نسخه رایگان یا پریمیوم؟؟
سلام دوستان عزیز با اولین مطلب تیم آیلین وب که عنوانش هست آموزش افزونه yoast seo در خدمت شما عزیزان هستیم و امیدواریم که بتوانیم رضایت وردپرس دوستان عزیز را جلب کنیم و لحظات خوبی را در کنار هم دیگر داشته باشیم.
همانطور که می دانید سئوی سایت مهم ترین بخش هر سایت و کسب و کاری محسوب می شود تا بتواند در بین رقیبان جایگاه خوبی داشته باشد چون واضح است اگر تعداد بازدیدکنندگان زیاد باشد مطمعناٌ فروش خوبی هم خواهید داشت برای همین خاطر ما تصمیم گرفتیم که فیلم آموزشی کامل و جامع افزونه سئوی وردپرس Yoast Seo برای شما آماده کنیم، همچنین سعی شده است در این آموزش تمامی مطالب ریز و کامل، توضیح داده شود تا شما بتوانید به آموزش افزونه yoast seo مسلط شوید و مشکلی در سئوی وردپرس نداشته باشید.

کار افزونه سئو چیست؟
سوالی که ذهن بسیاری از کاربران را درگیر کرده است این است که کار افزونه سئو چیست؟ و آیا وردپرس بدون افزونه سئو، سئویی نخواهد داشت و در نتایج گوگل نمایان نمیشود؟!
بگذارید رک بگوببم که در واقع اصلا افزونه سئو هیچ ربطی به ایندکس شدن مطالب یا نمایان شدن در نتایج موتورهای جستجو ندارد و وردپرس بدون افزونه سئو هم می توانید در نتایج ظاهر شود و همچنین کار افزونه سئوی وردپرس هم فقط راحت تر کردن کار نویسنده و مدیر سایت است و دیگر سئو کار و یا مدیر سایت با نصب افزونه نیازی نیست که کد نویسی در داخل قالب یا سایت انجام دهد. در واقع میتوان گفت که نصب افزونه سئو بهتر است ولی نصب نشود هم می توان با کدای متا یا کمی کد نویسی کار افزونه را انجام داد.
مقاله پیشنهادی ما : سبز کردن چراغ سئو در افزونه yoast seo + فیلم آموزشی
معرفی افزونه سئوی وردپرس Yoast Seo
yoast seo یک افزونه بسیار قدرتمند برای وردپرس محسوب می شود که توانسته بیش از 5 میلیون کاربر علاقه مند را به خود اختصاص دهد و به یک افزونه محبوب در بین وردپرس کاران تبدیل شود یعنی می توانید با نصب این افزونه وردپرس، سایت خود را از نصب دیگر افزونه های سئو بی نیاز کنید!

افزونه Yoast Seo دارای 2 نسخه تجاری و رایگان می باشد که می توان هر دوی این نسخه ها را تهیه و استفاده نمود ولی فرق چندانی بین این 2 نسخه نیست و نسخه رایگان این افزونه میتواند کارایی بالایی داشته باشد.
محصول پیشنهادی که می تواند مفید باشد : افزونه Premium SEO Pack
آموزش نصب افزونه Yoast Seo :
افزونه رو می توانید به 2 صورت نصب کنید یکی از طریق داشبورد و دیگری از طریق دانلود و نصب با بارگذاری “افزونه“،، که پیشنهاد ما نصب از طریق داشبورد وردپرس هست.
برای نصب افزونه مراحل زیر را دنبال کنید :
- به منوی افزونه » افزودن بروید.
- در قسمت سمت چپ در کادر جستجو عبارت “yoast seo” را تایپ کنید.
- طبق تصویر بر روی دکمه “هم اکنون نصب کنید” در افزونه مورد نظر کلیک کنید تا نصب افزونه شروع شود.
- بعد از نصب، افزونه را فعال کنید.

