در این مقاله قصد داریم یک نرم افزار بسیار کاربردی یعنی نرم افزار filezilla رو برای مدیران سایت ها آموزش بدهیم. به احتمال زیاد برای شما این مشکل پیش آمده است که هنگام نصب قالب و یا افزونه ای در وردپرس و یا بارگزاری یک فایل تقریبا حجیم درون وردپرس با پیغام خطا مواجه شده باشید .
یکی از بهترین روش ها برای برای حل این مشکل این است که اپلود و یا نصب را به طریق دستی و با استفاده از متد FTP انجام دهید. یکی از نرم افزارهای معروف و شناخته شده برای این امر filezilla است که اکنون قصد داریم آموزش استفاده از FileZilla و مدیریت فایلهای سایت توسط FTP را به شما آموزش بدهیم.
متد FTP چیست؟
FTP (اف تی پی) و یا بطور کامل File Transfer Protocol یک پروتکل برای انتقال فایل در بستر نت می باشد که کابرد های گوناگونی از جمله در سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد که برای انتقال و مدیریت فایل های روی هاست شما استفاده می شود.
با استفاده از این پروتکل قادر خواهید بود فایل های سایت خود را همانند یک فایل منیجر قوی، مدیریت کنید و بوسیله ی آن اقدام به دانلود و یا آپلود فایل نمایید. از مزایای اصلی متد FTP این است که دیگر با خطاها و مشکلاتی همانند محدودیت حجم آپلود و عدم دسترسی امکان آپلود پوشه در هاست دست و پنجه نرم نخواهید کرد! این نکته را فراموش نکنید چون در آینده بکار شما خواهد آمد که شماره پورت در اف تی پی معمولا 21 هست.
چرا باید از filezilla استفاده کنیم ؟
نرم افزار فایل زیلا که توسط وبسایت رسمی فایل زیلا بصورت کاملا رایگان منتشر و در اختیار مخاطبان قرار گرفته ، یکی از محبوب ترین و سریع ترین نرم افزار های انتقال فایل از طریق متد ftp محسوب میشود که کاربری آسانی دارد که باعث شده هواداران زیادی را به خود جلب کند.
برای تهیه و نصب این نرم افزار شما می توانید از طریق سایت رسمی فایل زیلا این نرم افزار رو تهیه و نصب کنید سپس یک اکانت ftp داخل هاست خودتان ایجاد کنید و یا با زدن تیکت به پشتیبانی هاست اطلاعات FTP همانند یوزر نیم و پسورد را از آنها بگیرید و سپس از طریق آموزش زیر نحوه اتصال اکانت ftp به نرم افزار filezilla میتوانید هاست خود را به filezilla متصل کنید برای اینکار در ادامه آموزش با ما همراه باشید.
آموزش مدیریت و آپلود فایل در هاست به وسیله نرم افزار filezilla
بعد از نصب نرمافزار فایل زیلا, برنامه را اجرا کنید و از منو های بالا بر روی گزینه file کلیک نمایید و سپس ابزار site manager را انتخاب کنید، در این قسمت شما میتوانید اکانت ftp مورد نظر خود را انتخاب کنید و وارد آن بشوید، برای این منظور کافیست بر روی اکانتی که از قبل ساخته اید کلیک نمایید تا پنجره آن باز شود سپس برای اتصال به آن FTPبر روی دکمه connect کلیک نماید تا اطلاعات موجود در هاست شما رو به شما نمایش دهد.
پس از اتصال به FTP هاست، دو باکس به شما نمایش داده خواهد شد که باکس سمت چپ مربوط به دایرکتوری ها و فایل های ویندوز شما ، و باکس سمت راست که تمام دایرکتوری ها و اطلاعات درون هاست شما را نمایش میدهد (البته بعد از اتصال موفقیت آمیز)
اگر اکانتی از قبل ندارید پاراگراف بالا را فراموش کنید و آموزش پایین را در پیش بگیرید 🙂 بعد از باز کردن سایت منیجر از منوی File روی دکمه New Site کلیک کنید تا بتونید سایت یا اکانت جدیدی ایجاد کنید.
