سلام دوستان عزیز. با جلسه ششم از دوره آموزش وردپرس در خدمت شما عزیزان هستیم، در این جلسه می خواهیم وردپرس رو بر روی سی پنل (Cpanel) نصب کنیم.
در قدم اول برای آموزش وردپرس باید وردپرس را نصب کنیم و بعد به آموزش بپردازیم پس با این ویدئوی آموزشی با ما همراه باشید تا وردپرس را بر روی سی پنل یا Cpanel نصب کنید.
[toc]
نصب وردپرس روی سی پنل (Cpanel)
دانلود وردپرس
باید قبل از نصب وردپرس اقدام به دانلود وردپرس نماییم. برای این کار به این لینک مراجعه کنید و وردپرس فارسی را طبق تصویر دانلود کنید. این سایت رسمی وردپرس فارسی است.

آپلود کردن فایل فشرده
در این مرحله باید فایل فشرده وردپرس فارسی را که دانلود کردیم بر روی هاست آپلود (بارگذاری) نماییم. به تصویر زیر دقت کنید :

بعد از اینکه به صفحه مدیریت cpanel هایت خود وارد شدید با صفحه ای همانند صفحه بالا مواجه می شوید که باید بر روی گزینه File Manager کلیک کنید تا وارد پوشه های هاست شوید.

در این قسمت باید از سمت چپ پوشه public_html را انتخاب کنید تا وارد پوشه شوید.. (public_html ریشه اصلی سایت شما محسوب می شود).

در این مرحله باید فایل دانلود شده که یک فایل zip است در این قسمت انتخاب کنید. هماند تصویر بالا برای نصب وردپرس روی سی پنل (Cpanel) باید در قسمت بالا بر روی دکمه Upload کلیک کنید.

در صفحه باز شده بر روی دکمه آبی رنگ Select Files کلیک کنید و فایل زیپ وردپرس را انتخاب کنید شروع به آپلود شدن نماید. در ان مرحله باید منتظر شوید تا آپلود تمام شود و نوار آبی رنگ به نوار سبز رنگ تبدیل شود.

سپس بر روی لینک دوم (کار قرمز رنگ دوم) کلیک کنید تا به پوشه مورد نظر در هاست برگردیم. در پوشه ای که می خواهید وردپرس را نصب کنید باید یک فایل zip وجود داشته باشد.

طبق تصویر بالا بر روی فایل zip وردپرس کلیک راست کنید و در منوی باز شده بر روی دکمه Extract کلیک کنید.

در صفحه باز شده بر روی دکمه Extract Files کلیک کنید تا شروع به استخراج فایل زیپ نماید. این استخراج زیاد طول نمی کشد. بعد از این که استخراج تموم شد در صفحه باز شده بر روی دکمه Close کلیک کنید.
حذف فایل فشرده
همانطور که مشاهده می کنید در مسیر مربوطه باید 2 گزینه وجود داشته باشد که یکی فایل zip وردپرس و دیگری هم پوشه وردپرس که از حالت زیپ خارج شده است. برای نظم دادن به کار و اشغال نکردن فضای هاست، فایل فشرده وردپرس را حذف کنید. می توانید برای حذف فایل، فایل را با موس انتخاب کنید و بر روی دکمه Delete بر روی کیبورد و یا صفحه بالا کلیک کنید تا حذف شود.

در این قسمت باید بر روی پوشه WordPress کلیک کنید و وارد پوشه شوید و فایل های داخل پوشه را به پوشه public_html منتقل کنید.
[su_note note_color=”#e48385″ text_color=”#ffffff” radius=”8″ class=”.aylin_mahmoud”]برای اینکه برای دسترسی به سایت فقط آدرس aylinweb.com را وارد کنید باید فایل ها درون پوشه public_html باشد. ولی اگر می خواهید سایت شما با آدرس aylinweb.com/wordpress باز شود همان داخل پوشه wordpress باشد. [/su_note]
منتقل کردن فایل های wordpress به پوشه public_html
برای اینکار وارد پوشه wordpress شوید و بر روی گزینه Select All کلیک کنید تا تمامی فایل ها انتخاب شوند. سپس کلیک راست نمایید و در منی باز شده بر روی گزینه Move کلیک کنید.