آموزش پیکربندی افزونه :
پس از نصب افزونه، منوی جدید به عنوان “سئو” در پیشخوان وردپرس (در منوی سمت راست) ظاهر می شود که مربوط به افزونه yoast seo است. پس باید تنظیمات و پیکربندی افزونه را انجام دهیم برای اینکار بر روی منوی سئو کلیک کنید.

این افزونه قسمت های زیادی دارد که در زیر به توضیح هر یک از قسمت ها پرداخته ایم.
عمومی
این قسمت شامل 3 بخش است که عبارت اند از : پیشخوان، امکانات، ابزارهای وبمستر
پیشخوان :
در این قسمت اطلاعیه های افزونه و یا مشکلات مربوط به سئو و یا معرفی سایت به وبمستر، قرار داده می شود که افزونه با این قسمت به شما اطلاع می دهد که چه مشکلات سئویی در سایت شما وجود داد.

امکانات
در این قسمت برخی از امکانات افزونه قرار داده شده است که می توانید این امکانات را فعال یا غیر فعال کنید. هر کدام تاثیر خاصی در افزونه سئو دارند که هر کدام را در ادامه توضیح می دهیم :

- آنالیز سئو
با روشن کردن این گزینه این افزونه مطالب و سایت شما را بررسی می کند و اگر مشکلی در سئو باشد و یا پیشنهادی برای شما داشته باشد در قسمت پیشخوان و در اطلاعیه ها نشان می دهد و شما را باخبر می کند.(پیشنهاد میشود که روشن باشد).
- تجزیه و تحلیل خوانایی
با روشن کردن این گزینه افزونه مطالب و نوشته های شما از لحاظ خوانایی بررسی می کند و به شما کمک می کند که نوشته ای با بهترین کیفیت و خوانایی داشته باشید.(پیشنهاد میشود که روشن باشد).
- محتوای شاخص
این قسمت امکان محتوای شاخص را در مطالب فعال میکند محتوای شاخص به عنوان محتوای سنگ بنا یا به اصطلاح محتوای همیشه سبز شناخته می شود. محتوای شاخص مهمترین مطالب شما محسوب می شوند.
- شمارنده پیوندهای متن
با روشن کردن این امکان افزونه نوشته مورد نظر را بررسی می کند و تعداد پیوندها یا لینک ها را شمارش و به شما نشان می دهد و می توانید از تعداد لینک ها در نوشته باخبر باشید.(پیشنهاد میشود که روشن باشد).
- نقشه های XML سایت
با روشن کردن این گزینه نقشه سایت ایجاد شده توسط افزونه فعال می شود در ادامه آموزش توضیح داده می شود.(پیشنهاد می شود این گزینه روشن باشد).
- ادغام Ryte
این گزینه حتما روشن باشد و کار این امکان این است که اگر مطالب شما بنا به مشکلی در موتورهای جستجو ایندکس نشده باشد به شما با دلیل اطلاع می دهد.
- نوار منوی مدیریت
با روشن کردن این گزینه منوی افزونه به قسمت بالای پیشخوان وردپرس اضافه می شود مثل تصویر زیر :

- امنیت: تنظیمات پیشرفته برای نویسندهها درسترس نیست
با روشن کردن این گزینه به کاربران اجازه نمی دهید که مطالب را از نتایج گوگل پنهان کنند و فقط مدیر می تواند این کار را انجام دهد پس اگر سایت شما چند نویسنده دارد سعی کنید که این گزینه را روشن بگذارید.
ابزار های وب مستر

در این قسمت ابزارهای وب مستر قرار دارد و می توانید در این قسمت کدهای دریافتی از موتورهای جستجو را وارد کنید و تایید را انجام دهید. که شامل موتور های جستجوی زیر است :
- تاییدیه بایدو : برای موتور جستجوی بایدو به کار می رود. و باید کد دریافتی را در کادر مربوطه وارد کنید.
- تاییدیه بینگ : برای موتور جستجوی بینگ به کار می رود. و باید کد دریافتی را در کادر مربوطه وارد کنید.
- تاییدیه گوگل : برای موتور جستجوی گوگل به کار می رود. و باید کد دریافتی را در کادر مربوطه وارد کنید.
- تاییدیه یاندکس : برای موتور جستجوی یاندکس به کار می رود. و باید کد دریافتی را در کادر مربوطه وارد کنید.
ظاهر جست و جو