ساخت سایت جدید در فایل زیلا
برای ایجاد سایت جدید در فایل زیلا به اطلاعات زیر نیازمند هستید و باید بخش های زیر رو وارد کنید در نرم افزار بصورت زیر:
- در بخش Host آدرس سایت خود را بصورت مستقیم یعنی بدون http و www و بدون :2082 وارد نمایید. مثلا: aylinweb.com
- در قسمت پورت نیاز نیست چیزی وارد کنید مگر اینکه شماره پورت خاصی غیر از پورت 21 را برای متد FTP در هاست خود تنظیم کرده باشید.
- در ادامه بخش Encryption را بر روی گزینه Only Use Plain FTP قرار دهید. LogonType را نیز بر روی Normal قرار دهید.
- در قسمت فیلد UserName نام کاربری هاست خود را وارد کنید (اگر نمیدانید از پشتیبانی هاست خود این اطلاعات را بگیرید از طریق تیکت).
- و در بخش Password رمز عبور هاست خود را تایپ نمایید.
- در آخر بر روی گزینه Connect کلیک کنید.
نکته: در صورتی که با پیغام خطا مواجه شدید اطلاعات وارد شده را یکبار دیگر چک کنید (نام هاست خود را بصورت ftp.hostname وارد کنید یعنی قبل از نام هاست خود یک .ftp وارد کنید مثلا ftp.aylinweb.com) و اگر مشکل حل نشد و یا با بخش هاستینگ خود تماس بگیرید و یک یوزرنیم و رمز عبور FTP جدید دریافت کنید.
بعد از وارد شدن موفقیت آمیز به FTP، در قسمت راست پنجره نرم افزار لیست فایل های درون هاست شما و در سمت چپ صفحه، لیست فایل های داخل سیستم شما نمایش داده خواهد شد.
نحوه آپلود فایل در نرم افزار filezilla فایل زیلا
اکنون اگر میخواهید فایلی را از کامپیوتر خود به داخل هاست آپلود نمایید، در ابتدا از پنجره سمت راست به آدرسی که تصمیم دارید فایل مورد نظر خوتان را در داخل آن آپلود نمایید بروید سپس فایل یا دایرکتوری ای که میخواهید آپلود نمایید را به راحتی درگ اند دراپ کنید به مسیری از هاست که تصمیم دارید فایل داخل آن آپلود بشود.یعنی با موس فایل مورد نظر خود را بگیرید و به قسمتی که میخواهید در آن آپلود شود بکشید و رها کنید تا عملیات آپلود آغاز شود.
در پایین پنجره نرم افزار filezilla سه تب وجود دارد:
- queued files : دراین قسمت میتوانید عملیات های آپلود در حال اجرا و میزان آپلود به درصد و تایم آپلود را مشاهده کنید.
- failed transfers : در این قسمت میتوانید فایل ها و یا پوشه هایی که در هنگام جابجایی از طریق ftp با پیغام خطا مواجه شده اند و عملیات انتقال آنها از کامپیوتر به هاست و یا بلعکس به صورت کامل اجرا نشده را مشاهده نمایید .
- successful transfer : در این قسمت میتوانید کل فایل ها یا پوشه هایی را که از طریق ftp به کمک filezilla با موفقیت و بصورت کامل از کامپیوتر به هاست و یا برعکس بدون خطا منتقل شده اند را مشاهده نمایید.
مزیتهای فایل زیلا نسبت به فایل منیجر دایرکت ادمین و سی پنل
- در نرم افزار فایل زیلا شما میتوانید فولدر را بصورت یکجا آپلود نمایید و نیازی به اکسترکت کردن پوشه برای انتقال نخواهید داشت.
- محدودیت بر اساس حجم برای انتقال فایل ندارید
- شما میتوانید هر فایلی با هر فرمتی را آپلود نمایید.
- امکان توقف و از سرگیری آپلود از ادامه آن را خواهید داشت (Pause & Resume)
مزایای مدیریت فایل دایرکت ادمین و سی پنل نسبت به Filezilla میتوان به امکان اکسترکت کردن فایلهای زیپ اشاره کرد که در فایل زیلا این امکان میسر نیست!
۲ دیدگاه دربارهٔ «نحوه مدیریت و آپلود فایل ها در هاست توسط نرم افزار filezilla;
اگر میشه آموزش های بیشتری در این زمینه در سایت قرار بدید تشکر
منم از فایل زیلا استفاده میکنم 🙂