسمی برخی افراد، به ویژه کسانی که خود را نماینده یا سخنگوی بازنشستگان می‌دانند، هیچ موجبات قانونی ندارد و تنها منعکس‌کننده دیدگاه‌های شخصی آنهاست.

این سخن به نظر می‌رسد در واکنش به شایعات و گمانه‌زنی‌هایی باشد که اخیراً در میان برخی از بازنشستگان درباره نحوه پرداخت معوقات مطرح شده بود.

طبق اعلام رسمی، بازنشستگان مشمول دریافت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان خواهند بود و دولت از محل اعتبارات تخصیصی، برنامه‌ریزی کرده است که طی ۱۰ قسط ماهانه این بدهی‌ها را تسویه کند.

بر اساس مفاد اطلاعیه صادره، مطالبات بازنشستگان از متناسب‌سازی حقوق، پس از کسر پرداخت‌های علی‌الحساب قبلی، محاسبه شده و به‌صورت دقیق در سیستم حقوقی ثبت گردیده است. مبلغ نهایی به‌صورت تفکیک‌شده و ماهانه، با حقوق هر ماه به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.

جزئیات محاسبه معوقات متناسب سازی بازنشستگان

به گفته منابع آگاه، محاسبه معوقات بر مبنای تفاوت میان احکام متناسب‌سازی جدید و پرداخت‌های انجام‌شده در سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است. در بسیاری از موارد، به‌ویژه در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، مبلغ پرداختی کمتر از رقم واقعی متناسب‌سازی بوده و اکنون این اختلاف به‌عنوان معوقه، قابل پرداخت است.

در اطلاعیه موردنظر آمده است:

«طلب معوقه ۸ ماهه متناسب‌سازی حقوق سال ۱۴۰۳ شما، پس از کسر پرداخت‌های علی‌الحساب متناسب‌سازی، محاسبه و یک‌دهم آن به همراه حقوق ماه جاری با عنوان معوقه متناسب‌سازی پرداخت گردید.»

نکته مهمی که در اطلاعیه آمده، این است که فعلاً این مرحله پرداخت ویژه بازنشستگان لشکری بوده و وضعیت سایر صندوق‌ها از جمله کشوری و تأمین اجتماعی هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده است.

با این حال، پیش‌بینی می‌شود با فراهم شدن منابع مالی، سایر گروه‌های بازنشستگان نیز مشمول این برنامه پرداخت شوند. خبرهای غیررسمی حکایت از آن دارد که پیگیری‌هایی برای تأمین اعتبار این پرداخت‌ها برای بازنشستگان کشوری نیز در حال انجام است.

دولت اعلام کرده است که قصد دارد بدهی خود به بازنشستگان را در ۱۰ مرحله ماهانه بپردازد. بر این اساس، هر بازنشسته طی ۱۰ ماه آینده، هر ماه یک‌دهم از معوقات خود را به‌صورت منظم واریزی دریافت خواهد کرد.

این نوع برنامه‌ریزی می‌تواند هم به ایجاد ثبات در پرداخت‌های دولت کمک کند و هم فشار روانی ناشی از بلاتکلیفی را از دوش بازنشستگان بردارد. با این حال، برخی کارشناسان می‌گویند که اگر منابع مالی کافی وجود دارد، بهتر است این پرداخت‌ها در بازه کوتاه‌تری انجام شود.

با وجود آغاز پرداخت، برخی بازنشستگان نسبت به نحوه محاسبه معوقات و رقم دقیق اعلام‌شده برای آنان، ابراز تردید کرده‌اند. این افراد خواستار شفاف‌سازی از سوی صندوق‌های بازنشستگی شده‌اند تا هر فرد بتواند میزان دقیق طلب خود را مشاهده و در صورت نیاز، اعتراض یا پیگیری ثبت کند.

در همین راستا، برخی صندوق‌ها اعلام کرده‌اند که در پرتال خدمات بازنشستگان، امکان مشاهده جدول محاسبه معوقات فراهم خواهد شد. همچنین، شماره تماس‌هایی برای پاسخگویی به سؤالات بازنشستگان در نظر گرفته شده است.

با توجه به افزایش روزافزون هزینه‌های زندگی، بازنشستگان توقع دارند دولت و نهادهای مسئول، نه‌تنها معوقات را در زمان مناسب پرداخت کنند، بلکه نسبت به اجرای کامل و به‌موقع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ نیز اقدام نمایند.

بازنشستگان بارها تأکید کرده‌اند که تنها پرداخت حقوق اسمی کافی نیست، بلکه باید فاصله حقوق بازنشستگان با تورم واقعی جبران شود. آنان همچنین خواستار لحاظ شدن احکام متناسب‌سازی در بودجه سالانه و افزایش شفافیت در پرداخت‌ها هستند.