در این قسمت ظاهر سایت را در موتور های جستجو تنظیم می کنید که شامل قسمت های مختلفی هست :
- اجبار بازنویسی عنوانها
با فعال کردن این گزینه افزونه سئو به اجبار به شما می گوید که باید عناوین بعضی از مطالب را تغییر دهید که در سئوی فارسی کلا این گزینه کار نمی کند پس غیر فعال باشد بهتر است.
- جداکننده عنوان
سیمبول یا علامت جدا کننده عناوین را می توانید انتخاب کنید مثلا عنوان نوشته ها با “دش یا خط تیره” از نام سایت جدا شوند. که پیشنهاد می شود بر روی “-” قرار دهید.
- صفحه خانه
این قسمت ساختار صفحه اصلی یا صفحه خانه را معین می کند که می توانید یک ساختار دلخواه برای صفحه اصلی انتخاب کنید. به طور مثال ساختار : عنوان سایت، برگه، جدا کننده، شعار
در ساختار بالا اول عنوان سایت قرار می گیرد و سپس نام برگه بعدش علامت جدا کننده و در آخر هم شعار که ساختاری شبیه به ساختا زیر می شود :
آیلین وب صفحه اصلی – فیلم آموزشی کامل و جامع افزونه سئوی وردپرس Yoast Seo
- توضیح متا
توضیحات متا، توضیحات بسیار مهم برای برای صفحه اصلی محسوب می شود که حتما باید این توضیح را نسبت به موضوع کسب و کار خود بنویسید. توضیح متا باید شامل 155 کاراکتر باشد چون اگر بیش از این باشد در نتایج گوگل فقط 155 کاراکتر نمایش داده می شود و به جای بقیه جمله سه نقطه قرار داده می شود. سعی کنید در این قسمت در استفاده از کلمات کلیدی زیاده روی نکنید.
- شرکت یا شخص : انتخاب کنید که آیا سایت شما شخصی است یا شرکتی.
- نام شرکت : نام شرکت خود را وارد کنید مثلا (آیلین وب)
- نماد شرکت : نماد یا لوگوی شرکت را انتخاب کنید.
انواع محتوا

این قسمت به شما می گوید که می خواهید چه نوع ساختار نمایشی برای انواع محتوا در صفحات جست و جو در موتورهای جستجو داشته باشید، شما می توانید تعیین کنید که چه نوع محتوای پیشفرض نمایش داده شوند.
- نوشتهها (post)
نمایش نوشتهها در نتایج جستجو؟
این گزینه از شما می پرسد که آیا می خواهید نوشته های سایت در نتایج موتورهای جست و جو ظاهر شوند یعنی موتورهای جست و جو نوشته های شما را ایندکس کنند که حتما باید این گزینه بر روی “بله” باشد تا موتورهای جست و جو بتوانند نوشته های سایت را بررسی و ایندکس کنند.
تاریخ در پیش نمایش قطعه (snippet)
در این قسمت تعیین می کنید که آیا تاریخ نوشته هم در نتایج موتورهای جست و جو نمایش داده شوند که می توانید بنا به دلخواه و سلیقه خود این گزینه را نمایش و یا پنهان کنید. چون در بسیاری بعضی از سایت های بزرگ تاریخ نوشته نمایش داده می شود ولی در بعضی هم نمایش داده نمی شود.
جعبه متای Yoast SEO
در این قسمت هم می توانید تعیین کنید که جعبه متای افزونه یا جعبه تنظیمات افزونه در قسمت نوشته ها نمایش داده شود یا خیر که حتما بر روی نمایش باشد تا بتوانید تنظیمات را اعمال کنید.
عنوان سئو
این همون عنوان ساختار مطالب و نوشته ها محسوب می شود که نوشته ها با چه قالب و ساختاری در موتورهای جست و جو نمایش داده شوند.
نوضیح متا
در این قسمت هم میتوانید توضیح متای پیشفرض خود را ایجاد کنید که این گزینه را می توانید در قسمت نوشته ها بنا به دلخواه خود بنویسید.
قسمت های :
- برگهها (page)
- قالب های من (elementor_library)
- محصولات (product)
هم دقیقا ساختا و تنظیمات مشابه نوشته ها دارند و میتوانید این قسمت ها را هم بنا به دلخواه خود ایجاد کنید ولی پیشنهاد میکنم که به این قسمت ها دست نزنید و در حالا پیشفرض قرار داشته باشند.
عناصر چندرسانه ای

