المنتور هم اکنون بهترین افزونه صفحه ساز وردپرس است که شما با استفاده از آن میتوانید هر نوع سایت و صفحه ای را در سایت خود طراحی و ایجاد کنید، این افزونه رقیب جدی افزونه ویژوال کامپوزر است که توانسته تا کنون از آن افزونه پیشی بگیرد و به قدرتمند ترین افزونه در این زمینه تبدیل شود، این افزونه قدرتمند در همان اوایل کار به صورت دو نسخه رایگان و پریمیوم عرضه شده است که این دو نسخه یک سری تفاوت هایی باهم دارند، یکی از مزیت های المنتور هم داشتن نسخه رایگان است که این قابلیت را ویژوال کامپوزر نداشت و از همان اول به صورت پریمیوم عرضه شد و برای استفاده از آن باید پول پرداخت کنید.
ما در این مقاله میخواهیم به بررسی دو نسخه المنتور میپردازیم و میخواهیم به شما توضیح دهیم که نسخه رایگان و پریمیوم این افزونه چه تفاوت هایی دارند و اگر از افزونه پریمیوم استفاده کنید چه مزیت هایی را برای طراحی خواهید داشت، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جدیدی در زمینه المنتور کسب کنید.
بررسی نسخه رایگان افزونه المنتور
همانطور که گفته شد المنتور در دو نسخه ارائه شده است و شما میتوانید برای طراحی صفحات سایت خود از هر دو این نسخه ها استفاده کنید، نسخه رایگان این افزونه در مخزن وردپرس وجود دارد و شما میتوانید آنرا دانلود و نصب کنید، این نسخه تا کنون بیش از 2 میلیون نصب از مخزن وردپرس دریافت کرده است و افراد زیادی از آن در حال استفاده هستند.
این افزونه نسبت به نسخه پرو یک سری محدودیت ها دارد که شما در طراحی بخش های مختلف با این محدودیت ها مواجه خواهید شد، ما در این بخش مقاله به بررسی نسخه رایگان افزونه المنتور میپردازیم که بیشتر با این نسخه آشنا شوید.
محدودیت های نسخه رایگان افزونه المنتور
برخی از محدودیت های نسخه رایگان افزونه المنتور را در این بخش به شما معرفی خواهیم کرد که اگر میخواهید از این افزونه استفاده کنید شناخت بیشتری درباره آن و محدودیت های آن داشته باشید.
عدم ساخت بخش های مختلف سایت
یکی از محدودیت هایی که در این نسخه شما دارید، این است که نمیتوانید بخش های مختلف را بخش بندی کنید و به صورت تکی هر کدام را طراحی کنید، برای مثال اگر بخواهید یک سایت را طراحی کنید باید همه المان ها و بخش ها را در یک صفحه طراحی کنید و بعد آنرا به نمایش بگذارید، که این کار خیلی حرفه ای نیست و بهتر است هر بخش را به صورت جداگانه طراحی کنید برای مثال، هدر را در یک سند ایجاد کنید، بدنه و فوتر را هم به صورت جداگانه باید طراحی کنید.
اگر به صورت جداگانه بخش های مختلف سایت طراحی شوند بعدا که بخواهید آنها را ویرایش کنید یا سایت را به یک نسخه جدید تر بروزرسانی کنید سریعا میتوانید سند ها را ویرایش کنید و یا نسخه های جدید را جایگزین کنید.
تعداد ویجت محدود برای طراحی
یکی دیگر از محدودیت های نسخه رایگان المنتور تعداد ویجت های آن است، شما در طراحی سایت هرچه المان های بیشتری را در اختیار داشته باشید قطعا هم میتوانید سایت های خلاقانه تری را طراحی کنید، اما وقتی از نظر وجت ها و المان ها محدود باشید هرگز نمیتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید البته ممکن است سایت های ساده را بخواهید طراحی کنید که نسخه رایگان المنتور برای شما کافی میباشد.
اما اگر سایت های حرفه ای را میخواهید طراحی کنید یا یک فرد طراح سایت هستید که پروژه های طراحی سایت انجام میدهید حتما نسخه پریمیوم این افزونه را نیاز دارید که بتوانید بهترین پروژه ها را به مشتریان خود ارائه دهید.
عدم انتخاب قالب های آماده
همانطور که میدانید در المنتور نه تنها میتوانید طرح های دلخواه خود را خلق کنید بلکه یک سری صفحات و قالب های آماده وجود دارند که میتوانید با چند کلیک آنها را در سایت خود نمایش دهید، برخی از این قالب ها حرفه ای و خوب هستند و شما نیاز دارید که آنها را فارسی سازی و راستچین کنید، اگر از نسخه رایگان المنتور استفاده کنید قادر به استفاده از این قالب های آماده نخواهید بود، البته برخی از این قالب ها هم مختص نسخه رایگان المنتور طراحی شده اند اما نمیتوانید از قالب های حرفه ای آنها استفاده کنید.