در صفحه باز شده باید مسیر منتقل شدن فایل ها را انتخاب کنید. همانند تصویر زیر کلمه wordpress را از انتهای مسیر حذف کنید و فقط مسیر /public_html/ وجود داشته باشد.

سپس در آخرین مرحله بر روی دکمه Move Files کلیک کنید تا انتقال فایل های شروع شود.
ساخت دیتابیس در Cpanel
برای ساخت دیتابیس به صفحه اصلی مدیریت Cpanel برگردید. تا الان فایل های وردپرس به صورت استخراج شده در پوشه public_html موجود است و همه چی آمادس و فقط یک دیتابیس مونده که باید ایجاد کنیم. خیلی کار راحتیه! 😛
مرحله 1 :
روی آیکون “MySQL Database Wizard” کلیک کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

مرحله 2 :
- نام مورد نظر برای پایگاه داده را وارد کنید.
- به مرحله بعد بروید.

مرحله 3 :
برای استفاده از پایگاه داده باید یک کاربر به آن متصل شود و کاربر باید مجوز های صحیح داشته باشد.
- نام کاربری مورد نظر را وارد کنید
- دو بار رمز عبور مورد نظر را وارد کنید
- روی دکمه Create User کلیک کنید

مرحله 4 :
- در صورتی که کاربر تمام مجوز مربوط به پایگاه داده را داشته باشد،باید تمامی مجوز ها راانتخاب کنید. در بیشتر موارد، این بهترین انتخاب خواهد بود. به استثنای موارد خاص، شما می توانیدهمه مجوزها را انتخاب کنید.
- دسترسی های خاصی می تواند در صورت نیاز اضافه / حذف شود.
- برای ادامه روی دکمه Next Steps کلیک کنید.

مرحله 5 :
تا اینجا ما دیتابیس برای نصب وردپرس هم ساختیم و اگر مراحل رو درست پیش رفته باشید با صفحه ای همانند صفحه زیر مواجه می شوید که نام کاربری و نام دیتابیس رو نمایش میده، که در ادامه به این ها احتیاج داریم.

شروع نصب وردپرس
برای نصب وردپرس باید آدرس صفحه مورد نظر را که فایل های استخراج شده در داخل آن موجود است را در قسمت آدرس بار مرورگر وارد کنید. اگه این آدرس رو درست وارد کرده باشید با صفحه ای همانند تصویر زیر مواجه می شوید.

در این مرحله بر روی دکمه بزن بریم! کنید تا بریم برای نصب وردپرس. در این صفحه توضیحاتی در رابطه با نصب وردپرس می دهد که می توانید مطالعه کنید.

در این صفحه باید اطلاعات مربوط به دیتابیس را وارد کنید. در قسمت نام پایگاه داده باید نام دیتابیس وارد شود و در قسمت نام کاربری هم باید نام کاربری دیتابیس وارد شوذ و همچنین در قسمت رمز هم باید رمز عبور دیتا بیس وارد شود. سپس روی دکمه فرستادن کلیک کنید.

در این صفحه باید بر روی دکمه اجرا نصب کلیک کنید تا نصب وردپرس بر روی سی پنل شروع شود. دیگه چیزی نمونده تا نصب تموم بشه در ادامه با ما همراه باشید.

خب دوستان عزیز می دونم آموزشش یکم طولانی شد ولی نصبش خیلی راحته چون سعی کردم که به صورت گام به گام نصب وردپرس بر روی cpanel آموزش بدم و امیدوارم گه تونسته باشید نصبی بدون مشکل داشته باشید.
ویدئوی آموزشی مقاله
اگر مشکلی در نصب و مراحل نصب داشتید می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا در عرض چند ساعت جواب خود را دریافت کنید.
۴ دیدگاه دربارهٔ «فیلم آموزشی نصب وردپرس بر روی سی پنل cpanel (گام به گام);
سلام خسته نباشین فایل وردپرس بر روی هاست من اپلود نمیشه چه کار باید انجام دهم؟
این مورد رو باید حتما به هاستینگ تیکت کنید و حتما حلش میکنن
سلام ، من فعلا برای تمرین میخوام هاست و دامنه داشته باشم و نخرمشون ، آیا میشه رایگان هاست و دامنه رو تهیه کرد ؟
بله سایت های زیادی وجود دارن که هاست رایگان ارائه میدن ولی باید بگردید و بهترینشون رو انتخاب کنین