- رسانه ها و آدرس های پیوست
تغییر آدرس URL های پیوست به خود پیوست؟ : این قسمت را توصیه می شود که بر روی بله قرار دهید تا تمامی تصاویر سایت به خود ساخت پیوند داشته باشند یعنی وقتی روی تصاویر در سایت کلیک شد خود تصویر نمایش داده شود.
طبقه بندی :

- دستهها (category)
نمایش دستهها در نتایج جستجو؟ : این قسمت به شما می گوید که آیا می خواهید دسته ها هم در نتایج موتورهای جست و جو نمایش داده شوند. توصیه می شود که این گزینه را هم بر روش نمایش قرار دهید. چون دسته ها بخش بسیار مهم از وب سایت شما محسوب می شود.
عنوان سئو : در این قسمت می توانید ساختار نمایش دسته در موتورهای جست و جو را تعیین کنید.
توضیح متا : در این قسمت می توانید توضیح متای دسته ها را مشخص کنید.
جعبه متای Yoast SEO : این گزینه به شما می گوید که آیا تنظیمات سئو (شامل متاباکس ها)در دسته ها هم نمایش داده شوند.
قسمت های :
- برچسبها (post_tag)
- ساختار (post_format)
- دسته های محصولات (product_cat)
- برچسب محصولات (product_tag)
- روش ارسالی وجود ندارد (product_shipping_class)
- دسته تیکت (ticket-type)
- یا …
هم دقیقا ساختا و تنظیمات مشابه دسته ها دارند و می توانید این قسمت ها را هم بنا به دلخواه خود ایجاد کنید ولی پیشنهاد میکنم که به این قسمت ها دست نزنید و در حالا پیشفرض قرار داشته باشند.
بایگانی

- بایگانی های نویسنده
در این قسمت می توانید بایگانی یا آرشیو نویسنده ها را فعال کنید یعنی هر نویسنده برای خود آرشیو و بایگانی مطالب داشته باشد یعنی وقتی که روی نام نویسنده کلیک کردید تمامی نوشته هایی که توسط نویسنده نوشته شده است مانند صفحه اصلی نمایش داده شود.
- نمایش بایگانی های نویسنده در نتایج جستجو؟
در این قسمت هم می توانید مشخص کنید که بایگانی نویسنده ها در نتایج موتورهای جست و جو نمایش داده شوند یا خیر. البته به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، ولی این گزینه را غیر فعال کنید تا بایگانی نویسنده ها ایندکس نشوند.
- نمایش بایگانی برای نویسنده های بدون مطلب در نتایج جستجو؟
عدم نمایش بایگانی ها برای نویسندگان فاقد مطلب در نتایج جستجو، به این معناست که آنها دارای یک متای ربات noindex (ایندکس نشدن) هستند و از نقشه های سایت مستثنی خواهند شد. (پیشنهاد می شود که روی خیر باشد).
- عنوان سئو : در این قسمت می توانید ساختار نمایش بایگانی نویسنده در موتورهای جست و جو را تعیین کنید.
- توضیح متا : در این قسمت می توانید توضیح متای بایگانی نویسنده را مشخص کنید.
مسیر راهنما