عدم استفاده از css سفارشی
یکی از قابلیت های کلی المنتور این است که شما یک تب استایل در المان های مختلف در اختیار دارید که میتوانید با استفاده از آن ظاهر المان خود را تغییر دهید، برای مثال یک سربرگ در سایت خود قرار داده اید که میخواهید یک سری تغییرات در آن ایجاد کنید شما میتوانید از تب استایل فونت، اندازه، رنگ و… را کاملا تغییر دهید و آنها را شخصی سازی کنید.
اما ممکن است ظاهری که شما میخواهید برای المان خود تعریف کنید در قابلیت های تب استایل وجود نداشته باشد، یک قابلیت دیگری هم در المنتور با نام Css سفارشی وجود دارد که میتوانید کد های Css خود را به المان اضافه کنید تا تغییراتی که میخواهید همانند کد برای شما در المان به وجود بیاید، این قابلیت هم فقط در نسخه پریمیوم المنتور وجود دارد و اگر شما بخواهید اینکار را انجام دهید باید حتما نسخه پریمیوم را داشته باشید و در نسخه رایگان وجود ندارد.
عدم ساخت قالب های فروشگاهی
یکی دیگر از دلایلی که افراد به سمت صفحه ساز المنتور آمدند ساخت انواع قالب ها بوده است، در واقع صفحه ساز های دیگر امکان ساخت سایت فروشگاهی را نداشتند و یا اگر هم بود به صورت خیلی حرفه ای طراحی نمیشد، اما المنتور با افزونه های فروشگاه ساز وردپرس کاملا سازگار است و به هر نحوی که میخواهید میتوانید سایت فروشگاهی خود را ایجاد کنید.
همانطور که میدانید افزونه ووکامرس برترین فروشگاه ساز برای وردپرس است که میتوانید از طریق آن انواع کالا را به فروش برسانید و قابلیت های بسیار خوبی هم به شما خواهد داد، المنتور پرو کاملا با ووکامرس سازگار است و شما تمامی المان های ووکامرس را در اختیار دارید، اما نسخه رایگان این صفحه ساز قابلیت ساخت سایت های فروشگاهی را ندارد و شما نمیتوانید المان های ووکامرس را در طرح های خود استفاده کنید.
ما در آیلین وب به آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با المنتور پرداختیم که شما به صورت رایگان میتوانید این دوره را مشاهده کنید و فروشگاه مورد نیاز خود را با استفاده از المنتور و المنتور پرو طراحی و ایجاد کنید.
بررسی نسخه پریمیوم افزونه المنتور
خیلی خب بعد از بررسی کردن نسخه رایگان این افزونه متوجه شدیم که یک سری محدودیت ها دارد و شما در طراحی نمیتوانید به از همه المان ها و… استفاده کنید، در این بخش هم میخواهیم به شما یک سری از قابلیت های افزونه المنتور پرو را به شما معرفی کنیم که بیشتر با این نسخه المنتور آشنا شوید و در نهایت هم بتوانید تصمیم بگیرید که از کدام نسخه این افزونه ها استفاده کنید.
نسخه پریمیوم صفحه ساز المنتور به صورت پولی عرضه شده و اگر بخواهید آنرا به صورت اوجینال از سایت اصلی المنتور دریافت کنید باید سالانه 49 دلار پرداخت کنید تا این افزونه در اختیار شما قرار گیرد و بتوانید آنرا در سایت خود استفاده کنید البته این هزینه فقط برای استفاده در یک سایت است و اگر بخواهید آنرا در سایت های بیشتری استفاده کنید باید هزنیه بیشتری پرداخت کنید، اما این هزینه به دلیل قیمتن دلار در ایران بسیار زیاد است، اگر میخواهید از نسخه پرو استفاده کنید بهتر است از مارکت های فروش قالب و افزونه در ایران آنرا خریداری کنید، ما در آیلین وب این افزونه را قیمت بسیار مناسب برای شما قرار داده ایم که میتوانید آنرا سریعا خریداری کنید و در هر چند سایتی هم که نیاز دارید آنرا مورد استفاده قرار دهید.
برخی از ویژگی های المنتور پرو
خیلی خب در این بخش هم میخواهیم یک سری ویژگی های المنتور پرو را به شما معرفی کنیم و بیشتر درباره این نسخه توضیح دهیم تا بیشتر با آن آشنا شوید و بعد در نهایت هم یک مقایسه کلی داریم که به شما خواهیم گفت از کدام نسخه برای چه سایتی استفاده کنید.