در این قسمت مسیر راهنمای مطالب سایت را فعال می کنید که معمولا این امکان باید توسط برنامه نویس در قالب تعبیه شود. Breadcrumbs یا نانریزه در سئوی سایت بسیار تاثیر دارد و پیشنهاد می شود که حتما در قالب سایت خود قرار دهید. می توانید در زیر تصویر یک Breadcrumbs را مشاهده کنید :

میزفرمان جستجو

در این قسمت افزونه yoast seo به اکانت شما در وبمستر گوگل متصل می شود که حتما باید قبلش سایت را در وب مستر گوگل یا Google Search Console ثبت کنید .
فقط کافیست بر روی “دریافت کد تصدیق گوگل” کلیک کنید و در صفحه ای که ظاهر می شود کد نمایش داده شده را کپی و در قسمت کادر وارد کنید.
اجتماعی

در این قسمت حساب کاربری شبکه اجتماعی شما قرار می گیرد که شامل شبکه های اجتماعی زیر است :
- آدرس صفحه فیسبوک
- نام کاربری توییتر
- آدرس اینستاگرام
- آدرس LinkedIn
- آدرس MySpace
- آدرس Pinterest
- آدرس YouTube
- آدرس Google+
اگر در شبکه های اجتماعی ذکر شده عضو هستید حتما اطلاعات حساب کاربری خود را در کادر مورد نظر وارد کنید تا افزونه yoast seo به شلکه اجتماعی مورد نظر متصل شود، چون در سئوی سایت بسیار تاثیر گذار است. البته باید در شبکه های اجتماعی فعالیت داشته باشید.
ابزارها

در این قسمت ابزار های افزونه قرار دارد که شامل 4 گزینه است :
- درون ریزی و برون ریزی : می توانید از تنظیمات انجام شده در افزونه یک فایل برون ریز تهیه کنید و هم می توانید فایل برون ریز را درون ریزی کنید. این گزینه زمانی کاربرد دارد که بخواهید تنظیماتی که ذخیره کرده اید را به یک سیستم دیگر منتقل کنید.
- ویرایشگر فایل : این ابزار به شما اجازه میدهد که به سرعت پروندههای مهم برای سئو را تغییر دهید؛ مانند پروندۀ robots.txt و .htaccess البته اگر وجود داشته باشد.
- ویرایشگر گروهی : این ابزار به شما اجازه میدهد که به سرعت عنوانها و توضیحات نوشتهها و صفحههایتان را بدون این که مجبور باشید برای هر صفحه به ویرایشگر آن رجوع کنید، تغییر دهید.
- شمارنده پیوند متن : پیوند های متن را شمارش می کند.
خب دوستان عزیز فیلم آموزشی Yoast Seo به پایان رسید و امیدوارم که از این آموزش بهره کافی را برده باشید همچنین فایل pdf این مطالب رو هم می توانید در زیر دانلود و در موبایل یا کتابخوان خود مطالعه کنید.
ویدئوی آموزشی افزونه Yoast Seo
هر سوالی داشتید می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید و پاسخ خود را دریافت کنید.
۴ دیدگاه دربارهٔ «فیلم آموزشی کامل و جامع افزونه سئوی وردپرس Yoast Seo;
با سلام واحترام
ممنون بابت مقاله ارزشمند
لینک دانلود pdf ارور ۴۰۴ می دهد
لطفا اصلاح شود
همچنین متمنی است که کیفیت ضبط فیلهای آموزشی بهبود یابند.
بار دیگر تشکر خود را عرضه می دارم
موفق وپیروز باشید
ممنونم از شما که اطلاع دادید متاسفانه طی انتقال هاست فایل حذف شده.
کیفیت ویدئو ها کلا ۷۲۰ میباشد شما میتونید در یوتیوب به کانال ما مراجعه کنید و ویدئو ها را با کیفیت ۷۲۰ دانلود نمایید.
https://www.aparat.com/aylinweb
سلام. خسته نباشین
قابل دانلود نیست ویدئو؟
سلام دوست عزیز

چرا میتونید براحتی ویدئو ها رو دانلود کنید. طبق تصویر زیر برید عمل کنید و ویدئو ها رو با آخرین کیفیت دانلود نمایید :