المان های مختلف برای طراحی
یکی از مهم ترین ویژگی های نسخه پریمیوم المنتور داشتن المان های مختلف برای طراحی انوع سایت است، همانطور که گفته شد در نسخه رایگان این افزونه شما یک سری محدودیت ها را تجربه خواهید کرد که نمیتوانید هر نوع بخشی را در سایت قرار دهید و یا نمیتوانید طرح را خلاقانه ایجاد کنید، اما نسخه پریمیوم این افزونه برای شما هیچگونه محدودیتی ایجاد نمیکند و شما قادر خواهید بود که از تمامی بخش های المنتور برای طراحی سایت و برگه های خود استفاده کنید.
اگر هم المان های مورد نیاز شما در المنتور پرو وجود نداشته باشد میتوانید از افزودنی هایی که برای المنتور ارائه شده اند استفاده کنید و طرح مورد سلیقه خود را اجرا کنید.
طراحی بخش های مختلف به صورت جداگانه
خیلی خب یکی از معایب نسخه رایگان افزونه المنتور همانطور که گفته شد این بود که شما نمیتوانید با استفاده از آن هر بخش سایت را به صورت جداگانه طراحی کنید، اما این مزیت در نسخه پریمیوم المنتور وجود دارد و شما قادر خواهید بود که همه بخش های سایت را حتی بخش نوشته ها و برگه ها هم به صورت جداگانه طراحی کنید.
سازگاری با تمامی افزودنی های المنتور
افزودنی های المنتور بسیار زیاد هستند و هر کدام از آنها یک سری قابلیت و ویجت را برای المنتور اضافه میکنند، اما برخی از این افزودنی ها نیاز به المنتور پرو دارند و شما تا المنتور پرو را نصب نکنید قادر به استفاده از آن نخواهید بود، پس اگر میخواهید در نصب و استفاده از افزودنی های المنتور هم محدودیت نداشته باشید بهتر است که نسخه پریمیوم این افزونه را استفاده کنید تا ویجت های بیشتری را در دسترس داشته باشید.
دسترسی به قالب های آماده المنتور
در بخش بررسی نسخه رایگان المنتور به شما توضیح دادیم که المنتور یک سری قالب های آماده در اختیار شما قرار میدهد و شما برخی از آنها را در سایت خود استفاده کنید، اگر نسخه پرو المنتور را نصب کرده باشید در این بخش هم محدودیت نخواهید داشت و میتوانید از تمامی قالب ها به سادگی استفاده کنید و آنها را در سایت خود درج کنید.
کدام نسخه برای شما مناسب تر است؟
خیلی خب تا این بخش به شما در مورد هر دو نسخه این افزونه ها توضیح دادیم که با آنها آشنا شوید، در این بخش هم میخواهیم یک نتیجه گیری کلی به شما ارائه دهیم که شما را راهنمایی کنیم کدام نسخه برای شما مناسب تر میباشد.
انتخاب نسخه های المنتور بستگی به نوع طراحی و سادگی یا حرفه ای بودن طرح شما دارد و شما باید خود مشخص کنید که چه سایتی را میخواهید طراحی کنید، اگر سایت های ساده مانند معرفی نامه یا وبلاگ های ساده را میخواهید طراحی کنید میتوانید از نسخه رایگان این افزونه استفاده کنید هیچ مشکلی هم نخواهید داشت
یا اگر میخواهید یک سری صفحه ساده برای سایت خود طراحی کنید و یک سری اطلاعات را در آنجا به نمایش بگذارید نسخه رایگان هم برای سایت شما کافی خواهد بود و نیاز نیست که نسخه پرو را خریداری کنید، پس بهتر است اول نوع طرح خود و استفاده از این افزونه را مشخص کنید تا در زمان طراحی با محدودیت مواجه نشوید.
نسخه پرو این افزونه هم برای طراحی های حرفه ای است و برای زمانی استفاده میشود که شما میخواهید یک سری سایت فوق حرفه ای را طراحی کنید، این نسخه چیگونه محدودیت را ندارد و شما قادر به استفاده از تمامی المان ها و بخش ها خواهید بود، البته اگر طرح های ساده هم میخواهید طراحی کنید استفاده از این افزونه به کار شما خواهد آمد و در کل استفاده از این نسخه هیچ مشکلی ندارد و داشتن آن برای مواقعی میتواند خوب باشد.
پس در کل نتیجه پایانی این خواهد بود که اگر طرح های حرفه ای و المان های زیاد نمیخواهید از نسخه رایگان استفاده کنید و اگر طرح حرفه ای میخواهید حتما نسخه پریمیوم آنرا نصب کنید.
سخن پایانی:
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید، ما بیشتر در این مقاله سعی داشتیم که شما را با هر دو نسخه المنتور آشنا کنیم و در نهایت بتوانید یکی از این دو نسخه را برای سایت خود انتخاب کنید که سایت خود را طراحی کنید.
۲ دیدگاه دربارهٔ «تفاوت نسخه رایگان و نسخه پریمیوم افزونه صفحه ساز المنتور;
تشکر میکنم از سایت خوبتون
عالی بود